Onko Niger valtio vai ...hautomo?

img-homer-simpson-work-1.jpg
 
Haiskahtaako täällä vieno mahorkka&kaalisoppa ?

Aikaisempaa kehittyneempi aloitus, täytyy myöntää. Trolleilu jätetään provosoituvien tehtäväksi. Tällaisissa tapauksissa kannattaa lukea jäsen @Pihatontun ajatuksia huolell. Aloitus sisältää reilusti vaikuttamisen narratiiviä, dynamiikka vaatii keskusteluun muutaman tukijan ja provosoitujan.

Vaikea sanoa että haiskahtaako mahorkka ja kaalisoppa vai se toinen vaihtoehto - jota ruokitaan mahorkan ja kaalisopan voimin.

Vanha perussääntö rölliköistä ja niiden ravitsemisesta lienee yhä voimassa.

Samoin voimassa on varmaan sekin viisaus ettei pidä rovosoitua kun rovotaan.

On olemassa todellinen ongelma - lokaalin ja alueellisen väestöräjähdyksen globalisoituminen - mutta sen asiallinen käsittely vaatisi vähän toisentyyppisen avauksen ja ilman asenteellisten kielikuvien tyrkyttämistä tai vihjailuja.
 
On olemassa todellinen ongelma - lokaalin ja alueellisen väestöräjähdyksen globalisoituminen - mutta sen asiallinen käsittely vaatisi vähän toisentyyppisen avauksen ja ilman asenteellisten kielikuvien tyrkyttämistä tai vihjailuja.

Joo ja aivan riippumatta -meidän keskustelustamme- afrikkalainen väestökehitys jatkaa jatkumistaan. Nuhhimista eivät lopeta ja ehkäisy on edelleen vähän hänessään. Mulla ei ole minkäänlaista käryä siitä, miten afrikkalainen väestökehitys tulee edes rajoitettua....estettyä sitä ei enää saada.

Oma lehmä ojassa. Väkimäärästä tulee sellainen, että tunkua piisaa taatusti Euroopan porteilla. Melkoista ryhdistäytymistä vaatii asian hoitaminen tulevaisuudessa ja nykyisillä loppatopeilla ei vaan tapahtu.

Jos wanhat merkit paikkansa pitävät, niin monista resursseista tullaan afrikassa tappelemaan ja lujaa. Ei pelkästään siksi, että alueella häärii niin länsi kuin itäkin etuineen. Vaan ihan siksi, että ihmisiä tulee olemaan niin paljon, että keskinäinen jako tulee olemaan jännittävä näytelmä, näytelmä, jonka taustamusiikkina tulee soimaan surumarssi katkeamattomalla nauhalla.
 
Vaan ihan siksi, että ihmisiä tulee olemaan niin paljon, että keskinäinen jako tulee olemaan jännittävä näytelmä, näytelmä, jonka taustamusiikkina tulee soimaan surumarssi katkeamattomalla nauhalla.

Ylellä taisi olla joku asiaohjelma, jossa proffa - muist Uppsalasta - kertoi ilmekään värähtämättä, että viivoittimella vetämällä nähdään, että kuinka paljon ihmisiä siellä on 2050 tai 2100.

Proffa tason asiantuntijakaan ei uskalla sanoa sitä faktaa, että luonnolliset rajoittimet voi tulla vastaan, ennen niitä viivoitin ennustuksien toteutumisia.

Kuulemma maaanmuuttokin lisääntyy, eikä Eurooppa voi sille mitään, vaan pitää sopeutua.

En ole varma trollaako proffa, vai onko se rakentanut oman kuplan. Vai uskooko se omaan asiaansa ollenkaan, ja välittää vain palkasta, joka kukkaroon kilahtaa. Edit: Tai ehkä proffa ajattelee, että ihmiset eivät yleensä halua kuulla totuutta, niin mennään sitten näillä.
 
Jokaisen lajin eksponentiaalista kasvua seuraa populaation romahdus.
 
Jokaisen lajin eksponentiaalista kasvua seuraa populaation romahdus.

Ennen lääketieteen kehitystä luonto hoiti asian kulkutaudeilla. Sodat ja nälänhädät myös toimivia...varmaankin edelleen.
 
Nigerissä koronavirukseen kuolleita on ainakin 55. Todettuja koronavirustartuntoja on 909. Yli 22 miljoonan asukaan väkilukuun suhteutettuna luvut ovat hyvin maltillisia, parempia kuin Suomella. Erityisesti todettujen tapauksien määrä herättää epäilyksen lukujen totuudenmukaisuudesta. Kuinka paljon Niger on testannut? Toisaalta pieni uhriluku ei ehkä ole niin yllättävä asia, sillä Nigerin mediaani-ikä on 15 vuotta, mikä on suotuisa asia koronaviruksen suhteen, koronavirus kun kylvää tuhoaan vanhempien ihmisten kohdalla. Jos on Nigerin koronavirukseen kuolleiden määrä maltillinen, niin on myös hengityskoneiden määrä. New York Timesin arvion mukaan Nigerissä on vain 20 hengityskonetta. Tunnetuin nigeriläinen uhri lienee maan työministeri Mohamed Ben Omar. Omar kuului vuonna 2015 perustamaansa Nigerin sosiaalidemokraattiseen puolueeseen. Uraani näyttää olevan Nigerin tärkein vientituote. Monista muista hyödykkeistä poiketen uraanin hinta on noussut viime aikoina, joten ehkäpä se vähän vaimentaa koronaviruksen Nigerille aiheuttamaa iskua.

Onnitelkaamme Nigeriä hyvästä epidemian hallinnasta ja toivokaamme, että maa selviää koronaviruspandemiasta mahdollisimman vähäisin terveydellisin ja taloudellisin vaurioin. Mukava olisi tuollakin joskus käydä!
 
Korona on eräänlainen kenraaliharjoitus.

Kyllä.

Jos/kun joskus tulevaisuudessa tulee jokin tätäkin ikävämpi kiertolainen, niin koronaa varten ja koronasta opittu osaaminen on tarpeen.

Ne, jotka eivät suostu nyt oppimaan mitään, voivat silloin olla lirissä.
 
Back
Top