Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Norjalaisten toimintanäytös Bosniassa 1998

Viestiketju osiossa 'Kuvat & Videot' , aloittaja VanhaPate, 06.09.2010.

 1. VanhaPate

  VanhaPate Kapteeni

  Liittynyt:
  06.09.2010
  Viestejä:
  855
  Tykkäykset:
  1,928
  Pisteet:
  76
  Norjalaisten puolustusministeri vieraili norjalaisten SFOR-joukkojen luona ja norjalaiset järjestivät toiminta- sekä kalustonäyttelyn Modrican ampumaradalla.

  Ensimmäisessä videossa norjalaisten jalkapartio joutuu väijytykseen ja irtaantuu kontaktista. Partio evakuoidaan PASIlla. Tämän jälkeen norjalaiset tulevat isommalla joukolla selvittämään tilannetta, joka sitten hieman "eskaloituu".  Toisessa videossa pieni pätkä, joka on otettu ensimmäisestä. Tässä PASIn suojasavut laukaistaan. Jostain syystä suomalaisten PASEissa ei moisia ollut.  Seuraalla videolla puolalaiset pörrää BMP-1:llä ja jyräävät norjalaisilta pystyyn jääneen "vihollisen".  Viimeisellä videolla on ruotsalaisten EOD-koira toiminnassa.

   
  Viimeksi muokattu - moderaattori: 20.09.2013
 2. deeq

  deeq Kersantti

  Liittynyt:
  08.04.2010
  Viestejä:
  193
  Tykkäykset:
  1
  Pisteet:
  16
  Kiitoksia kovasti, mielenkiintoisia videoita!
   
 3. Mainos 4. AKE-ukki

  AKE-ukki Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  23.04.2010
  Viestejä:
  2,658
  Tykkäykset:
  5,091
  Pisteet:
  636
  Silmiini pisti seuraava seikka.... varomiesten toiminta! Sellaista ei edes näkynyt! Kyseessä on tietty ammattilaiset ja näytös, mutta kuitenkin...
   
 5. Kumitassu

  Kumitassu Alikersantti

  Liittynyt:
  08.04.2010
  Viestejä:
  97
  Tykkäykset:
  9
  Pisteet:
  6
  Oisko kyseessä ihan vain suomalainen erikoisuus, meinaan näitä kirkuvan punaisiin kypäriin pukeutuneita kantahenkilökunnan tyyppejä. Eipä niitä sokovossa ainakaan ollut vaikka ohjelmassa oli paria astetta vauhdikkaampia ammuntoja kuin mitä varusmiehenä ammuin.
   
 6. AKE-ukki

  AKE-ukki Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  23.04.2010
  Viestejä:
  2,658
  Tykkäykset:
  5,091
  Pisteet:
  636
  Tuossa kun poikain kans jutellut (veijarit kiertäneet pitemmällä kuin naapurikunnassa) niin ovat kertoneet Suomalaisten varomääräyksien olevan Euroopan kovimmat! Jopa Ruottin poikien vastaavat ovat löysemmät! Ois hyvä verrata kuinka ko. määräykset stemmaa esim. ammunnoissa (vast.) tapahtuvien henkilövahinkojen määrään vuositasolla eri maiden kesken! Toki palveluturvallisuus on hyvä asia, mutta jotkut sotajutut vaativat sellaista harjoitusta jota ei voi RK3 ammunnoilla korvata!
   
 7. noska

  noska Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  04.06.2010
  Viestejä:
  3,193
  Tykkäykset:
  49
  Pisteet:
  1,286
  Noita kolmea ylimmäistä videotahan puitiin jo sudettimessakin.
  Viimeiseen sen verran kommenttia ettei ole olemassa EOD-koiria. Tai jos on niin ne ovat pian entisiä koiria epäonnistuessaan tehtävässään. Kyseessä ovat EOR-koirat. Ihan vaan termeillä kikkaillakseni tämän totean. Ne koirathan eivät tuhoa (toivottavasti) UXOja vaan etsivät niitä. Suomella kun ei ole erikseen EOD- ja EOR-osastoja niin noiden termien erot jäävät usein hämärään.
   

Jaa tämä sivu