Nokia palaa kännykkämarkkinoille

Mikoyan

Ylipäällikkö
http://m.mtv.fi/uutiset/kotimaa/art...varamerkkina-matkapuhelinmarkkinoille/5900616

Nokia palaa tavaramerkkinä matkapuhelinmarkkinoille
KOTIMAA JULKAISTU 18.05.2016 12:27 (PÄIVITETTY 18.05.2016 12:56)


Lehtikuva


Nokia palaa tavaramerkkinä matkapuhelinmarkkinoille. Yhtiö on allekirjoittanut asiasta sopimuksen äskettäin perustetun suomalaisen HMD:n kanssa.

HMD saa maailmanlaajuisen yksinoikeuden Nokian tavaramerkin käyttöön matkapuhelimien ja tablettien valmistuksessa ja markkinoinnissa kymmeneksi vuodeksi. Nokia saa HMD:ltä tavaramerkkeihin ja patentteihin liittyvä rojaltimaksuja.

– Tämä päivä merkitsee Nokian tavaramerkille jännittävää uutta vaihetta toimialalla, jolla nimi Nokia on edelleenkin ikoninen, sanoo Nokia Technologies -liiketoiminnan johtaja Ramzi Haidamus.

Täysin Nokia ei ole tähänkään saakka hävinnyt tavaramerkkinä, sillä tietyillä markkinoilla on myyty edelleen Nokia-nimisiä peruspuhelimia. Peruspuhelimissa tavaramerkki on ollut Microsoftin hallussa. HMD on sopinut Microsoftin kanssa ehdollisesti peruspuhelimista.

– Tavaramerkistä on tullut merkittävä tekijä matkapuhelinten erilaistumisessa, ja liiketoimintamallimme keskittyykin Nokian tavaramerkin ainutlaatuiseen vahvuuteen, kertoo HMD:n toimitusjohtaja Arto Nummela.

Nummela on Nokian aiempi johtaja, joka on viimeksi toiminut Microsoftin palveluksessa.


Nokian Lumia 920 -älypuhelin. Kuvituskuva vuodelta 2013.


Alustana Android
HMD:n uusi älypuhelin- ja tablettivalikoima tulee perustumaan Android-alustaan, jonka Nokia hylkäsi valittuaan Lumia-puhelintensa alustaksi Microsoftin Windowsin. Android on ylivoimaisesti suosituin älypuhelinten käyttöjärjestelmä. Windows on sen sijaan jäänyt marginaaliseksi alustaksi.

Nokia antaa HMD:lle oikeuden Nokian tavaramerkkiin ja patenttilisensseihin, mutta ei rahoita yhtiötä eikä omista sen osakkeita. Nokia saa kuitenkin kaksi paikkaa HMD:n hallitukseen ja valvoo tuotteiden laatua ja muotoilua.

Nokia ilmoitti syyskuussa 2013 myyvänsä matkapuhelinyksikkönsä Microsoftille.
 
http://m.taloussanomat.fi/porssi/20...a-puhelimien-uusi-valmistaja-hmd/20165354/170
13:08 18.5.2016
Tällainen yhtiö on Nokia-puhelimien uusi valmistaja HMD
Kuva: © Albert Gea / Reuters
img3x2.php

Uuden yrityksen taustalla on Nokian vanhoja johtajia ja pääomarahasto.

Teknologiayhtiö Nokia ilmoitti tänään myöntäneensä yksinoikeuden Nokia-tuotemerkin käyttöön matkapuhelinten ja tabletien valmistuksessa suomalaiselle, vastikään perustetulle HMD Globalille.

Uuden yhtiön pääkonttori on Helsingissä. Se on myös rekisteröity Suomeen. HMD on perustettu valmistamaan Nokian tavaramerkillä myytäviä mobiililaitteita. Nokian tiedotteen mukaan yhtiön vastuuhenkilöihin kuuluu joukko toimialallaan kokeneita johtajia.

Helsinkiläisyhtiön omistaa Smart Connect -niminen pääomarahasto, jota hallinnoi Nokian entinen johtaja Jean-Francois Baril.

Nokia antaa HMD:lle oikeuden tavaramerkin ja mobiiliessentiaalipatenttilisenssien käyttöön rojaltimaksuja vastaan, mutta Nokia ei rahoita yhtiötä taloudellisesti eikä omista yhtiön osakkeita.

HMD:n toimitusjohtajaksi on tulossa entinen Nokia-johtaja Arto Nummela. Tällä hetkellä Nummela toimii johtajana Microsoftin matkapuhelintoiminnassa.

Nokia Technologies saa paikan HMD:n hallituksessa sekä asettaa tarkat vaatimukset tavaramerkin käytölle: Se myös varmistaa Nokian tavaramerkillä myytävien tuotteiden vastaavan kuluttajien Nokian laitteille asettamia odotuksia kuten korkea laatu ja muotoilu sekä kuluttajalähtöiset innovaatiot.
 
http://m.digitoday.fi/bisnes/2016/05/18/microsoft-myy-nokia-puhelimet-foxconnille/20165349/66
Microsoft myy Nokia-puhelimet Foxconnille

Foxconnin tytäryhtiö ostaa Nokian entiset peruspuhelimet. Kauppasumma on 350 miljoonaa dollaria.

Ohjelmistojätti Microsoft myy Nokia-nimellä myytävät peruspuhelimensa kiinalaisille FIH Mobilelle 350 miljoonan dollarin kauppahinnalla. Asia käy ilmi Hongkongin pörssiin jätetystä FIH:n ilmoituksesta.

FIH Mobile on taiwanilaisen Hon Hai/Foxconnin tytäryhtiö. Kaupan myötä FIH Mobile ostaa myös Microsoft Mobilen tuotantolaitoksen Vietnamissa.

Myytäviin toimintoihin kuuluvat Nokia-nimellä tunnettujen peruspuhelinten suunnittelu, tuotanto ja myynti. Kauppa odotetaan saatavan päätökseen tämän vuoden jälkipuoliskolla.

Nokian puhelintuotemerkki siirtyy suomalaiselle HMD globalille, joka saa maailmanlaajuisen yksinoikeuden käyttää Nokian tavaramerkkiä matkapuhelinten ja tablettien valmistuksessa kymmenen vuoden ajan. Tuotemerkin omistaa verkkolaiteyhtiö Nokian lisenssiyksikkö Nokia Technologies.

HMD ja Nokia Technologies ovat allekirjoittaneet FIH:n kanssa yhteistyösopimuksen tukeakseen Nokian tavaramerkillä myytävien matkapuhelinten ja tablettien maailmanlaajuisen liiketoiminnan kehittämiseksi, Nokia kertoo tiedotteessaan.

Nokian mukaan HMD aikoo seuraavien kolmen vuoden aikana sijoittaa yli 500 miljoonaa dollaria Nokian tavaramerkillä myytävien matkapuhelinten ja tablettien maailmanlaajuiseen markkinointiin.
 
http://m.digitoday.fi/bisnes/2016/0...-palaavat-mutta-kiinnostavatko-ne/20165366/66
Kommentti: Nokia-puhelimet palaavat – mutta kiinnostavatko ne?

Nokia-nimellä on etenkin suomalaisessa korvassa suunnattoman hyvä kaiku, ja se on oikein hyvä alku Nokia-brändin uudelleen tulemiselle. Mutta vielä pitäisi valloittaa Suomen lisäksi muu maailma.

Älypuhelimien ja tablettien markkina on äärimmäisen kilpailtu ja osittain myös laskusuhdanteessa. Tablettien ja peruspuhelinten myynti pienenee, ja älypuhelimissa myyntikatteet ovat kutistuneet hyvin ohuiksi.

Nokia-nimi ei enää herätä vahvoja tunteita nuorison keskuudessa, missä iPhone, Honor ja Samsung ovat valttia. Nokian kännyköiden loiston päivistä on useita vuosia, mikä on mobiilimaailmassa ikuisuus.

Tällaisille markkinoille lähteminen on äärimmäisen iso riski. Silloin tarvitaan jotain uutta ja ihmeellistä – vau-efektiä.

Panokset ovat kuitenkin kovat, mistä kertoo HMD:n 440 miljoonan euron markkinointibudjetti. Joku voisi sanoa, että vähän on voitettavaa, mutta paljon hävittävää.

Yksi varma voittaja on silti. Nimittäin Nokia, joka tekee nyt rahaa lisensoimalla nimeään ilman taloudellista riskiä. Nokia-nimisten puhelimien laadunkin pitäisi olla kohdallaan, kun Nokia pääsee sitä HMD:ssä olevan hallituspaikkansa turvin vahtimaan.
 
http://m.digitoday.fi/mobiili/2016/05/19/tama-tiedetaan-uusista-nokia-puhelimista/20165409/66
Tämä tiedetään uusista Nokia-puhelimista
img3x2.php

Uusista Nokia-puhelimista on olemassa joitakin tiedonmurusia.

Suomeen viime vuoden lopulla perustettu HMD Global Oy ilmoitti alkavansa valmistaa Nokian nimellä brändättyjä puhelimia.

Yhtiöstä ja sen omistuspohjasta on spekuloitu paljon, mutta toistaiseksi yhtiön suunnitelmista laitepuolella on kerrottu kovin vähän. Tämän verran kuitenkin tiedetään.

- HMD on ilmoittanut valmistavansa perus- ja älypuhelimia sekä tabletteja.

- Laitejulkistuksia ei tule vielä tämän vuoden aikana. HMD:llä on kymmenen vuoden lisenssisopimus Nokia-nimen käytöstä.

- Tabletit ja älypuhelimet perustuvat Android-käyttöjärjestelmään.

- Laitteet valmistaa taiwanilainen, mutta pääosin Kiinassa tytäryhtiönsä kautta toimiva Foxconn. Foxconn osti Microsoftilta puhelintehtaan Vietnamin Hanoissa, mutta päätöstä Nokia-puhelimien valmistuspaikasta ei ole vielä tehty.

- Nokia-nimellä julkaistavien lisenssipuhelimien on läpäistävä Nokian asettamat laatukriteerit.

- Nokia on jatkanut Android-ohjelmistokehitystä, ja yhdessä Foxconnin kanssa vuonna 2014 julkaistu N1-tabletti on varustettu Nokian Z Launcher -käyttöliittymällä, jonka erikoisuus on vuorokaudenajan mukaan muuttuva sovellusten tarjoamistapa sekä sovellusten ja henkilöiden etsiminen kirjaimia mukailevin pyyhkäisyelein. On mahdollista, että käyttöliittymä nähdään myös uusissa Nokia-puhelimissa.

- Kun uusia Nokia-puhelimia tulee markkinoille, aktiivisessa puhelinkannassa tulee olemaan kolmen valmistajan Nokia-puhelimia: Nokian, Microsoftin ja HMD:n.
 
En ole ikina joutunut sietamaan ylimielisempia kusipaita kuin myyjana Noksalle 2000-luvun puolessa valissa... olipa erikoista porukkaa!

EDIT: deletoitu todella voimakasta nakemysta suomalaisen reservilaisen sielun syovereista..
 
En ole ikina joutunut sietamaan ylimielisempia kusipaita kuin myyjana Noksalle 2000-luvun puolessa valissa... olipa erikoista porukkaa!

EDIT: deletoitu todella voimakasta nakemysta suomalaisen reservilaisen sielun syovereista..

Siis myin heille jotain ihan muuta juttua. Sorry.
 
Talous 20.5.2016 klo 20:27 | päivitetty 20.5.2016 klo 20:28
Nokiasta häviää 1032 työpaikkaa
Alun perin huhtikuussa vähennystarpeeksi ilmoitettiin 1300 työpaikkaa. Vähennyksistä noin puolet kohdistuu Espooseen, noin neljäsosa Ouluun ja noin neljäsosa Tampereelle.


Nokian 13. huhtikuuta alkaneet yt-neuvottelut ovat päättyneet. Ilmoitettu noin 1 300 työpaikan vähennystarve täsmentyi neuvottelujen kuluessa 1 032 työpaikkaan. Viime vuonna Nokialla oli Suomessa keskimäärin noin 6 900 työntekijää.

Neuvottelut koskivat Nokian kaikkia liiketoimintayksiköitä, tukitoimintoja ja toimipaikkoja pois lukien Nokia Technologies.

Vähennyksistä noin puolet kohdistuu Espooseen, noin neljäsosa Ouluun ja noin neljäsosa Tampereelle. Suurin osa vähennyksistä pyritään toteuttamaan kesän aikana, ja pienempi osa vuoden loppuun mennessä.

Nokia lupaa tarjota vähennyksen kohteeksi joutuville uutta Bridge-tukiohjelmaa sekä työsuhteen pituuden mukaan määräytyvää taloudellista tukipakettia.

Tammikuussa Nokia ilmoitti hankkineensa osakevaihdolla tavoittelemansa liki 80 prosentin määräysvallan ranskalaisesta Alcatel-Lucentista. Yrityskauppa oli Suomen historian suurin.

Huhtikuun alkupuolella Nokia kertoi aloittavansa toimenpiteet työntekijöiden vähentämiseksi maailmanlaajuisesti osana muutosohjelmaansa. Nokia tavoittelee 900 miljoonan euron vuosittaisia synergiaetuja Alcatel-Lucent-kaupan myötä.

Nokia arvioi henkilöstövähennysten toteutuvan vuoteen 2018 mennessä. Yhtiön mukaan vähennykset keskittyvät niille alueille, joilla on päällekkäisyyksiä, kuten tutkimus ja tuotekehitys, alueelliset ja myyntiorganisaatiot sekä konsernin tukitoiminnot.
 
http://m.digitoday.fi/bisnes/2016/05/18/microsoft-myy-nokia-puhelimet-foxconnille/20165349/66
Microsoft myy Nokia-puhelimet Foxconnille

Foxconnin tytäryhtiö ostaa Nokian entiset peruspuhelimet. Kauppasumma on 350 miljoonaa dollaria.

Ohjelmistojätti Microsoft myy Nokia-nimellä myytävät peruspuhelimensa kiinalaisille FIH Mobilelle 350 miljoonan dollarin kauppahinnalla. Asia käy ilmi Hongkongin pörssiin jätetystä FIH:n ilmoituksesta.

FIH Mobile on taiwanilaisen Hon Hai/Foxconnin tytäryhtiö. Kaupan myötä FIH Mobile ostaa myös Microsoft Mobilen tuotantolaitoksen Vietnamissa.

Myytäviin toimintoihin kuuluvat Nokia-nimellä tunnettujen peruspuhelinten suunnittelu, tuotanto ja myynti. Kauppa odotetaan saatavan päätökseen tämän vuoden jälkipuoliskolla.

Nokian puhelintuotemerkki siirtyy suomalaiselle HMD globalille, joka saa maailmanlaajuisen yksinoikeuden käyttää Nokian tavaramerkkiä matkapuhelinten ja tablettien valmistuksessa kymmenen vuoden ajan. Tuotemerkin omistaa verkkolaiteyhtiö Nokian lisenssiyksikkö Nokia Technologies.

HMD ja Nokia Technologies ovat allekirjoittaneet FIH:n kanssa yhteistyösopimuksen tukeakseen Nokian tavaramerkillä myytävien matkapuhelinten ja tablettien maailmanlaajuisen liiketoiminnan kehittämiseksi, Nokia kertoo tiedotteessaan.

Nokian mukaan HMD aikoo seuraavien kolmen vuoden aikana sijoittaa yli 500 miljoonaa dollaria Nokian tavaramerkillä myytävien matkapuhelinten ja tablettien maailmanlaajuiseen markkinointiin.
Olisiko Microsoft nyt lakkauttamassa kokonaan puhelinpuolen Suomesta (ja muualtakin)?:
OHJELMISTOYHTIÖ Microsoftin heikosti menestyvän puhelinliiketoiminnan työntekijöille näyttää tulevan ikäviä uutisia.

HS:n tietojen mukaan Suomen koko puhelinliiketoiminnan tuotekehityksen työntekijät on kutsuttu Microsoftin Suomen pääkonttoriin Espoon Keilaniemeen. Työntekijöitä kuljetetaan paikalle paraikaa busseilla Tampereelta.

Bussikyydeistä kertoi ensin Aamulehti ja palaverista STT. Microsoftin viestinnästä ei kommentoitu kumpaakaan asiaa. Myöskään Microsoftin ylempien toimihenkilöiden pääluottamusmies Kalle Kiili ei suostu kommentoimaan asiaa.

”Voidaan palata asiaan, kun on uutisia, joita kommentoida”, Kiili kertoo tekstiviestin välityksellä.

MICROSOFTIN puhelinliiketoiminta, jonka yhtiö osti Nokialta vajaalla 5,5 miljardilla eurolla vuonna 2014, on ollut suurissa vaikeuksissa.

Tutkimusyhtiö Gartner kertoi muutama päivä sitten, että Microsoftin älypuhelimien markkinaosuus laski alkuvuonna globaalisti alle prosenttiin, vaikka markkinat kasvoivat. Peruspuhelimensa Microsoft kertoi viime viikolla myyvänsä 350 miljoonalla dollarilla.

Microsoft on karsinut työntekijöitä suurella kädellä. Viime kesänä yhtiö irtisanoi yhteensä 2 300 työntekijää Salosta, Tampereelta ja Espoosta. Salon tuotekehityskeskus lakkautettiin kokonaan.

Vuonna 2014 Microsoft irtisanoi entisiä Nokian työntekijöitä Salon ja Oulun yksiköistään 1 050. Microsoft päätti lakkauttaa Oulun yksikkönsä, jossa oli noin 500 työntekijää.
http://www.hs.fi/talous/a1464141679454
 
Niinhän siinä taisi käydä, valitettavasti:
OHJELMISTOYHTIÖ Microsoft lopettaa HS:n tietojen mukaan puhelimien suunnittelun ja valmistuksen globaalisti.

Suuri osa Suomessa työskentelevistä menettää työpaikkansa. HS:n tieto perustuu asiasta hyvin perillä olevaan lähteeseen.


Yhtiön työntekijöitä kuljetetaan parhaillaan Espoon Keilaniemestä Microsoftin Suomen pääkonttorilta Barona-areenalle.

Keilaniemessä työntekijät olivat hyvin vaitonaisia eivätkä halunneet kommentoida asiaa HS:lle millään tavalla.

TARKKAA tietoa Suomen työntekijöiden määrästä ei tällä hetkellä ole.

Viime heinäkuussa Microsoftilla oli Suomessa yhteensä noin 3 500 työntekijää, joista matkapuhelinliiketoiminnoissa työskenteli noin 3 200 ja myynnissä ja markkinoinnissa 280 ihmistä.

Sen jälkeen Microsoft vähensi yhteensä 2 300 työpaikkaa, mutta kaikkia vähennyksiä ei ole vielä pantu toimeen.

PUHELIMIEN valmistuksen ja suunnittelun lopettaminen ei tule suurena yllätyksenä.

Puhelinliiketoiminta, jonka yhtiö osti Nokialta vajaalla 5,44 miljardilla eurolla vuonna 2014, on ollut suurissa vaikeuksissa.

Tutkimusyhtiö Gartner kertoi muutama päivä sitten, että Microsoftin älypuhelimien markkinaosuus laski alkuvuonna globaalisti alle prosenttiin, vaikka markkinat kasvoivat neljä prosenttia. Peruspuhelimensa Microsoft kertoi viime viikolla myyvänsä 350 miljoonalla dollarilla.

MICROSOFT on karsinut työntekijöitä suurella kädellä viime vuosina. Viime kesänä yhtiö irtisanoi yhteensä 2 300 työntekijää Salosta, Tampereelta ja Espoosta. Salon tuotekehityskeskus lakkautettiin kokonaan.

Vuonna 2014 Microsoft irtisanoi entisiä Nokian työntekijöitä Salon ja Oulun yksiköistään 1 050. Microsoft päätti myös lakkauttaa Oulun tuotekehitysyksikkönsä.

AAVISTUS toiminnan lopettamisesta oli ilmassa heti aamupäivästä, kun koko Suomen puhelinliiketoiminnan tuotekehityksen työntekijät kutsuttiin Espooseen. Työntekijöitä kuljetettiin paikalle busseilla Tampereelta.

Bussikyydeistä kertoi ensin Aamulehti ja palaverista STT.
http://www.hs.fi/talous/a1464141679454
 
Tässä menee työttömäksi nyt sitä Suomea ylläpitävää verojenmaksaja massaa. 4h päivässä työskentelevät matalapalkka-alan asiakaspalvelijat eivät paljoa veroja maksele. Kenties juustohöylän pitää pian käydä myös PV:m kukkarolla. F-35 bye bye.
 
Tässä menee työttömäksi nyt sitä Suomea ylläpitävää verojenmaksaja massaa. 4h päivässä työskentelevät matalapalkka-alan asiakaspalvelijat eivät paljoa veroja maksele. Kenties juustohöylän pitää pian käydä myös PV:m kukkarolla. F-35 bye bye.

Mitens ja millä Orpo vakuuttaa keskiluokkaiset ja saa heidän luottamuksensa...?
 
Mitens ja millä Orpo vakuuttaa keskiluokkaiset ja saa heidän luottamuksensa...?
Saattaa olla, että Kokoomuksen hypetyksen selkäranka katkeaa.
Jotenkin mainostoimistot ovat onnistuneet pitämään kannatuksen ylhäällä ilman talouskasvua. Visa vinkuu ja äänestetään Kokoomusta mentaliteetti ei enää toimi. Rahat on ihmisillä loppu ja luottoa ei enää pankista myönnetä. Toki vippejä mutta se on vettä vaan myllyyn.
 
Saattaa olla, että Kokoomuksen hypetyksen selkäranka katkeaa.
Jotenkin mainostoimistot ovat onnistuneet pitämään kannatuksen ylhäällä ilman talouskasvua. Visa vinkuu ja äänestetään Kokoomusta mentaliteetti ei enää toimi. Rahat on ihmisillä loppu ja luottoa ei enää pankista myönnetä. Toki vippejä mutta se on vettä vaan myllyyn.

Kokoomuksen vikahan se on kun paska kännykkä ei myy! :rolleyes:

No, saatiin 1000 ihmistä työmarkkinoille, joista osa on varmasti niitä firmojen haluamia teknisiä uberosaajia. Näiden puolesta on turha alkaa murehtimaan, työllistyvät nimittäin suhtellisen nopeasti uudestaan. Jos ei tänne, niin toisaalle.
 
Kokoomuksen vikahan se on kun paska kännykkä ei myy! :rolleyes:

No, saatiin 1000 ihmistä työmarkkinoille, joista osa on varmasti niitä firmojen haluamia teknisiä uberosaajia. Näiden puolesta on turha alkaa murehtimaan, työllistyvät nimittäin suhtellisen nopeasti uudestaan. Jos ei tänne, niin toisaalle.
Ainakin tampereella kebabit halpenevat taas 50cent per annos.
 
Niin..ulkomailla on duunia osaaville ja koulutetuille Suomalaisille ihmisille jos täältä ei löydy ja kykenee lähemään Ihmeellisen Itämeren tuollepuollen...?

Samaan aikaan Suomen viisaat talouseneropoliitikot täyttää tätä vajetta rahtaamalla tänne kouluttamattomia ihmisä täysin erilaisesta maailmasta elämän arvoineen, vaikka ei ole kantaväestölle eikä näille ei ole duunia tiedossa? Samaan aikaan kantaväestön koulutuksista leikataan kun näille "yrittämistä pelkäämättömille kouluttamattomille monikulttuuri ihanuuksille" matuille räätälöidään ihan omia juttuja joka ei ole poissa keneltäkään..?


tässä vuoden vanha "uutinen"... http://yle.fi/uutiset/hyvasti_suomi_ulkomaille_muuttavia_jo_yhta_paljon_kuin_70-luvulla/8028983
 
@Bushmaster No mutta, sittenhän sä alat saamaan ääntäsi kuuluviin, hyvin kritiikittömästi vieläpä, kun tätä esittämääsi vaihtosuhdetta (koulutetut pois, kouluttamattomat tilalle) tarpeeksi kauan tapahtuu. Eikös se ole hyvä asia? ;)
 
@Bushmaster No mutta, sittenhän sä alat saamaan ääntäsi kuuluviin, hyvin kritiikittömästi vieläpä, kun tätä esittämääsi vaihtosuhdetta (koulutetut pois, kouluttamattomat tilalle) tarpeeksi kauan tapahtuu. Eikös se ole hyvä asia? ;)

Kenelle se on hyvä asia kennelle ei..? :rolleyes: Riippuu siitä keneltä kysyy ja keitä asia mitenkin koskee...?

edit.

siinä saa sosiaali ja terveysministeriö lanseerata aikamoisen ohjelman millä Suomen itsemurhat saadaan loppumaan oli tekotapa auto tai mikä muu väline tahansa...?

Suomesta maastamuuton tukeminen ja työllistyminen ulkomailla voisi olla ihan jees juttu!

Mielenkiintoinen projekti miten ahdingossa olevilta kansalaisilta saadan mielialat ylös kun taloustilanne Suomessa vaan pahenee kun se "valo tunnelin päässä ei olekkaan aurinko" ?
 
Viimeksi muokattu:
@Bushmaster No mutta, sittenhän sä alat saamaan ääntäsi kuuluviin, hyvin kritiikittömästi vieläpä, kun tätä esittämääsi vaihtosuhdetta (koulutetut pois, kouluttamattomat tilalle) tarpeeksi kauan tapahtuu. Eikös se ole hyvä asia? ;)

Onko punavihreillä tarkoitus saada "piikayhteiskunta" takaisin kun koulutetut ovat hylänneet punavihreät?
 
Back
Top