Omavaraisuus on outo perustelu maataloustuelle

Hyvä juttu, joka kertaa maataloustukien kokonaisuuden. Samanlaista varautumista tavallaan kuin puolustus. Budjetti täysin vastaava. Sen sijaan vaikka omavaraisuutta haetaan, sitä ei ole. Sama toki myös puolustuksessa.

https://suomenkuvalehti.fi/jutut/ko...uvainen-tuonnista/?shared=978059-6d3d9046-999

Ainakin lannoitteissa ja rehuissa on mahdollista olla täysin omavarainen tarvittaessa, uskoisin että torjunta-aineissakin joten tilanne ei ole noin huono kun tuossa väitetään.
Viljavarastoja on purettu ja myyty samoin kuin muitakin varmuusvarastoja, Suomella oli Euroopan mittakaavassa valtavat reservit polttonesteitä ja viljaa.
Lopun aikojen hallitukset ovat tuhonneet suuren osa kaikista valmiusvarastoista, Suomi on ollut valmis maailmanlopppuun vielä 10-20v sitten.
 
Yara kirjoitti:
Siilinjärven tehtaiden päätuotteita ovat lannoitteet ja fosforihappo. Lannoitteita tuotetaan noin 500 000 tonnia vuodessa pääosin kotimaan peltoviljelyyn. Fosforihappoa tuotetaan noin 300 000 tonnia vuodessa lannoite-, eläinrehu- ja elintarviketeollisuuteen. Siilinjärven tehtailla työskentelee yhteensä noin 600 henkilöä, mukaan lukien noin 250 urakoitsijaa. Tuotanto käynnistyi vuonna 1969.

Siilinjärvellä toimii myös Länsi-Euroopan ainoa fosfaattikaivos ja Suomen suurin avolouhos. Kaivoksen apatiittimalmista irrotettava fosfori jatkojalostetaan lannoitteeksi. Siilinjärven apatiitti tunnetaan yhtenä maailman puhtaimpana apatiittina.
http://www.yara.fi/tietoa-yarasta/yara-global/production-sites/silinjarvi/
https://yle.fi/uutiset/3-7865513
Ammoniakki tosin on tuontitavaraa.

Huotovarmuusneuvosto:
"Puheenjohtaja kävi läpi Suomen huoltovarmuuden riippuvuutta Venäjästä. Suomella on välittömiä huoltovarmuuden kannalta merkittäviä riippuvuuksia Venäjästä raakaöljyn, maakaasun ja ammoniakin tuonnissa. Muilla aloilla suoria riippuvuuksia on vähän. Raakaöljy, maakaasu ja ammoniakki voidaan korvata joko muualta tapahtuvalla tuonnilla, korvaavilla tuotteilla tai erityisillä huoltovarmuusjärjestelyillä, kuten varastoinnilla ja toimijoiden priorisoinnilla. Korvaava tuonti kuitenkin vaatisi muutoksia logistisiin järjestelmiin ja nostaisi tuotteiden hintaa."

https://www.varmuudenvuoksi.fi/vuosikertomus-2014/huoltovarmuusneuvosto
http://www.mtt.fi/mttraportti/pdf/mttraportti61.pdf
 
Viimeksi muokattu:
Back
Top