Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Onko Ruotsi maailman yliarvostetuin maa?

Viestiketju osiossa 'Yleinen keskustelu' , aloittaja TheRomanRuler, 12.02.2017.

?

Onko Ruotsi mielestäsi maailman kenties yliarvostetuin maa?

 1. Kyllä

  20 ääntä
  74.1%
 2. Ei

  7 ääntä
  25.9%
 1. TheRomanRuler

  TheRomanRuler Kersantti

  Liittynyt:
  24.11.2011
  Viestejä:
  223
  Tykkäykset:
  115
  Pisteet:
  16
  Ruotsi on monella tapaa hieno maa. Siellä on varmasti hyvä elää. Mutta onko se kuitenkin maailman yliarvostetuin maa, vaikka hyvä maa olisikin?
  Mielestäni on, Jenkkejä vastaan on ihan tarpeeksi negatiivista ja monia maita kohtaan tulee hyvin vähän positiivista. Mutta koko ajan amerikkalaisetkin ohjelmat puhuvat Ruotsista positiiviseen sävyyn.
   
 2. Mustaruuti

  Mustaruuti Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 1.0

  Liittynyt:
  28.08.2014
  Viestejä:
  8,117
  Tykkäykset:
  8,137
  Pisteet:
  1,286
  Kaikki Pohjoismaat kuuluvat samaan sakkiin. Usein vain Ruotsi saattaa isoimpana "edustaa" kaikkia. Ja Ruotsilla on Abba, Greta Garbo, Ingrid Bergman, Ikea, H&M, monarkia jne, mitkä on helppo tunnistaa.
   
  ak.tied ja baikal tykkäsivät tästä.
 3. Mainos 4. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,958
  Tykkäykset:
  24,075
  Pisteet:
  1,286
  Ruotsi on hankkinut asemansa, ei se ole sirkulaarista sukkana pudonnut sattumalta juuri Ruotsiin. Ruotsi on aina käyttänyt melko surutta fyffeä luodessaan ruotsikuvaa. Ja sitä on luotu pitkään.

  Tässä mielessä suomalaiskansallinen Suomikuvatyöryhmä puuhaili melko lapsellisin metodein ja aivan olemattomin resurssein. Puuhastelua, joka muistuttaa suomalaista edustusfutista. :cool:
   
  Mustaruuti tykkäsi tästä.
 5. Ingsoc

  Ingsoc Eversti

  Liittynyt:
  30.01.2016
  Viestejä:
  1,781
  Tykkäykset:
  3,604
  Pisteet:
  316
  Olen joskus lukenut, että onnen tieteellinen määritelmä on "suotuisten olosuhteiden odottamaton kasautuminen".

  Voidaan sanoa, että Ruotsi on saanut osansa suotuisista olosuhteista.

  Ensinnäkin maa teollistui selkeästi ennen Suomea, mikä vaurastutti valtiota entisestään. Luonnonvarojakin oli siunaantunut mm. metsän ja rautamalmin muodossa. Vesivoimaa oli tarjolla, kuten myös jäättömiä satamia maailman valtamerille. Voimakas teollisuus mahdollisti korkean tuottavuuden ja sosialidemokraattien kansankoti ideologia huolehti siitä, että huomattava osa tuosta tuotosta ohjattiin kansan hyvinvointiin. Eroa korostaakseni esimerkiksi sosiaaliturva, suihku ja ehkäisy löivät läpi ruotsissa jo 1930-luvulla. Suomessa saatiin niiden kanssa odottaa peräti 60-luvulle saakka.

  Jälkiteolliseen yhteiskuntaan Ruotsi on onnistunut siirtymään huomattavasti paremmin kuin Suomi. Palvelut on onnistuttu tuotteistamaan huomattavasti paremmin kuin vaikka Suomessa. ABBA saavutti valtavan maailmanlaajuisen suosion, ei Danny. Ikea on ehkä maailman tunnetuin huonekaluliike Askon sijaan. Maailman johtava turvallissuuspalveluiden tuottaja on Securitas, eikä Suomen teollisuuden vartionti.

  Yleisesti ottaen korkea elintaso on mahdollistanut rennomman elämän, jossa yksilöllä on myös varaa tehdä virheitä. Kun oma olemassaolo on turvattu, niin ihminen on todennäköisemmin suvaitsevaisempi, nauttii enemmän elämästään ja on avoimempi kaikelle uudelle. Noin vertailun vuoksi ruotsin kansalainen eli 60-luvulla jo sellaisessa maailmassa missä itsensä toteuttamisella oli paikkansa. Samaan aikaan Suomessa osa poliitikoista itki, että vanhukset eivät enää pidä lehmiä, vuokrasopimuksen irtisanominen saattoi tarkoittaa sitä lapset haettiin laitoksen saman tien ja yleisesti ottaen yhteiskunta oli melko raaka siperia opettaa yhteiskunta - jossa ihmisarvo ei vielä ollut ehtinyt nousta sota-ajan alennustilastaan.
   
  ak.tied, Sardaukar, elso ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.

Jaa tämä sivu