No tämä oli sitten tässä - karhut tulevat alistamaan ihmiskunnan

Tuore tutkimus paljastaa karhujen oppineen käyttämään työkaluja. Eli Apinoiden Planeetta oli valhetta. Tulevaisuudessa ihmiskunnan orjuuttavat älykkäät karhut.

Nyt ollaan pulassa.

Animal Cognition -lehden tuoreessa tutkielmassa Cumbrian yliopiston tutkija Volker B. Deecke kertoo, kuinka on saatu todisteita karhujen uudistuneesta älykkyydestä. Nuori ruskeakarhu kun on kuvattu käyttämässä kiviä turkkinsa puhdistamiseen.

- Eläin poimi toistuvasti matalasta vedestä merirokon päällystämiä röpelöisiä kiviä, käänteli niitä hyvään asentoon käpälissään ja käytti niitä niskansa ja kuononsa hieromiseen. Tämän käytöksen tarkoituksena on ilmeisesti rapsuttaa ärtynyttä ihoa tai poistaa ruuan jäänteitä turkista. Karhut usein hierovat itseään paikallaan oleviin kohteisiin sekä tönivät kiviä ja lohkareita ympäri ruokaa etsiessään ja tämän kaltainen käytös on saattanut mukautua irtonaisiin esineisiin ja silloin se luokitellaan työkalujen käytöksi.

Luonnossa elävien kontioiden kohdalla työkalujen käytön tajuaminen on Deecken mukaan sangen merkittävää. Aiemmin taitoa on löydetty vain neljältä eläinlajilta kädellisten ulkopuolelta.

- Karhun toiminta kivien käytössä vaati huomattavia motorisia taitoja. Tämä todistaa kirkkaasti sen, että nämä eläimet omaavat jo korkeampaa motoriikkaa, jota vaaditaan työkalujen käyttöön.

Ihmiskunnan tulisi tarttua toimeen nyt, mikäli emme halua lastenlapsiemme olevan karhukuninkaitaan palvovia orjia. Alastomia lemmikkejä, jotka kyhäävät mesikämmenille kultaisia valtaistuimia.

Karhujen tulevassa vallankaappauksessa on se hyvä puoli, että otsoja on maailmanlaajuisesti vain 200 000 kappaletta. Toki yksi älykäs keihäällä varustettu karhu vastaa ainakin kuutta ihmis-sotilasta, mutta silti! Keppejä karhujen rattaisiin (vielä ne pyöränkin keksivät!) heittää myös vuodenajat - kontiot kun viettävät lähes puoli vuotta talviunilla. Meillä on siis vielä mahdollisuus voittaa pitämällä nalleja silmällä. Heti kun ne alkavat juonimaan selkämme takana on aika käydä taistoon. Karhusota pitää voittaa, muuta mahdollisuutta ei ole.

http://ylex.yle.fi/uutiset/popuutiset/no-tama-oli-sitten-tassa-karhut-tulevat-alistamaan-ihmiskunnan

-------------------

Hymähdin. :)
 
ME ollaan hävitty jo tää peli. Olen useana viikonloppuna pannut merkille kuinka Karhut kaatavat paikallista nuorisoa ojaan ja aiheuttavat heille heikkoa itsekontrollia, huonoa tasapainoa ja seuraavana aamuna pahoinvointia.
 
Kyllä nuo idän karhun lapsoset niitä jo haee itsekin itä-suomen kaupoista.
 
Back
Top