Nykyinen komentaja Jarmo Lindberg ei hae jatkokautta.

Creidiki

Ylipäällikkö
BAN
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005972553.html
Nykyinen komentaja, kenraali Jarmo Lindberg kertoi tänään, ettei tavoittele jatkokautta vaan siirtyy reserviin.

Lindbergin viisivuotiskausi komentajana päättyy elokuun alussa. Lindberg täyttää kesäkuussa 60 vuotta.

– Minulla on ollut tässä jo jonkun aikaa tiedossa – viime vuoden lopulta lähtien – että komentajakauteni päättyy tämän määräaikaisen viisivuotiskauden lopussa. Jään reserviin 1. elokuuta, Lindberg sanoi toimittajille maanpuolustuskurssin avajaisissa Helsingissä.

Käännös: Screw you guys, I'm going home.
 
Se taitaa olla Maavoimien vuoro. Tahtovat kierrättää aselajin perusteella.
 
Kukas me laitetaan tilalle?

Pyötsiä ( s. 1961 )
Hulkko ( s. 1961 )
Jäämeri ( s. 1964 )

Siinä varmaan ne todennäköiset kärkitarjokkaat? Kaikki kenraaliluutnantteja kärkipaikoilla kyttäysasemissa ja ikäkin kohdallaan.

Kuka olisi se musta hevonen?

Pyötsiällä ja Hulkolla jäisi kausi vajaaksi, saattaa tulla ikä vastaan. Eläkepäivät odottaa 2023 jos komentajaksi valitaan.

Teräviä kavereita kaikki, kuten nykyinenkin.
 
Pyötsiällä ja Hulkolla jäisi kausi vajaaksi, saattaa tulla ikä vastaan. Eläkepäivät odottaa 2023 jos komentajaksi valitaan.

Teräviä kavereita kaikki, kuten nykyinenkin.

Kumpainenkaan ei ehtisi viisivuotiskaudella joka päättyisi elokuussa 2024 täyttää 63v. Ovat syntyneet elo- ja syyskuussa 1961. Eikö nämä kaudet ole olleet viisivuotisia? Hölmö käytäntö mielestäni. Sopivassa vaiheessa virkaan ja iän täyttyessä eläkkeelle olisi joustavampi. Silti puhuttaisiin suunnilleen viidestä vuodesta.

Kenraaliluutnantti on mennyt aika monesta karsinnasta läpi joten luulisi henkisten eväiden olevan kohdallaan.

Edit

Onko kenraalin siis pakko siirtyä reserviin 62-vuotiaana?
 
Onko kenraalin siis pakko siirtyä reserviin 62-vuotiaana?
PV:n komentajan eläkeikä oli aikaisemmin 63 vuotta. Nythän tulee vielä päälle kaikkia koskeva eläkeikien pidennys 3 kk/vuodessa, joten kaikki edellä esitetyt kandidaatit ehtivät palvella täyden viisivuotiskauden.
Sotilaiden eläkeiät on yleisesti porrastettu arvon mukaan. Everstin ja sitä ylemmässä virassa palvelevat lähtivät aikaisemmin eläkkeelle 60-vuotiaina, mutta valtionhallinnossa siirryttiin vuosituhannen vaihteessa käytäntöön jossa korkeimmat virat olivat aina määräaikaisia. Määräajan päätyttyä alkoi eläke jos jatkoa tai uutta tehtävää ei tullu.

Edit Aina ei tietenkään ole kysymys siitä, että upseeri "joutuu" eläkkeelle tehtävämääräyksen päätyttyä. Uusi tarjottu tehtävä ei ehkä olekaan kiinnostava kun vaihtoehtona on jäädä täydelle eläkkeelle.
 
Viimeksi muokattu:
Historiankirjoitus näyttää, oliko tässä "Screw you guys" ajatusta takana, viimeksi joulukuussa hän epäsuorasti kritisoi HX:ää. Lentäjän pitäisi myös kyetä palaamaan tehtävältä ja kauppapolitiikan ei pitäisi sanella valintaa.
 
Historiankirjoitus näyttää, oliko tässä "Screw you guys" ajatusta takana, viimeksi joulukuussa hän epäsuorasti kritisoi HX:ää. Lentäjän pitäisi myös kyetä palaamaan tehtävältä ja kauppapolitiikan ei pitäisi sanella valintaa.

Oho. Tuo meni minulta ohi. Oliko joku julkinen puhe tai kirjoitus?
 
Vai olisiko kuitenkin merivoimien vuoro, sillä MAAV ja ILMAV ovat vallanneet postin viimeksi Kaskealan jälkeen? Kontra-amiraali Juha Vauhkonen, Suomen sotilasedustaja EU:ssa ja Natossa. Kv-suhteet kunnossa. Merivoimista ei muita oikein saa nostettua virkaiän perusteella. Vauhkonen syntynyt v. 1962, joten eläkeikäkään ei ole ongelma. Tarvitsee toko pikaylennyksen vara-amiraaliksi ja siitä komentajaksi valituksi tultuaan vuoden-kahden kuluttua amiraaliksi. Eipä se ollut Keinosellakaan ongelma aikoinaan.
 
Mikä tuossa on HX-kritiikkiä? En näe tarinaa mutta ymmärrän hänen varoittelevan poliitikkoja hankkeessa härkkimisestä ja muiden kuin sotilaallisten osioiden painottamista.

Ei mikään. Tuo on joidenkin ylitulkintaa sen perusteella, että HX-hankkeessa on asetettu muitakin kuin suorituskykyyn liittyviä ehtoja ja Lindberg sanoi, että pitää mennä suorituskyky edellä. Oikeastihan HX-hankkeessa ollaan menossa suorituskyky edellä, mutta ei se taas tarkoita etteikö saisi ja pitäisi asettaa myös muita ehtoja sen varmistamiseksi, että pystymme ylläpitämään kalustoa luotettavasti ja taloudellisesti. Lindberg siis sanoi, että pidetään HX-hankkeen valintaperusteista kiinni, ei suinkaan kritisoinut niitä.
 
Lindberg siis sanoi, että pidetään HX-hankkeen valintaperusteista kiinni, ei suinkaan kritisoinut niitä.

Juu, ja tämä teesi on naulattu kiinni parlamentaarisinkin menoin. Tottakai siitä nyt revitään erityisesti vasemmalla ilo irti vaalien alla, mutta en millään usko, että -suorituskyvystä- tingittäisiin.

En tiedä, pitäisikö sitten itkeä vai nauraa, jos tässä maailman ajassa lähdettäisiin oleellisesti tinkimään tässä asiassa, kun ottaa huomioon, että Suomi on edelleen liittoutumaton ja vailla de facto turvatakuita? Varmasti oikea vastaus on: itkeä.

Mutta en näillä näpyttimillä usko, että ysärillä aloitettu kehitys katkaistaisiin selvästi.
 
Pvkom nyt telkkarissa ykkösellä.
 
Back
Top