Olemmeko kaikki kreikkalaisia?

KorpiSISSI

Kenraali
Koen itseni suhteellisen knservatiivisena ja enempi oikeaan suuntaan kallellaan olevana "vapaiden" markkinoiden ja "itsellisen" yrittäjyyden kannattajana.
Laitoin tarkoitushakuisesti nuo kaksi sanaa lainausmerkkeihin.

Aiheellista on aika-ajoin tarkistaa omiakin näkökantoja.. Onhan opetettu ettei saa jäädä tuleen makaamaan.

Missä maa ja maailma makaa?

NYT näyttää olevan syntymässä Eurooppaan uusia ajatuksia, jotka koskettavat ihmisyyttä yleisesti ja taloutta erityisesti.

Alustuksena oheinen blogi
http://juhahamalainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/98099-olemme-kaikki-kreikkalaisia-ennemmin-tai-my%C3%B6hemmin

JuuTuupissa:

Mitä mieltä olette?
Mihin tämä johtaa?
 
Last edited by a moderator:
Samoin, konservatiivi ja oikealle kallellaan tai välillä jopa kellellään.

Sama juttu, tarkistanut olen kantojani ja globaalissa mielessä ns. markkinat ovat saaneet liikaa valtaa, mielestäni. Luomalla velkaantuneet kansantaloudet, on saatu oivallisia lypsylehmiä...kolikko kilahtaa "oikeaan kirstuun".

Vain taloutensa tasapainoisesti hoitava valtio voi olla itsenäinen. Syömävelka on oikeasti ihan hanurista.

Miettikääs tilannetta, jossa nykyisillä velkatasoilla korkotaso pompsahtaisi vaikkapa 12 prosenttiin.....heisulivei.
 
Ratkaisu on helppo: velat tappiin ja deletoidaan velkatilit. Aloitetaan alusta.
 
Tvälups kirjoitti:
Ratkaisu on helppo: velat tappiin ja deletoidaan velkatilit. Aloitetaan alusta.
Hee.. Et vastannu kysymykseen. :a-cool:
..Vitsi..viiitsi. Oikea vastaus :D Olemme
 
baikal kirjoitti:
Miettikääs tilannetta, jossa nykyisillä velkatasoilla korkotaso pompsahtaisi vaikkapa 12 prosenttiin.....heisulivei.
Niinpä. Meillähän on kokemusta ns. "pankkikriisin" ajoilta, kun markkaa kellutettiin (poliittinen päätös) ja korot yksityisillä ihmisillä pomppasi 20%:iin, myös asuntolainojen osalta.

Mitä tapahtui?

Valtava konkurssiaalto, jopa terveitä yrityksiä meni ja silloisilta -etenkin suhdanneherkällä rakennusalalla- yrittäjiltä KAIKKI.. Eikä kyse ole mistään pankkien myymistä valuuttakoriluotoista, vaan ihan normaalista tiukankin linjan yritystoiminnasta. Edelleen on useita kymmeniä tuhansia turhautuneita entisiä yrittäjiä, jotka kärsivät velkavankeudesta lopun ikänsä. Ainoa selviytymistie on kuolema. Edelleen kärsitään tuosta 90-luvun alun kurimuksesta, jonka alulle panijat olivat kotoset politikkomme "Wahvan Markan Linjalla" :a-rolleyes:

Rakennusala erityisesti kärsii tuosta 90-luvun alun "talouskuplasta" edelleen mm. harmaan ja pimeänkin talouden muodossa. Kun alan pienyrittäjillä ei ole muuta mahdollisuutta, edes siedettävään elämisen tasoon.

ENTÄS NYT?
Näyttää vahvasti siltä että sama on toteutumassa koko Euroopan laajuisesti, joten viennin kehittymisestäkään ei ole apua. Toisin kuin 90-luvulla, kun suomalaiset selviyty vientiä kasvattamalla ja kiitos NOKIA:n ..uudella vientiteollisuusalalla.
LISÄKSI tämän päivän "kriisi" koskettaa kansakuntia, jopa enemmän kuin yrityksiä ja yksittäisiä yrityksiä (ja heidän takuumiehiään).

HuhHUH
 
Katsokaapas mitä ruotsalaiset tekivät 1990-luvulla ja islantilaiset nyt.
 
Positiivisiakin vaikutuksia..

LINKKI


Kreikan ongelmat tarkoittanevat kissanpäiviä suomalaisille asuntovelallisille, Sampo Pankki kertoo.

Suomen jättimäiset Kreikka-vastuut risovat monia suomalaisia. On kriisimaan tilanteesta jotain iloakin suomalaisille.

12 kuukauden euribor on nyt 1,63 prosenttia, kun se vielä viime marraskuun alussa oli 2,11 prosenttia. Korkotason lasku hyödyttää asuntovelallisia pienentämällä lainojen kuukausilyhennyksiä, sanoo Sampo Pankin henkilöasiakkaista vastaava johtaja Kenneth Kaarnimo yhtiön tiedotteessa.

Viitekorot ovat laskeneet muutaman kuukauden aikana nopeasti johtuen Euroopan vaisuista suhdannenäkymistä sekä Kreikan ja muiden kriisimaiden odotettua heikommasta talouden kehityksestä.

- Lasku on ollut huomattava lyhyen ajan sisällä. Esimerkiksi 3 kk euribor on nyt 0,997 %, kun se vielä viime marraskuun alussa oli 1,585 %. Taso oli yhtä alhainen viimeksi tammikuussa 2011, Kaarnimo.

Sampo Pankki ennustaa, että euriborit tulevat todennäköisesti laskemaan lisää kevään aikana Euroopan keskuspankin likviditeettitoimien ansiosta.

- Korot tulevat pysymään hyvin alhaisella tasolla pitkään, jopa vuoteen 2013 asti. Ekonomistimme odottavat esimerkiksi 12 kk euriborin laskevan vuoden 2012 aikana 1,4 %, sillä EKP joutuu tukemaan euromaiden talouskasvua ja työllisyyttä poikkeuksellisen matalalla korkotasolla ja löysällä rahapolitiikalla, sanoo Kaarnimo.

Alhaisten korkojen kääntöpuolena lainamarginaaleissa on nousupaineita.


IS
Julkaistu: 28.02.2012 09:50
 
Kiinteistökuplan tukemista pääkaupungiseudulla siis jatketaan "Kreikan nimissä". Danske bankilta ei kannata kysyä Suomen asioista mitään.
 
Back
Top