Niinistö: Venäjä haluaa maailmanpolitiikan keskiöön

Tvälups

Ylipäällikkö
11.03.2014 19:13
Niinistö: Venäjä haluaa maailmanpolitiikan keskiöön
STT

Kuva: Lehtikuva / Jussi Nukari

Niinistö keskusteli tänään ulko- ja turvallisuuspoliittisen ministerivaliokunnan kanssa pyrkimyksistä pysäyttää Ukrainan kriisin kärjistyminen.

Ukrainan kriisin keskellä oleva Venäjä haluaa nähdä itsensä keskeisessä asemassa maailmanpolitiikassa, tasavallan presidentti Sauli Niinistö arvioi. Venäjä on Ukrainan kriisissä presidentin mukaan valinnut Yhdysvallat tietyllä tavalla keskustelukumppanikseen.
Niinistö kommentoi Ukrainan kriisiä presidentin ja hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittisen ministerivaliokunnan (utva) kokouksen jälkeen. Utva keskusteli Ukrainan tilanteesta sekä kansainvälisistä pyrkimyksistä pysäyttää tilanteen kärjistyminen edelleen ja toimia kriisin ratkaisun edistämiseksi.

Presidentin mielestä EU ei ole jäämässä kriisin ratkaisussa kuitenkaan syrjään.

- Putin näyttää keskustelevan kansallisten johtajien, Saksan liittokansleri Angela Merkelin ja Britannian pääministeri David Cameronin kanssa. Tärkeää olisi löytää keskusteluyhteys, Niinistö sanoo.

Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyjin vierailu Ukrainassa jatkuu. Suomi on vastannut myöntävästi Ukrainan uuteen vierailupyyntöön, joka on jatkoa nyt meneillään olevalle tehtävälle. Operaatioon osallistuu kaksi suomalaista upseeria.

Vierailu jatkuu 15. maaliskuuta saakka.
 
Back
Top