Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

O: Blackhawk industries DOAV

Viestiketju osiossa 'Morttimarketti' , aloittaja Tied.m81, 15.03.2012.

 1. Tied.m81

  Tied.m81 Alokas

  Liittynyt:
  21.11.2011
  Viestejä:
  4
  Tykkäykset:
  0
  Pisteet:
  0
  Eli otsikon mukainen liivi hakusessa. Nähnyt käyttöä suomalaisilla ainakin Afganistanissa, eli jos jollain on jäänyt tällainen reissun jälkeen ylimääräiseksi niin laittakaahan tarjousta tulemaan. Ensisijaisesti väreinä od. tai musta.
   
 2. jokiranta

  jokiranta Alokas BAN

  Liittynyt:
  21.02.2012
  Viestejä:
  1,206
  Tykkäykset:
  2
  Pisteet:
  0
  Miten luulet pystyväsi ostamaan Suomen valtion liivin, joka on jäänyt "ylimääräiseksi"?
   
 3. Mainos 4. commando

  commando Kenraali

  Liittynyt:
  14.11.2010
  Viestejä:
  2,303
  Tykkäykset:
  266
  Pisteet:
  636
  Afganistanissa ei aikoinaan ollut jakaa mitään kantolaitetta, ei edes M/85:sta joten monet hankkivat oman kantolaitteensa. Häkämies vetikin tästä sitten asian selvittyä pisteet kotiin itse henkilökohtaisesti tuoden varusteet suomalaisille. Takavuosina suomalaiset rauhanturvajoukot ovat olleet aikamoisia ryysyläisiä joten omaa rahaa on joutunut käyttämään paljon valtion vajetta paikatessa. Blackhawk on aivan normaali amerikkalainen Kiinassa varusteensa valmistuttava varustevalmistaja, joten heidän tuotteitaan voi ostaa kuka tahansa. Totalitäristit eivät vielä ainakaan ole pystyneet estämään taktisen nailonin ostoa.
   
 5. jokiranta

  jokiranta Alokas BAN

  Liittynyt:
  21.02.2012
  Viestejä:
  1,206
  Tykkäykset:
  2
  Pisteet:
  0
  Miten Suomi lähti malli Lipposessa/Jäätteenmäessä/Vanhasessa ISAF:iin? Ei luulisi, että vajaan 200 rauhaanpakottajan varustaminen on suuri ongelma materiaalihallinnolle.

  Suomessa parlamentaarisen valvonnan tilaa kuvastaa se, että puolustusministeri-yliluutnantti joutuu sotilaspalvelijaksi puolustusvoimien komentajalle. Joku ilkeämpi mies olisi avoimesti ja rehellisesti Ilta-Sanomille ja Iltalehdelle todennut tilanteen ja pannut amiraalin juoksemaan toimittajia pakoon.

  Tuulipukukansallispukuiset alipukeutuvat ulkomaillakin. Toinen kysymys taisivat olla ajoneuvot. Haluttiin ajaa Pasia halvemmalla maastoautolla, jotka piti ostaa Etelä-Afrikasta.

  Suomalaiset ovat kuin muutkin itäeurooppalaiset, hieman ilman käyttövaroja ja oppimassa amerikkalaisilta.

  Eurososialidemokraattien ja liberaalikokoomuslaisten on vaikea kieltää maailmankauppatavaran päätymistä reserviläisille ilman varusvaraston kontrollia. Käyttääköhän Blackhawkia Kansan vapautusarmeijakin?

  Onhan se hienoa, että markkinakommunistit ovat saaneet maahansa vapaan maailman liivivalmistuksen. Kohta varmaan tuottavat hävittäjät ja ydinaseetkin vapaisiin hintoihin, joihin on varaa vientiä varten.
   
 6. commando

  commando Kenraali

  Liittynyt:
  14.11.2010
  Viestejä:
  2,303
  Tykkäykset:
  266
  Pisteet:
  636
  Joka tapauksessa oli. Osaksi asiaan vaikuttaa myös se että operaatio oli alussa erilainen suomalaisten kannalta kuin nyt. Operaation alussa tosin ei ollut PV:lla edes jaossa päteviä liivejä tai taisteluvöitä. Sittemmin Maimaman taistelun jälkeen saatiin asialle vasta julkisuutta ja PV:tä alkasi kiinnostamaan. Toki aikaisemminkin olisi ollut mahdollista PV:n hankkia muualta varusteita, lyömällä leima hyväksytään "sotavarusteeksi" kuten on tehty mm. SIG-pistooleiden kohdalla aiemmin.

  Pasit ovat isoja ajoneuvoja, jotka eivät mahdu kunnolla kyläteille eivätkä myöskään ole maastossa kovin liikuntakykyisiä johtuen painosta. Onkin ollut järkevämpää hankkia panssaroimattomien autojen tilalle panssaroituja ja taas siihen jälkikäteen panssaroidut autot kuten G-mersut ovat olleet kovilla Afganistanin "teillä" rikkoutuen usein ja helposti. Myöskin maasto-auto jota ei ole alustapitäen suunniteltu pohjan osalta pohjaräjähdyksiä vastaan eivät kovin hyvin suojaa. Näissä eteläafrikkalaisissa autoissa pohja onkin tehty suuntaamaan räjähdevaikutus pois matkustajista. Aikaisemmin ennen panssaroimattomia autoja oli tapana vahvistaa autoja vuoraamalla ylimääräisillä suojaliiveillä lattiat.

  Blackhawkin ja muiden valmistajien liivejä käyttävät sekä viranomaiset (armeijat, poliisit) että siviilit (ampumaharrastajat, airsoftaajat jne.).

  Ei liene kummallista että on vaikea löytää kauppaa jossa ei olisi jotain Kiinassa tai ulkomailla valmistettua. Vaatteiden ja nylonvarusteiden vienti on hiukan eri asia kuin joukkotuhoaseiden.
   
 7. pstsika

  pstsika Haukka Lahjoittaja

  Liittynyt:
  20.04.2011
  Viestejä:
  4,289
  Tykkäykset:
  3,073
  Pisteet:
  1,286
  ja
  ja
  Vieläkö joltain löytyy luottoa siihen, että Puolustusvoimat pystyy varustamaan pari kolmesataatuhatta reserviläistä asiallisesti, vaikka alle 10 vuotta sitten se ei onnistunut siinä parin sadan miehen osalta? :angel:
   
 8. Hande

  Hande Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  19.04.2010
  Viestejä:
  2,348
  Tykkäykset:
  275
  Pisteet:
  636
  Viestillä ei mitään tekoa marketin kanssa, joten OT poistettu omin pikku kätösin.
   

Jaa tämä sivu