Niinistö: Puolustusbudjetin leikkausten kanssa on vain elettävä

Tvälups

Ylipäällikkö
Niinistö: Puolustusbudjetin leikkausten kanssa on vain elettävä
STT-HS 9.5.2012 16:21

Presidentti Sauli Niinistö myöntää, että puolustusbudjetin leikkaukset ovat ongelmallisia. Hän muistutti varuskuntavierailunsa yhteydessä keskiviikkona Kouvolan Vekaranjärvellä kuitenkin, että leikkausten kanssa on vain elettävä.

Niinistö viittasi Puolustusvoimain komentajan kenraali Ari Puheloisen huoleen siitä, että budjetin supistukset ovat riski maanpuolustukselle. Hän on Puheloisen kanssa samaa mieltä myös siitä, että Puolustusvoimien uudistukset merkitsevät parannusta. Kyse on siis hänen mielestään siitä, että entistä vähemmällä tehdään entistä parempaa.

Niinistö tarkasti Karjalan prikaatin. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun hän Puolustusvoimien ylipäällikkönä vieraili joukko-osastossa. Näkemäänsä hän oli erittäin tyytyväinen. Varusmiehet ottivat hänen mielestään tehtävänsä vakavasti. Hän pääsi myös juttelemaan monen varusmiehen kanssa.

Niinistö seurueineen oli pukeutunut vapaa-ajan asuun. Syynä tähän oli se, että tarkastukseen sisältyi näyttävän taisteluharjoituksen seuraaminen maastossa. Tykit jylisivät ja konekiväärit ja rynnäkkökiväärit papattivat, kun panssarijääkärijoukkue hyökkäsi rynnäkkövaunujen, Leopard-panssarivaunun, kranaatinheitinten ja tykistön tukemana.

Niinistö näki ensimmäistä kertaa, että näin moni aselaji harjoitteli kovilla panoksilla yhdessä. Karjalan prikaati on ainoa maavoimien valmiusyhtymä, jolla on organisaatiossaan kaikkien aselajien yksiköt.
 
Back
Top