Niinistö soitti Putinille

Huhta

Greatest Leader
...tarttis saada hiukan laadukasta vodkaa viikonlopuksi ja olen kuullut että teilläpäin sen valmistus osataan viimeisen päälle. Tätä kotimaista ketunkusta kun ei juo vanha erkkikään.
 
Laitetaanpa tähän(kin) ketjuun eräs twitterissä leviävä viesti, jonka aiheena on Niinistön ja Putinin välinen keskustelu:


Viestin fokuksen voidaan sanoa keskittyvän loppuun, jossa twiittaja Smirnov toteaa Niinistön suulla sen suuntaisesti, että "Suomi tukee Venäjän ISIS:N (ISIL) vastaisia toimia".

Todellisuushan on jotain aivan muuta mutta tämän kuvan Dmitri Smirnov maailmalle välittää: https://twitter.com/dimsmirnov175

Ja tämän twitter-viestin suurlähetystö on joutunut korjaamaan ja Smirnov mainitsee korjauksen omana twiittinään (jota on jaettu 58 kpl kun vastaavasti ensimmäistä "tuki-twiittiä" 123 kpl). Ja vaikka lähetystön välittämä viesti on välitetty eteenpäin, en muistettava, että silti se ensimmäinen viesti jää monen mieleen ja synnyttää mielleyhtymiä (suuntaan ja toiseen).

vlad.
 
Toivottavasti Sale julisti sodan. Talvisota II terästäisi kummasti kansakunnan moraalia. Siinä sivussa Ahmedit häipyisivät Tukholmaan notkumaan. Saatettaisiimpa saada vielä Karjalakin takaisin Iivanan ollessa jumissa Ukrainassa ja Syyriassa. :uzi:
 
[QUOTE="Huhta, post: 276641, member: 1687"
Katsotaan, josko tästä tulisi lisää tietoa![/QUOTE]


#1763
 
Pravdan toimittajiin kukaan ennenkään ole luottanut.

Tässä tehdään juuri se ajatteluvirhe eli päätellään kun Suomessa (juuri) kukaan luota Pravdan toimittajiin niin muuallakaan kukaan ei näin tee. Mutta päätarkoitushan näillä viesteillä on vaikuttaa venäläisiin ja näyttää heille, että länsimaat tukevat Venäjän toimia Syyriassa ja näin pyrkiä kääntämään kansan mieltä pommituskampanjan (sotatoimien) puolelle. Nämä ovat toimia joissa ulkovaltojen edustajien vääristeltyjä lausuntoja käyetään Venäjän valtaapitävien aseman pönkittämiseen tai tekojen tukemiseen - toimintaa voi mielestäni pitää eräänä informaatiosodan muotona (kokonaisuuden kannalta kenties vähäinen mutta pienistä puroista kasvaa suuri virta...).

vlad.
 
Joo mutta siihen omien herkkusienikäsittelyyn (pidetään pimennossa, syötetään paskaa) on lähes mahdotonta vaikuttaa.
Kaipa sitä voi vapaasti säntäillä kaiken maailman twitteröintien perässä jos siltä tuntuu.
 
Viimeksi muokattu:
Kotimaa
Putinin ja Niinistön kaksi eri tiedotetta puhelusta - vain toinen mainitsee "Ukrainan sisäisen kriisin"
Juha-Pekka Tikka

Suomen ja Venäjän presidentit puhuivat keskenään. Kumpikin julkisti hieman eri tulkinnan puhelusta.


Tasavallan presidentin kanslia lähetti perjantaina seuraavan tiedotteen Suomen ja Venäjän presidenttien puhelusta:

"Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja Venäjän presidentti Vladimir Putin keskustelivat puhelimitse perjantaina 9. lokakuuta 2015. Keskustelu käytiin Suomen aloitteesta.

Presidentit keskustelivat Suomen ja Venäjän kahdenvälisistä suhteista, Ukrainan kriisistä sekä Syyriasta ja Lähi-idän tilanteesta.

Presidentti Niinistö totesi Suomen ja Venäjän välisen yhteistyön jatkuvan aktiivisena, vaikka maiden välinen kauppa on laskenut. Presidentti Niinistö piti myönteisenä ja tärkeänä sitä, että tulitauko Ukrainassa on pääosin pitänyt ja Minskin sopimuksen toimeenpanossa on päästy eteenpäin. Syyrian osalta Suomi on huolestunut lisääntyneistä jännitteistä ja toivoo, että alueella kyettäisiin rakentavaan kansainväliseen yhteistyöhön ja sen kautta myös konfliktin rauhanomaisen ratkaisun edistämiseen."

Kreml julkisti puhelusta nettisivuillaan oman tiedotteensa. Englannista käännetty teksti kuuluu seuraavasti:

"Suomen aloitteesta Vladimir Putinilla oli puhelinkeskustelu Suomen presidentti Sauli Niinistön kanssa.

Presidentit keskustelivat ajankohtaisista asioista kahdenvälisissä suhteissa, mukaan lukien poliittiset yhteydet eri tasoilla. Tilanne kaupan ja taloudellisen yhteistyön alalla ja sen kehitysnäkymät olivat erityisen huomion kohteena.

Herra Niinistön pyynnöstä herra Putin arvioi tärkeimpiä tuloksia Normandia-muotoisesta kokouksesta Pariisissa 2. lokakuuta ja korosti, että lisätoimet Ukrainan sisäisen kriisin ratkaisemisesta riippuvat pitkälti Kiovan valmiudesta panna täytäntöön kaikki helmikuussa allekirjoitetut Minskin sopimukset.

Vaihdettaessa näkemyksiä Syyrian tilanteesta molemmat presidentit ilmaisivat tukensa lujittaa kaikkien asianosaisten maiden pyrkimyksiä tarjota kollektiivista vastustusta islamilaisesta valtiosta ja muista terroristiryhmistä tulevalle terrorismin uhalle. Herra Putin kertoi herra Niinistölle yksityiskohtaisesti Venäjän sotatoimista, jotka parhaillaan ovat käynnissä terroristiryhmiä vastaan Syyrian alueella".
 
Sauli: Onko Putin?
Putin: Da
Sauli: No Sale täälä hei. Kuule Putte ollaan ton sipilän kanssa aika hermona,kun tuo Linbergin Jammu ravaa täällä kokoajan mesoomassa teidän koneistanne joita se mukaa näkee. Ollaan kyllä yritetty sanoa sille ettei venäjän huipputekniset ilmavoimat voi eksyä toisen valtion ilmatilaan, mutta ei se usko kun on niin jästi.
Putin: Da?
Sauli: Niin me miettiini Sipilän kanssa että voisitko sä soittaa sille että venäjän huipputeknisten ilmavoimien on matemaaattisestikin mahdoton rikkoa toisen valtion ilmatilaa.
Putin: Njet.
Sauli: Mutta jotenkinhan se perin omituinen Cessnapilotti pitää saada rauhoittuu. Meillä alkaa Jennikin kasvaan jo harmaata karvaa, kun se käy pelotteleen karttojensa kanssa.
Putin: Sale Hjyvä, meidan asiantuntijat ovat sita mielta että ongelma on teidan tjutkissa. Ne pois. Ongelma pois.
Sale: Ai tutkissa?
Putin: Da.Tjutkissa
Sale: Kuinka paljon pois?
Putin: Kaikki
Sale: Kaikki Tjutkat?
Putin: Da.
Sale: No tehdään näin sitten. Pelataanko ensivuonna lätkää taas?
Putin: Da. Sinulle sopia hjyvin venajan pelipaita.
Sale: Jos suomen..
Putin: Venajan.
Sale: Sovitaan niin.Mutta Jenni jää kotiin.
Putin: Jenni tulla minun kanssa aitioon.
Sauli: Sovitaan niin.
 
Back
Top