Omat varusteet harjoituksissa

Oantteri

Kersantti
@crane Niinpä taitaakin olla. Noh, mitäpä tämmöinen saariston otus tietäisi maakrapujen varusteista. ;)

Ne nakkipipopäiset M05 pukeutuneet ukkelit johtivat nyt meikäläistä harhaan.
 

KKpilot

Alikersantti
Aiemmin mainituissa kuvissa on vaunumiehistön M91- kuvioiset haalarit. Samoja haalareita on myös kokovihreänä.
 

Iso-Mursu

Respected Leader
@Raivaaja Meinaat että ensiside olkataskussa ja yksi EA laukku per joukkue ei ole riittävästi EA välineitä? ;)

Näin M85:sesta puhuessä, miksi pakki edes on mukana taisteluvyössä?
Heittäisi k.o vekottimen sinne pallokassiin M85, ja vaikke EA välineitä tilalle.

Ja se sipulisäkki on omien empiiristen kokemusten mukaan paras tapa saada tekosyy tehdä pienvahinkoilmoituksia.

Koska se reppu olisi jäänyt joukkueen traktorin tms lavalle, kun lähdetään toimintaan.

Joukkue jämähtääkin linjaan kiinni parikso vuorokaudeksi, tai traktori tuhoutuu. Niin silloin taistelija saa syötyä, sipulisäkistä vähän lämmintä jne
 

KKpilot

Alikersantti
Eikö sitten ne voi hakea sieltä kyykänneen traktorin lavalta?

Vasta-argumenttina: millä vauhdilla hyökkää, koukkaa tai viivyttää jääkärijoukkue, jota hidastaa kaikki roina mikä ei suoraan liity vihollisen tappamiseen? Entä polvenkorkuisessa lumihangessa tai suolla?
 

Viidakon Ykä

Kersantti
BAN
Keskimmäinen henkilö on täydellinen esimerkki siitä, kuinka päin persettä, kirjaimellisesti varusteet voi olla. Ja reisikotelo on polvikotelo yms..
Tuo pistooli pitäisi laittaa kiinni samaan vyöhön kuin taskut tai jättää kokonaan pois. Ei kuvan ratkaisussa ole mitään järkeä. Pistoolikotelo on liian alhaalla nopeaa käyttöä ajatellen, heiluu ja siirtyy juostessa. Huomaa ettei tuossa maassa paljoa ammuntaa harrasteta.
 

Stokes

Kapteeni
Tuo pistooli pitäisi laittaa kiinni samaan vyöhön kuin taskut tai jättää kokonaan pois. Ei kuvan ratkaisussa ole mitään järkeä. Pistoolikotelo on liian alhaalla nopeaa käyttöä ajatellen, heiluu ja siirtyy juostessa. Huomaa ettei tuossa maassa paljoa ammuntaa harrasteta.

Jos kuva on niistä ihmisistä joista sen on minulle kerrottu olevan niin taitaa ase kulua kädessä aika paljon keskimääräistä USB-kommandoa enemmän. Toisaalta kyllä tuo varustus myös minun silmääni näyttää melko erikoiselta. Vasemman puolimmaisen kaverin tetsari sen sijaan on aika paljon tolkumpi ja oli kuva sitten mistä tahansa niin aika paljon britit niin tavan sorkkaväessä kuin erikoisempikin ukkojen parissa CS95 tai muita valjasvehkeitä käyttävät.
 

ip

Kersantti
Jos kuva on niistä ihmisistä joista sen on minulle kerrottu olevan niin taitaa ase kulua kädessä aika paljon keskimääräistä USB-kommandoa enemmän. Toisaalta kyllä tuo varustus myös minun silmääni näyttää melko erikoiselta. Vasemman puolimmaisen kaverin tetsari sen sijaan on aika paljon tolkumpi ja oli kuva sitten mistä tahansa niin aika paljon britit niin tavan sorkkaväessä kuin erikoisempikin ukkojen parissa CS95 tai muita valjasvehkeitä käyttävät.

Jotenkin tulee mieleen, että ko. henkilö on lainannut jonkun pidemmän kaverin settiä ampumaradalla ja kaikki roikkuu kämmenenleveyden liian alhaalla. Toisen varusteita ei luonnollisesti mennä säätämään vaan vedetään ammunnat läpi. Vaikka pitäisi harjoitella kuten taistelee, niin harjoituskuvista ei voi päätellä miten taistellaan.
 

Oantteri

Kersantti
Tai alla on ollut sirpa tms. eikä ole ehtinyt/viitsinyt säätää uusiksi. On myös mahdollista että k.o henkilö vain kantaa sitä noin matalalla, koska tuntuu itselleen parhaalta rinkan tai muiden vastaavien syiden takia.

Ja tosiaan, kuva on UK Pathfindereista, harjoittelemassa Jenkkilässä. Pathfinderit on aika lähellä meidän LJK ukkeleita, eli pistooli ei ole normaalisti mukana, vaan k.o harjoitetta varten on lainattu sitä mitä isänniltä löytyy. Ja tällä kertaa se on sitten ollut näköjään pistooli reisikotelolla.

"Here two Pathfinders from the British Army’s 16th Air Assault Brigade practice rifle to pistol transitions at Ft Bragg as a member of the 3rd SFG(A) looks on."

Ja takaisin aiheeseen:
Testailin tuossa omaa battlebelt settiäni viikonloppuna, ja olen aika tyytyväinen konseptiin. Pitää vähän muuttaa tai säätää muutamia juttuja, mutta senhän takia näitä testataan.
Positiivista oli mm. se että vyö ei haitannut rinkan kantamista, vaan päin vastoin rinkan saattoi vain heitätä selkään, ja battlebelt toimi kivasti "hyllynä" ja lantiovyönä. Tästä oli ilo mm. irtautumisessa kun saattoi vain napata rinkan selkään, ja lähteä vipeltämään kohti K-pistettä.

Ei aivan optimaallinen TRA-ympäristöön, koska ahtaista aukoista kulkeminen vaikeutuu jonkun verran, mutta ihan ässä, kun timppaili pusikossa.

Miinusta siitä, että aseen LEMin, Phantomin ja kiikareiden kantaminen ilman päiväreppua alkoi muistuttaa nahkamies bondage-leikkejä. ;)
 

Solidsnake

Ylipäällikkö
Vasemmanpuoleisella britillä näyttäisi olevan jakotavaraa ja oikeanpuoleisella jonkin varustevalmistajan tuotos. Näitähän on mm jayjays, troopers, dixies corner, british tactical, on muitakin
 

Fremen

Respected Leader
Siinä ihan pätevä yleisohje jos jotain haluaa hankkia.
Erittäin hyvä yhteenveto, tosin itse lisäisin vesipullon ensilinjaan aina, koska olen nk. hikoilija eli helposti tulee lämpö päälle ja sitä pitää saada pisarana ulos ihon kautta... toisaalta oma keho on tähän tottunut, ja voin vetää kovavauhtisen 4 tunnin marssilenkin metsässä ilman vettä, ja sen jälkeen juoda sen 2-3 litraa vodaa tasoitukseen.
Kyllä kroppa ja isäntänsä vuosien saatossa jotenkin oppivat sietämään toisiansa, ja tottuvat yhteiseen menoon :).
Tällä saattaa olla jotain tekemistä rasvaprosentin kanssa, olen aina ollut laihahko... toisaalta rasvasolut varastoivat myös vettä, joten en tiedä onko tuossa mitään logiikkaa... sen verran voin sanoa että se hikoilu kyllä tasoittuu ehkä puolentoista tunnin jälkeen kun kroppa tiedostaa että lisää vettä ei ole tulossa, kunhan vauhti/ kuormitus pysyy suht. tasaisena niin ikäviä yllätyksiä ei pitäisi tulla.
Yksi hankalimpia paikkoja meikäläiselle ovat nämä viime vuosina yleistyneet hellekesät, kun päivälämmöt ovat 24C tai yli, eikä ole yhtään tuulta..
metsässä tulee mentyä "varjossa" ihan entiseen tahtiin, mutta siellä on ilmankosteus yllättävän korkea, joka saattaa johtaa jaksamisen kannalta ikäviin tilanteisiin, kun yht'äkkiä alkaa vaan vauhti hidastua. Olen ilmastollisesti parhaimmillani 5C ja 10C välimaastossa, ja siihen sopivat ohuet "urheilu"-villakerroksenikin parhaiten, jos siis mennään 5km/t tai jopa yli hyväpohjaisia polkuja joitakin tunteja.
Tämä siis minimikuormalla, maks. 8kg kokonaisuudessaan täällä Norjassa.
Lisäksi ikä tuntuu ainakin omalla kohdallani parantavan kestävyysominaisuuksia, tai ainakin kärsivällisyyttä sekä samalla matala-intensiivisen kärsimyksen sietokykyä... :cool:
 

Fremen

Respected Leader
On kyllä yllättävän yhdenmukainen toi oma kokemus kuormasta, eli jos se on alle 10% omasta kehon painosta, se menee vielä aika hyvin ilman mitään merkittävää vaikutusta, mutta heti kun mennään yli niin alkaa tulla pientä tökkimistä yllättävän nopeasti.
Tää meikäläisen perus ulkoilumaasto on siis Oslon itäpuolella oleva Ostmarka ("marka" tarkoitta ihan vaan metsää),
joka on aika pitkälti niinkuin Nuuksio steroideilla... korkein kohta on 372m meren pinnan yläpuolella, ja sieltäkin näkee vielä kaupunkiin! Jäätiköiden kulkusuunnat tulevat etelä-pohjois -suunnassa erittäin hyvin esille, siksi länsi-itä-länsi -poikittaissiirtymät voivat olla aika tuskaa, koska korkeuseroa saattaa tulla 400m matkalla 100m alas ja 100m ylös (ok, se on tosin pahin tapaus, ja aika poikkeuksellinen. Normaalisti +/- 30m).
Tämän ja kokemuksen johdosta kantamus mitataan meillä nykyään käytännössä grammoissa, varsinkin laskeuduttaessa noihin jyrkkiin kuruihin, ovat polvet, nilkat ja lonkat aika kovilla, suunnilleen tuossa järjestyksessä.
Puhdasta vettä onneksi löytyy maastossa kaikkialta, joten sitä on turha rontata messissä liiallisia määriä hanasta donattuna.
 
Viimeksi muokattu:

KIM

Kenraali
Estävätkö määräykset/ohjeet/tuulimyllyt yms. omien aseiden käytön puolustusvoimien kertausharjoituksissa ja VEHeissä? Ja jos estää, niin mitkä?
Vastaukseksi ei kelpaa, että kaikkihan sen tietää, ettei niitä saa käyttää. Ajattelin nimittäin kokeilla, että josko ne määräykset olisi purettavissa ja asia palautettavissa alkuperäiselle tolalle.

Minulla alkaa olla sellainen tilanne, ettei motivoi lähteä ampumaradalle valtion aseilla, kun silmä ei enää toimi kunnolla avotähtäinten kanssa. Ja itselläni olisi sopivampaa kalustoa joka todellakin lähtisi mukaan liikekannallepanon sattuessa.
 

Herman30

Greatest Leader
Mitään en tiedä mutta veikkaan. Luultavasti turvallisuus- ja vakuutusasiat estää omien aseiden tuonti mukaan harjoitukseen.
 
Top