Niksi-Pirkka

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Creidiki
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Sadesuoja missä toinen puoli on folioa. Suojaa lämpötähystykseltä kun sinne alle menet nakkisuojaan

Tarvitseeko välttämättä tuota foliota? Meinaan, että eikö toimi ilmankin jos vaan jättää tarpeeksi ilmarakoa tuon suojan ja ukon väliin? Toisaalta, jos rakoa ei voi jättää, niin auttaako edes se folio?

Heitän oman ehdotukseni: Tavallinen marjasankko, eli yleensä 10L muovisankovoisi toimia apuna kun täyttelet hiekkasäkkejä. Eli pohja pois ja sitten käytät sitä sankkoa suppilona. Laskostat sitä säkkiä sankon ympärille, joten hiekat menee aluksi säkin pohjalle, sitten kun sankko alkaa täyttyä, niin nostat sankkoa ja oikaiset säkin laskoksia ja jatkat täyttämistä. Ja tämä suppilo on siis sitä varten, että se säkki pysyy auki. Ja nuo sankot maksoi vissiin alle 2€ kappaleelta.

Mainittakoon, että olen mekoisen varma, että se sankko ei kestä hiekan painoa, muuten sille olisi muitakin käyttökohteita, esim. hiekan nostelu montun pohjalta.

Tähän vielä sellainen logistinen seikka, että nuo sankot (oli pohja tai ei) on tehty sisäkkäin kasattaviksi, joten esim. komppanialla voi olla kasa sankkoja jemmassa, eikä vie liikaa tilaa (ellet jopa keksi jotakin mitä kuskata niissä sankoissa, jos ne ovat yhä ehjiä).
 
Sokerin sekoittaminen kahviin tasaisesti ilman apuvälinettä:
1. Laitetaan sokerit ensin kuppiin pohjalle
2. Lirautetaan kuumaa kahvia vähän päälle
3. Heilutellaan mukia kevyesti kunnes sokeri on sulanut kahvitilkkaan
4. Täytetään loputkin kupista kahvilla
 
Oletteko tutustunut asiaan nimeltä "Combat Coffee?" Olen kokeillut.....eli kouraan sekoitetaan Nescafea, sokeria ja maitojauhetta. Satsi heitetään suuhun ja huuhdotaan alas vedellä. :D

Tässä sitten toinen versio:


:cool::p:D
 
Oletteko tutustunut asiaan nimeltä "Combat Coffee?" Olen kokeillut.....eli kouraan sekoitetaan Nescafea, sokeria ja maitojauhetta. Satsi heitetään suuhun ja huuhdotaan alas vedellä.

Mites toi toimii, jos juo kahvinsa mustana ja ilman sokeria? o_O
 
Mites toi toimii, jos juo kahvinsa mustana ja ilman sokeria? o_O

Kuuleman mukaan täsmälleen samaan tapaan. Tuota ei ole tarkoitettu nautittavaksi, se on vain tapa saada alas edes jotakin syötävää oloissa, joissa ei ole tilaisuutta syödä edes kenttamuonaa. Tämä muuten sivuaa syytä miksi nykyään noissa kenttämuonissa on mukana kaikenlaista suklaapatukkaa tms. Eli jotta sotilaat söisivät edes jotakin taistelun lomassa.
 
Jatketaan kahvi-aiheisella niksillä:

Tavallisesta kahvipussista (juhlamokka, kultakatriina yne. ei presidentti) saa hätätilanteessa keittoastian! kokeile jos et usko! Pitää vettä ja ei sula kovin helposti nuotiossa. Kestää myös taittelua vuotamatta huomattavasti paremmin kuin esim. alumiinifolia.

En suosittele jatkuvaan käyttöön, koska jotain muoveja varmasti sulaa veden joukkoon, Hätätilanteessa henkensä pitimiksi, niin miks ei! ainakin taskuun menevä tier-I -tyyppinen selviytymispakkausratkaisu.
 
LUONTO
Kuusen pihka toimii lääkkeenä – Käytöllä on estetty jopa ääriamputaatio
Kuusen pihkalla on parantavia vaikutuksia. Pihkasalvan käytöllä on vältetty jopa ääriamputointi.
Ville Vanhala
Seura 51/2016 | 26.12.2016 http://seura.fi/luonto/kuusen-pihka...a-aariamputaatio/?shared=1714498-a6507fe3-500

3 min
Luettu (3)

Jos joulunaikana sormenpää kärvähtää kynttilässä, apua voi hakea joulukuusesta. Kuusen pihkaa on käytetty vuosisatojen ajan lääkeaineena myös Suomessa. Erityisesti pihkalla on lääkitty haavoja.

”Tänä päivänä pihkasta on kehitetty erilaisia voiteita, joita on sekä ammattikäytössä että apteekkimyynnissä”, sanoo lääketieteen tohtori Arno Sipponen.

Puista kerätty pihka on jäykkää ja kovaa. Voiteeksi pihka jalostuu, kun siihen sekoitetaan rasvoja.

Erilaisia kuusen pihkavoiteita on myynnissä runsaasti, eivätkä ne välttämättä ole tasalaatuisia.

”Pihkavoidetta ostettaessa on syytä varmistaa, että se on tutkittu tuote ja täyttää lääketieteelliset laatustandardit.”

BAKTEERIEN TAPPAJA
Kuusen pihkan parantava ja suojaava vaikutus perustuu pihkan sisältämiin hartsi- ja p-kumarihappoihin sekä lignaaleihin.

Mikrobiologisten tutkimusten mukaan kuusen pihka, siitä jalostettu kymmenprosenttinen pihkasalva ja puhdistettu hartsihappo toimivat antimikrobisesti.

”Pihka tappaa bakteerit haavasta, mutta se myös estää tulehdusreaktioita ja stimuloi kasvutekijöitä eli kasvattaa haavan päälle uutta ihoa”, Sipponen kertoo.

Potilastutkimuksissa on selvinnyt, että painehaavoja hoidettaessa kuusen pihkasalva on ollut tehokkaampi kuin tavanomainen hydrofiiberihoito. Kymmenprosenttinen kuusen pihkasalva on myös parantanut krooniset ja komplisoituneet leikkaushaavat keskimäärin 43 vuorokauden aikana.

Potilastutkimuksiin osallistuneista 45 potilaasta vain yksi sai allergisen reaktion.

”Kuusen pihka on turvallinen hoitomuoto, ja nykyisellä hintatasolla se on myös kustannustehokas.”

TROPPIA KOIRILLE
Väitöskirjansa kuusen pihkan parantavasta vaikutuksesta kirjoittanut Arno Sippola on ollut hoitavana lääkärinä mukana toimenpiteessä, missä pihkasalvan käytöllä ehkäistiin amputaatio.

Kysymyksessä oli iäkäs potilas, jolla oli hankala painehaava kantapäässä.

”Plastiikkakirurgi ehdotti jo potilaan iän ja kunnon takia ääriamputaatiota, mutta haava saatiin paranemaan pihkavoiteella.”

Kuusen pihkavoidetta voidaan käyttää myös esimerkiksi kynsisienen, hilseen, päänahan ja kylmän tai kuivan ilman aiheuttamien pykimien hoitoon.

Jopa koirille on jalostettu omat tuotteensa.

”Pihkalla on ennaltaehkäisty koirien korvakierresairauksia, ja sitä on käytetty haavaonteloiden ja paiseiden puhdistamiseen.”

PUITA VAHINGOITTAMATTA
Pihkaa voidaan kerätä mistä tahansa täysikasvuisesta kuusesta. Lääketieteelliseen tarkoitukseen käytetyn pihkan keräämisessä ei puita ole vahingoitettu, vaan pihka on kerätty jo vaurioituneista rungoista.

”Tutkimusten mukaan kuusen kasvu ei kärsi siitä, että rungosta otetaan pihkaa”, Sipponen kertoo.

Kuusen pihka voi olla monipuolisempi lääke kuin vielä tiedetään.

”Se on luonnontuote, jonka käytettävyys tullee lisääntymään sitä mukaa, kun kuusen pihkaa ja sen vaikutuksia tutkitaan enemmän.”

TIESITKÖ?
  • Pihka on eteeristen öljyjen ja hartsien seos, jota havupuut erittävät pihkasolujen välissä oleviin pihkaonteloihin ja -tiehyeisiin. Puun haavoihin valuva pihka suojaa puuta bakteereilta sekä tuhohyönteisiltä ja -sieniltä.
  • Ensimmäinen suomalainen maininta kuusen pihkasta lääkkeenä löytyy lääkärikirjasta vuodelta 1578. Kirjassa pihkaa suositeltiin säärihaavojen hoitoon. Pihkaa on perinteisesti käytetty myös palovammoihin, paiseisiin ja ihottumiin.
  • Kuusen pihkan turvallisuutta koskevissa tutkimuksessa on ilmennyt, että pihkalla ja pihkasalvalla ei ole mutageenejä eli geenimuutoksia aiheuttavia ominaisuuksia. Kymmenprosenttinen pihkasalva ei myöskään aiheuta ihoärsytystä.
 
Näin tarkenet paremmin kylmällä kelillä makuupussissa nukkuessa esim. kertauksissa tai muute vaan eräretkillä: Keitä illalla kuumaa vettä ja täytä juomapullo/pullot. Sulje hyvin, ja heitä makuupussin jalkopäähän. Lämmittää mukavasti ja pitkään!
Toimii oikeasti! ;)
 
Lämpökamerajipoista, miten mahtaisi toimia 80-luvun Sastan tekemä maastopuku joka oli ohutta tuulipukua hieman paksumpaa keinokuitua, ulkopuoli oli tummempi versio M62:sta, sisäpuolella oli alumiinipinnoite.

Miten mahtaisi suojata laavukäytössä tuota Retkipaikan pressua hieman paksumpi (ja painavampi) toiselta puolelta aluminoitu pressu? Noita löytyy halpahalleista.
 
No siis jos haluaa suojan lämppäriltä:
1) kuorikerros saatava irti ihosta, mielellään niin että ilma pääsee vaihtumaan kuoren ja ihon välillä reilusti. Kankaan oltava viellä senverran tiivistä että siitä ei näy lämppärillä läpi.
2) Peilata lämpö muualle.

Maastopuku mikä on alumiinilla päällystetty toimii huonosti lämppäriä vastaan. Testattu
 
Alumiinihan on loistava lämmön johdossa joten sillä vuorattu takki suorastaan imee itseensä ruumiinlämmön takin kankaaseen. Näin sanoo minun järki ainakin. Mahtaa ihminen loistaa kuin joulukuusi semmoinen takki päällä kun katsoo lämpökameran läpi. Eikös sen pitäisi olla kultainen jotta lämpö peilautuisi pois? Kuten avaruuskypärässä.
G6T63957.jpg
 
Lämpökamerajipoista, miten mahtaisi toimia 80-luvun Sastan tekemä maastopuku joka oli ohutta tuulipukua hieman paksumpaa keinokuitua, ulkopuoli oli tummempi versio M62:sta, sisäpuolella oli alumiinipinnoite.

Miten mahtaisi suojata laavukäytössä tuota Retkipaikan pressua hieman paksumpi (ja painavampi) toiselta puolelta aluminoitu pressu? Noita löytyy halpahalleista.

Tuo pressu tuo ihan kohtuullista suojaa, jos lämmön lähteen ja pressun välissä on riitävästi ilmaa. Mikä on sitten riittävä, riippuu varmaan lämön määrästä ja ympäristön lämpötilaeroista.
 
Tuo pressu tuo ihan kohtuullista suojaa, jos lämmön lähteen ja pressun välissä on riitävästi ilmaa. Mikä on sitten riittävä, riippuu varmaan lämön määrästä ja ympäristön lämpötilaeroista.

Olikos se taistelijan opas, jossa oli pari kuvaa teltoista IP kameran läpi?
 
Back
Top