Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Onko Venäjällä sisäinen oikeutus yllätyshyökkäykseen Suomea vastaan?

Viestiketju osiossa 'Turvallisuuspolitiikka' , aloittaja Huhta, 13.06.2017.

?

Onko Venäjällä riittävä oikeutus Suomea vastaan tehtävään yllätyshyökkäykseen nykytilassa?

 1. Kyllä on.

  12.5%
 2. Ei ole, mutta oikeutus löytyisi päivissä.

  25.0%
 3. Ei ole, mutta oikeutus löytyisi viikoissa.

  37.5%
 4. Ei ole, ja oikeutuksen kehittely veisi ainakin kuukausia.

  25.0%
 1. Huhta

  Huhta Ylipäällikkö ELSO 2.0

  Liittynyt:
  20.07.2015
  Viestejä:
  4,599
  Tykkäykset:
  4,637
  Pisteet:
  1,286
  Aloin tässä pohtia, onko Venäjän kirkkaalta taivaalta suorittama yllätyshyökkäys realistinen uhka. Ei liene epäilystä, etteikö Putin voisi lähettää sotajoukkojaan palauttamaan Baltian takaisin Äiti-Venäjän osaksi, ja suurin osa venäläisistä arvattavasti hyväksyisi sellaisen hyökkäyssodan ongelmitta.

  Mutta voisiko Venäjä tehdä saman Suomelle? Voidaanko ensimmäiset Iskanderit Suomen strategisiin kohteisiin laukaista vain minuutin kuluttua vai pitäisikö Putinin ensin kehitellä sopiva tarina ja oikeutus, jotta sota voidaan syöttää Venäjän kansalle? Kuinka kauan tämän oikeutuksen kehittely kestäisi?
   
 2. jan86

  jan86 Alikersantti BAN

  Liittynyt:
  01.06.2017
  Viestejä:
  94
  Tykkäykset:
  23
  Pisteet:
  6
  tuommoista pohdit aamuyöllä klo 04.30 ?
   
 3. Mainos 4. Huhta

  Huhta Ylipäällikkö ELSO 2.0

  Liittynyt:
  20.07.2015
  Viestejä:
  4,599
  Tykkäykset:
  4,637
  Pisteet:
  1,286
  Miksi ei? Eihän sitä tiedä, jos herätessä kaduilla vilistää Petteri kasikymppisiä ja Bemari kolmosia.
   
 5. kimmo.j

  kimmo.j Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  01.05.2010
  Viestejä:
  4,630
  Tykkäykset:
  4,384
  Pisteet:
  1,286
  Mitään oikeaa oikeutusta ei ole, mutta se ei estä kehittämästä sellaista.
  Tod.näköisesti parikin vaihtoehtoa jo mapeissa.
   
 6. SJ

  SJ Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  29.04.2010
  Viestejä:
  17,257
  Tykkäykset:
  6,447
  Pisteet:
  1,286
  Ihan spekulaationa, niin nyt hallitus on ainakin hetken hieman lamaantunut, joten sen voisi katsoa tilaisuudeksi. Ja eihän varas oikeutusta hae, ainoastaan tilaisuutta. Jos tilaisuus saadaan, niin sitten se katsotaan oikeutukseksi. Ei rikollinen katso itseään syylliseksi, vaan uhria.
   
 7. YliKoo

  YliKoo Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  25.08.2014
  Viestejä:
  3,353
  Tykkäykset:
  6,600
  Pisteet:
  1,286
  Oma skenaario on, että kun Venäjän sisäiset levottomuudet (ovatko jo alkaneet) käyvät liian suuriksi, pitää päästä jonkun oikean vastustajan kimppuun eli NATOn. NATO-maahan ei ole järkeä hyökätä vaan sellaisen rajanaapurin, joka on luvannut alueensa käyttöön NATOn salakavalaa hyökkäystä varten.

  Konflikti voidaan provosoida alkamaan jonkun harjoituksen yhteydessä ja Venäjä pitää sen niin rajattuna, että kenelläkään ei ole halua muuta kuin hiukan paheksua sitä. Muutama kuukausi uhitellaan, sitten presidentinvaaleihin valmistautuva Putin luonnostelee rauhansuunnitelman jonka ulkoministeri Vanhanen tiukoissa neuvotteluissa hyväksyy.
   
  PSB 5500, Recon x, Fremen ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 8. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,645
  Tykkäykset:
  23,232
  Pisteet:
  1,286
  Ovatko Venäjällä toistuvat miekkarit pidätyksineen putininvastaisia vai korruptionvastaisia? Huomatkaa se ja olkaa tarkkoina. Onko Venäjällä käynnistymässä joku kulttuurivallankumous "korruptiota" vastaan? Putin regimeineen antaa ihmisten purkaa paineitaan "korruptionvastaiseen" taisteluun? Syyllisiä löytyy ja heitä tuomitaan ja viedään vankilaan.

  Otsikon kysymyksen asettelu ei mielestäni synkkaa todellisuuden kanssa. Suoraan sotaharkoista käynnistynyt operaatio ei Venäjällä tarvitse musikan tukea. Toinen juttu on sitten se, jos tuossa operaatiossa tuleekin lohmoon....siinä voi olla Tsaarillakin selittämistä yleisölle. Toki aina voi sitten väittää, että sota kohtasi amerikkalaisen voiman.....tms. skeidaa.

  Venäjä tuskin haluaa nyt kärjistää tilannetta missään, mutta en kyllä lähtisi sitä takaamaankaan. Tietty arvaamattomuus ja koheltamisen sävy ilmestyi toimintaan vuosia sitten ja se ei ole hyvä merkki.

  Kohteen osalta voitaneen todeta aina se, että Venäjä ei tyydy mihinkään vaan saatuaan jotain se vaatii lisää. Keinovalikoima tavoitteiden saavuttamiseksi on laaja kuin lajikirjo niityllä:rolleyes: käyttääkseni kukkaiskieltä.

  Pienen lähiulkomaan oma itsenäinen puolustuskyky on noussut arvoon arvaamattomaan ja siitä sopii pitää huolta. (rautahousut)
   
  Benelli, Pihatonttu, Ikarus ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 9. c.o.

  c.o. Alikersantti

  Liittynyt:
  27.12.2016
  Viestejä:
  87
  Tykkäykset:
  125
  Pisteet:
  6
  Ensin tarvitaan kriisi NATOn kanssa jossain päin maailmaa. Seuraavaksi ennaltaehkäisevästi otetaan haltuun Pohjois-Suomen lentokentät, niin ettei NATOn koneet ja joukot voi niiltä käsin Murmanskia uhata. Oulu-Tornio-tasalta katkaistu Suomi pyristelee pari kk sotalaallis-poliittisesti ja siirtyy Venäjän etupiiriin.
   
 10. Kapiainen

  Kapiainen Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  24.04.2010
  Viestejä:
  3,553
  Tykkäykset:
  4,471
  Pisteet:
  1,286
  Venäjän tämän hetkisen doktriinin mukaan vastaus on helppo:
  On!
  Se on toinen juttu onko se aidosti oikeutettua, mutta ennaltaehkäisevä isku voidaan tehdä ja perustella se sitten omalle kansalle jälkeenpäin, tarvittaessa vaikka 100% valheilla.
  Tätähän on jo pohjustettu useampi vuosi maan sisäisessä propagandassa: USA ja Nato saartavat Venäjää lähestyen koko ajan sen rajoja.....
  Joten eiköhän se perustelu ala olla jo kansan mieliin taottu?
   
  PSB 5500, Rajajääkäri, Recon x ja 5 muuta jäsentä tykkää tästä.
 11. Vonka

  Vonka Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  14.08.2013
  Viestejä:
  19,271
  Tykkäykset:
  32,478
  Pisteet:
  1,286
  Doktriini sallii, mutta aihe puuttuu. Mielialojen muokkaaminen on tietysti osin ollut jo käynnissä kymmenen vuotta, mutta en vieläkään ole saanut selvyyttä siihen, onko kyseessä ylimmän hallinnon määräys vai heiluttaako sielläkin häntä koiraa.
   
 12. sirra

  sirra Luutnantti

  Liittynyt:
  04.04.2016
  Viestejä:
  383
  Tykkäykset:
  1,106
  Pisteet:
  36
  Aiheen puutteesta ei jääne Venäjän voimankäyttö kiinni. Aihe keksitään Kremlissä takuuvarmasti, jos sille tarvetta tulee. Äkkiäkös täälläkin on sorrettu venäjänkielinen väestö vailla rodinan suojelua.

  Eri asia on, onko siellä itänaapurissa haluja hakea uutta sotilaallista seikkailua niiden kannalta harmittomalta suunnalta. Veli-venäläinen on tällä hetkellä, jos ei kaulaansa myöden, niin ainakin munaskuitaan myöden kiinni Syyriassa ja Ukrainassa. Monenlaista muuta kiusaa sieltä voidaan hyvin odottaa. Keinovalikoima tuntuu olevan Venäjällä laaja; hakkerointi, poliitikkojen pelottelu ja mielialojen muokkaus, sopivalla hetkellä pakolaishanojen aukaisu jne.
   
 13. Tyrsky

  Tyrsky Kapteeni Lahjoittaja

  Liittynyt:
  01.05.2017
  Viestejä:
  847
  Tykkäykset:
  3,621
  Pisteet:
  76
  Äkkiäkös Kremlissä keksivät tuottaa "Mainilan Laukaukset II"-animaatiopätkän, kun kerta eka osakin oli lavastettu.

  Ei ole tietty väliä vaikka pätkä on piirretty - koska eihän silläkään ollut mitään väliä että Ukrainan kriisin aikana todisteaineistokuvat joita Venäjän ministeriö esitti oli kuvakaappauksia tietokonepelistä...
   
 14. Mainos 15. Ingsoc

  Ingsoc Eversti

  Liittynyt:
  30.01.2016
  Viestejä:
  1,705
  Tykkäykset:
  3,450
  Pisteet:
  316
  Oikeastaan tämä on monitasoinen kysymys.

  Casus belli.

  Kenen silmissä sodan pitäisi olla oikeutettu? Oman kansan, kansainvälisen yhteisön vai peräti suomen kansan?

  Ideaali tapauksessa toteutuisi tietenkin kaikki kolme. Suomen kansan hyväksyntä Venäjän kansan hyökkäykselle on ehkä turhan kova rasti. Venäläiset suunnittelijat tuskin sitä edes laajassa mittakaavassa yrittävät. Toki voidaan horjuttaa suomalaisten yhtenäisyyttä hetkellisesti, mutta tulokset tuskin ovat kovin pysyviä.

  YK:n turvallisuusneuvosto tuskin tulee missään tilanteessa hyväksymään Venäjän sotatoimia Suomea vastaan. Sehän olisi tietenkin melkoinen lottovoitto, mutta onnistuneen maskirovka operaation jälkeen tuollaisen todennäköisyys pyörii jossain reilusti alle yhdessä prosentissa.

  Sen sijaan kannattaa laittaa kaikki paukut siihen, että hyväksyntä tulee omalta kansalta ja samanaikaisesti Suomi eristetään liittolaisistaan ja potentiaalisista liittolaisistaan. Esimerkiksi läntisten suurvaltojen osalta tavoitteeksi riittää varsin hyvin pelkkä passiivisuus, kuten nykyisin vaikka Ukrainassa.

  Hyvä maskirovka kampanja on röyhkeä, julma ja uskottava. Ensinnäkin veriuhrin täytyy olla niin kauhea, että läntinen ihminen ei voi uskoa sitä false flag operaatioksi. Toiseksi tekijöiden täytyy olla demonisoituja esimerkiksi Halla-aholaisia, äärioikeistolaisia tai vaikka maanpuolustusjärjestöjen jäseniä. Noin lähtökohtaisesti länsimaissa suhtaudutaan täysin negatiivisesti kaikkeen sotilaalliseen tai puolisotilaalliseen toimintaan, joka tapahtuu jossain muualla kuin valtion ammattimaisissa organisaatioissa.

  Maskirovkan huono puoli on tietenkin siinä, että se antaa vastustajalle aikaa valmistautua. Toisaalta on myös mahdollista saada puolustautuja näyttämään sotahullulta militaristilta. Varsinkin jos länsimaihin myydän kaikenaikaa esimerkiksi suunnitelmaa kansainvälisen tutkintalautakunnan perustamisesta. Oikein taitavassa operaatiossa voidaan uuden false flag operaation tekijäksi jopa lavastaa vaikka palvelukseen kutsuttuja reserviläisiä.
   
  PSB 5500, Benelli ja Kapiainen tykkäsivät tästä.
 16. jurppi

  jurppi Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  01.08.2014
  Viestejä:
  3,290
  Tykkäykset:
  7,521
  Pisteet:
  1,286
  Venäjällä on sekä historiallinen (=poliittinen peruste) että heidän itsensä luomien yksipuolisten turvallisuus-/maanpuolustustarpeiden mukainen oikeutus hyökkäykseen. Eivät he tule ilmoittamaan Suomelle mitään uhkavaatimuksia jos eivät katso sellaista tarkoituksenmukaiseksi.

  Sillä mitä suomalaiset ajattelevat Venäjän oikeutuksista ei ole mitään merkitystä. Eikä ole ollut aikaisemminkaan.
   
  PSB 5500 tykkäsi tästä.

Jaa tämä sivu