Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Oikeuskanslerille useita kanteluita puolustusvoimien uudistuksesta

Viestiketju osiossa 'Kotimaan uutiset' , aloittaja Touhottaja, 09.03.2012.

 1. Touhottaja

  Touhottaja Majuri

  Liittynyt:
  12.01.2012
  Viestejä:
  1,108
  Tykkäykset:
  5
  Pisteet:
  156
  Oikeuskansleri on saanut useampia kanteluita puolustusvoimauudistuksesta. Oikeuskanslerinviraston kansliapäällikkö Kimmo Hakosen mukaan kanteluita on tullut puolisen kymmentä ja ne koskevat lähinnä eduskunnan roolia tai alueellistamislainsäädäntöä.
  Kansanedustaja Pentti Oinonen (ps.) jätti helmikuussa kantelun puolustusministeri Stefan Wallinin (r.) mahdollisesta esteellisyydestä puolustusvoimauudistuksessa.
  Muut kantelut eivät koske Wallinin mahdollista jääviyttä. Hakosen mukaan näissä kanteluissa on kaksi pääteemaa. Osa kanteluista koskee eduskunnan roolia uudistuksen valmistelussa. Kyse on siitä, onko eduskunta sivuutettu päätöksen teossa. Toinen osa kanteluista koskee alueellistamislaidäädäntöä ja sitä, onko lainsäädäntöä noudatettu.
  Oikeuskansleri pohtii nyt, käsitelläänkö kantelut yhdessä vai erikseen.
  Wallinin jääviyttävä koskeva kantelu oli alunperin tarkoitus saada valmiiksi maaliskuun aikana. Mikäli kantelut käsitellään erikseen, Wallinin tapaus käsitellään ensimmäisenä ja se voisi valmistua aikataulussa. Muut kantelut käsitellään kevään aikana.
  - Voi olla, että esteellisyys ratkaistaan erillisenä, koska se on kiirellisempi ja vaikuttaa muihin päätöksiin, Hakonen arvioi.
  YLE Uutiset

  http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2012/03/oikeuskanslerille_useita_kanteluita_puolustusvoimien_uudistuksesta_3321359.html

  -------------------------------------

  Pohdittavaa riittää.. minkähänmoinen lakimiesarmeija siellä raapii leukaansa..
   
 2. veffeade

  veffeade Eversti Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  01.06.2011
  Viestejä:
  1,920
  Tykkäykset:
  169
  Pisteet:
  316
  Eikös tuo uudistus mennyt suunnilleen siten että PV sai toimeksiannon; toteutti sen annettujen käskyjen mukaan ja esitti näkemyksensä hallitukselle. Hallitus sitten "siunasi asian".

  Tässä asiassa ei minusta menty metsään; hallitusohjelmassahan käsittääkseni (=myös eduskunta hyväksyi sen?) määriteltiin, jotta PV:n pitää säästää tietyt eurot. Oikein oli se, että PV sai itse määritellä miten säästetään ja miten asiat hoidetaan säästöjen jälkeen. Poikkeus tästä kyllä on Wallinin kannanotot tuohon Drakan caseen; toisaalta tähänhän ei kellään ole virallista tietoaa, muuta kuin tuo oikeuskanslerin tutkinta jääviys asiaan.
   
 3. Mainos 4. adam7

  adam7 Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  24.06.2010
  Viestejä:
  5,586
  Tykkäykset:
  5,550
  Pisteet:
  1,286
  Tässähän on tehty vasta poliittinen päätös. Ennen muodollisia päätöksiä on käytävä YT-neuvottelut ja siltä osin kun lainsäädäntöä tarvitsee muuttaa, vie hallitus muutokset eduskuntaan. YT:n jälkeen voidaan puolustusministeriössä ja PV:ssa ryhtyä tekemään päätöksiä jotka kuuluvat näiden päätäntävaltaan.
   
 5. veffeade

  veffeade Eversti Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  01.06.2011
  Viestejä:
  1,920
  Tykkäykset:
  169
  Pisteet:
  316
  Juuh, nuin kyllä, mutta kun poliittinen päätös on tehty, tästä seuraa se, että PV toteuttaa hallitukselle esittämänsä säästötoimet ja toteuttaa toimeksiannon. Tästä sitten alkaa YT:t ja muut vastaavat toimet; PV työantajana ja palkattu varusväki (etc.) kohteena. Valitettavasti, mutta itse näen asian siten, että jotain on oikeasti tehtävä...
   

Jaa tämä sivu