Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Niinistö: Venäjä haluaa maailmanpolitiikan keskiöön

Viestiketju osiossa 'Kotimaan uutiset' , aloittaja Tvälups, 12.03.2014.

 1. Tvälups

  Tvälups Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  03.05.2010
  Viestejä:
  5,879
  Tykkäykset:
  600
  Pisteet:
  1,286
  11.03.2014 19:13
  Niinistö: Venäjä haluaa maailmanpolitiikan keskiöön
  STT
  [​IMG]
  Kuva: Lehtikuva / Jussi Nukari

  Niinistö keskusteli tänään ulko- ja turvallisuuspoliittisen ministerivaliokunnan kanssa pyrkimyksistä pysäyttää Ukrainan kriisin kärjistyminen.

  Ukrainan kriisin keskellä oleva Venäjä haluaa nähdä itsensä keskeisessä asemassa maailmanpolitiikassa, tasavallan presidentti Sauli Niinistö arvioi. Venäjä on Ukrainan kriisissä presidentin mukaan valinnut Yhdysvallat tietyllä tavalla keskustelukumppanikseen.
  Niinistö kommentoi Ukrainan kriisiä presidentin ja hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittisen ministerivaliokunnan (utva) kokouksen jälkeen. Utva keskusteli Ukrainan tilanteesta sekä kansainvälisistä pyrkimyksistä pysäyttää tilanteen kärjistyminen edelleen ja toimia kriisin ratkaisun edistämiseksi.

  Presidentin mielestä EU ei ole jäämässä kriisin ratkaisussa kuitenkaan syrjään.

  - Putin näyttää keskustelevan kansallisten johtajien, Saksan liittokansleri Angela Merkelin ja Britannian pääministeri David Cameronin kanssa. Tärkeää olisi löytää keskusteluyhteys, Niinistö sanoo.

  Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyjin vierailu Ukrainassa jatkuu. Suomi on vastannut myöntävästi Ukrainan uuteen vierailupyyntöön, joka on jatkoa nyt meneillään olevalle tehtävälle. Operaatioon osallistuu kaksi suomalaista upseeria.

  Vierailu jatkuu 15. maaliskuuta saakka.
   

Jaa tämä sivu