Oikeuden päätöksiä...

Leaderdog

Kaukopartio
Outoja oikeuden päätöksiä ja korvauksia Amerikassa

KIRJOITTANUT MIKA LATVALA 10. ELOKUUNTA 2011


oikeus-500x298.jpg


Tiedämme, että Amerikassa, ja ehkä muuallakin maailmassa, on tapana maksella korvauksia hulluistakin asioista. Tässä viisi Stella-kilpailun finalisti-tapausta.

On jälleen aika julkistaa Stella-palkintojen saajat. Palkinto on saanut nimensä Stella Liebeckista, joka aikoinaan läikäytti kahvia päälleen McDonaldsissa ja sai miljoonakorvaukset. Tapauksen kunniaksi Amerikan uskomattomimmat oikeus voitot palkitaan nyt vuosittain.

Little Rockissa, Arkansiassa Jerry Williamsille korvattiin 14 500 euroa, koska naapurin beale oli puraissut häntä persiistä. Hyväksytty korvaus oli vaadittua pienempi, sillä oikeudesta tuntui, että Williams oli saattanut provosoida beaglea ammuskelemalla sitä ilmakiväärillä.

LA:ssa Carl Truman voitti oikeudessa 75 000 euroa kun hänen naapurinsa peruutti Mersullaan hänen kätensä yli. Truman ei ollut huomannut, että auto oli ollut lähdössä liikkeelle juuri kun hän oli ollut varastamassa siitä pölykapseleita.

Philidelphialainen ravintola määrättiin maksamaan lancasterilaiselle Abmer Carsonille 113 500 euroa tämän liukastuttua limonadiin ja murrettua häntäluunsa. Limonadi oli joutunut lattialle, kun Carson oli heittänyt sillä poikaystäväänsä riidan aikana 30 sekuntia ennen liukastumista.

Claymontonissa Kara Walton haastoi oikeuteen yökerhon omistajan, koska hän oli pudonnut kerhon WC:n ikkunasta ja katkaissut kaksi etuhammastaan. Walton putosi, koska hän yritti säästää sisäänpääsylipun hinnan kiipeämällä vessan ikkunasta sisään. Hänelle korvattiin 12 000 euroa ja hammaslääkärikulut.

Tämän vuoden voittaja, Merv Grazinski Oklahoma Citystä, oli ostanut uuden astuntoauton. Ensimmäisellä matkallaan hän asetti moottoritiellä vakionopeudensäätimen 70 mailiin ja poistui auton takaosaan keittämään kahvia. Ketään ei varmaankaan yllätä, että auto suistui tieltä ja murskautui käyttökelvottomaksi. Ganzinski haastoi asuntoauton valmistajan oikeuteen, sillä auton ohjekirjassa ei lukenut, ettei näin voinut tehdä. Oikeus katsoi miehen olevan oikeutettu 1 750 000 euron korvauksiin sekä uuteen asuntoautoon.

Huomaa, ettei Vempaimia.net anna minkäänlaisia takeita tarinan oikeellisuudesta, joten turha yrittää haastaa meitä oikeuteen ja repiä korvauksia!

http://vempaimia.net/2011/08/10/outoja-oikeuden-paatoksia-ja-korvauksia-amerikassa/
 
Back
Top