Onko Venäjällä sisäinen oikeutus yllätyshyökkäykseen Suomea vastaan?

Onko Venäjällä riittävä oikeutus Suomea vastaan tehtävään yllätyshyökkäykseen nykytilassa?


  • Äänestäjiä yhteensä
    24

Huhta

Greatest Leader
Aloin tässä pohtia, onko Venäjän kirkkaalta taivaalta suorittama yllätyshyökkäys realistinen uhka. Ei liene epäilystä, etteikö Putin voisi lähettää sotajoukkojaan palauttamaan Baltian takaisin Äiti-Venäjän osaksi, ja suurin osa venäläisistä arvattavasti hyväksyisi sellaisen hyökkäyssodan ongelmitta.

Mutta voisiko Venäjä tehdä saman Suomelle? Voidaanko ensimmäiset Iskanderit Suomen strategisiin kohteisiin laukaista vain minuutin kuluttua vai pitäisikö Putinin ensin kehitellä sopiva tarina ja oikeutus, jotta sota voidaan syöttää Venäjän kansalle? Kuinka kauan tämän oikeutuksen kehittely kestäisi?
 
Mitään oikeaa oikeutusta ei ole, mutta se ei estä kehittämästä sellaista.
Tod.näköisesti parikin vaihtoehtoa jo mapeissa.
 
Ihan spekulaationa, niin nyt hallitus on ainakin hetken hieman lamaantunut, joten sen voisi katsoa tilaisuudeksi. Ja eihän varas oikeutusta hae, ainoastaan tilaisuutta. Jos tilaisuus saadaan, niin sitten se katsotaan oikeutukseksi. Ei rikollinen katso itseään syylliseksi, vaan uhria.
 
Oma skenaario on, että kun Venäjän sisäiset levottomuudet (ovatko jo alkaneet) käyvät liian suuriksi, pitää päästä jonkun oikean vastustajan kimppuun eli NATOn. NATO-maahan ei ole järkeä hyökätä vaan sellaisen rajanaapurin, joka on luvannut alueensa käyttöön NATOn salakavalaa hyökkäystä varten.

Konflikti voidaan provosoida alkamaan jonkun harjoituksen yhteydessä ja Venäjä pitää sen niin rajattuna, että kenelläkään ei ole halua muuta kuin hiukan paheksua sitä. Muutama kuukausi uhitellaan, sitten presidentinvaaleihin valmistautuva Putin luonnostelee rauhansuunnitelman jonka ulkoministeri Vanhanen tiukoissa neuvotteluissa hyväksyy.
 
Ovatko Venäjällä toistuvat miekkarit pidätyksineen putininvastaisia vai korruptionvastaisia? Huomatkaa se ja olkaa tarkkoina. Onko Venäjällä käynnistymässä joku kulttuurivallankumous "korruptiota" vastaan? Putin regimeineen antaa ihmisten purkaa paineitaan "korruptionvastaiseen" taisteluun? Syyllisiä löytyy ja heitä tuomitaan ja viedään vankilaan.

Otsikon kysymyksen asettelu ei mielestäni synkkaa todellisuuden kanssa. Suoraan sotaharkoista käynnistynyt operaatio ei Venäjällä tarvitse musikan tukea. Toinen juttu on sitten se, jos tuossa operaatiossa tuleekin lohmoon....siinä voi olla Tsaarillakin selittämistä yleisölle. Toki aina voi sitten väittää, että sota kohtasi amerikkalaisen voiman.....tms. skeidaa.

Venäjä tuskin haluaa nyt kärjistää tilannetta missään, mutta en kyllä lähtisi sitä takaamaankaan. Tietty arvaamattomuus ja koheltamisen sävy ilmestyi toimintaan vuosia sitten ja se ei ole hyvä merkki.

Kohteen osalta voitaneen todeta aina se, että Venäjä ei tyydy mihinkään vaan saatuaan jotain se vaatii lisää. Keinovalikoima tavoitteiden saavuttamiseksi on laaja kuin lajikirjo niityllä:rolleyes: käyttääkseni kukkaiskieltä.

Pienen lähiulkomaan oma itsenäinen puolustuskyky on noussut arvoon arvaamattomaan ja siitä sopii pitää huolta. (rautahousut)
 
Voidaanko ensimmäiset Iskanderit Suomen strategisiin kohteisiin laukaista vain minuutin kuluttua vai pitäisikö Putinin ensin kehitellä sopiva tarina ja oikeutus, jotta sota voidaan syöttää Venäjän kansalle?

Ensin tarvitaan kriisi NATOn kanssa jossain päin maailmaa. Seuraavaksi ennaltaehkäisevästi otetaan haltuun Pohjois-Suomen lentokentät, niin ettei NATOn koneet ja joukot voi niiltä käsin Murmanskia uhata. Oulu-Tornio-tasalta katkaistu Suomi pyristelee pari kk sotalaallis-poliittisesti ja siirtyy Venäjän etupiiriin.
 
Venäjän tämän hetkisen doktriinin mukaan vastaus on helppo:
On!
Se on toinen juttu onko se aidosti oikeutettua, mutta ennaltaehkäisevä isku voidaan tehdä ja perustella se sitten omalle kansalle jälkeenpäin, tarvittaessa vaikka 100% valheilla.
Tätähän on jo pohjustettu useampi vuosi maan sisäisessä propagandassa: USA ja Nato saartavat Venäjää lähestyen koko ajan sen rajoja.....
Joten eiköhän se perustelu ala olla jo kansan mieliin taottu?
 
Doktriini sallii, mutta aihe puuttuu. Mielialojen muokkaaminen on tietysti osin ollut jo käynnissä kymmenen vuotta, mutta en vieläkään ole saanut selvyyttä siihen, onko kyseessä ylimmän hallinnon määräys vai heiluttaako sielläkin häntä koiraa.
 
Doktriini sallii, mutta aihe puuttuu. Mielialojen muokkaaminen on tietysti osin ollut jo käynnissä kymmenen vuotta, mutta en vieläkään ole saanut selvyyttä siihen, onko kyseessä ylimmän hallinnon määräys vai heiluttaako sielläkin häntä koiraa.
Aiheen puutteesta ei jääne Venäjän voimankäyttö kiinni. Aihe keksitään Kremlissä takuuvarmasti, jos sille tarvetta tulee. Äkkiäkös täälläkin on sorrettu venäjänkielinen väestö vailla rodinan suojelua.

Eri asia on, onko siellä itänaapurissa haluja hakea uutta sotilaallista seikkailua niiden kannalta harmittomalta suunnalta. Veli-venäläinen on tällä hetkellä, jos ei kaulaansa myöden, niin ainakin munaskuitaan myöden kiinni Syyriassa ja Ukrainassa. Monenlaista muuta kiusaa sieltä voidaan hyvin odottaa. Keinovalikoima tuntuu olevan Venäjällä laaja; hakkerointi, poliitikkojen pelottelu ja mielialojen muokkaus, sopivalla hetkellä pakolaishanojen aukaisu jne.
 
Äkkiäkös Kremlissä keksivät tuottaa "Mainilan Laukaukset II"-animaatiopätkän, kun kerta eka osakin oli lavastettu.

Ei ole tietty väliä vaikka pätkä on piirretty - koska eihän silläkään ollut mitään väliä että Ukrainan kriisin aikana todisteaineistokuvat joita Venäjän ministeriö esitti oli kuvakaappauksia tietokonepelistä...
 
Mutta voisiko Venäjä tehdä saman Suomelle? Voidaanko ensimmäiset Iskanderit Suomen strategisiin kohteisiin laukaista vain minuutin kuluttua vai pitäisikö Putinin ensin kehitellä sopiva tarina ja oikeutus, jotta sota voidaan syöttää Venäjän kansalle? Kuinka kauan tämän oikeutuksen kehittely kestäisi?

Oikeastaan tämä on monitasoinen kysymys.

Casus belli.

Kenen silmissä sodan pitäisi olla oikeutettu? Oman kansan, kansainvälisen yhteisön vai peräti suomen kansan?

Ideaali tapauksessa toteutuisi tietenkin kaikki kolme. Suomen kansan hyväksyntä Venäjän kansan hyökkäykselle on ehkä turhan kova rasti. Venäläiset suunnittelijat tuskin sitä edes laajassa mittakaavassa yrittävät. Toki voidaan horjuttaa suomalaisten yhtenäisyyttä hetkellisesti, mutta tulokset tuskin ovat kovin pysyviä.

YK:n turvallisuusneuvosto tuskin tulee missään tilanteessa hyväksymään Venäjän sotatoimia Suomea vastaan. Sehän olisi tietenkin melkoinen lottovoitto, mutta onnistuneen maskirovka operaation jälkeen tuollaisen todennäköisyys pyörii jossain reilusti alle yhdessä prosentissa.

Sen sijaan kannattaa laittaa kaikki paukut siihen, että hyväksyntä tulee omalta kansalta ja samanaikaisesti Suomi eristetään liittolaisistaan ja potentiaalisista liittolaisistaan. Esimerkiksi läntisten suurvaltojen osalta tavoitteeksi riittää varsin hyvin pelkkä passiivisuus, kuten nykyisin vaikka Ukrainassa.

Hyvä maskirovka kampanja on röyhkeä, julma ja uskottava. Ensinnäkin veriuhrin täytyy olla niin kauhea, että läntinen ihminen ei voi uskoa sitä false flag operaatioksi. Toiseksi tekijöiden täytyy olla demonisoituja esimerkiksi Halla-aholaisia, äärioikeistolaisia tai vaikka maanpuolustusjärjestöjen jäseniä. Noin lähtökohtaisesti länsimaissa suhtaudutaan täysin negatiivisesti kaikkeen sotilaalliseen tai puolisotilaalliseen toimintaan, joka tapahtuu jossain muualla kuin valtion ammattimaisissa organisaatioissa.

Maskirovkan huono puoli on tietenkin siinä, että se antaa vastustajalle aikaa valmistautua. Toisaalta on myös mahdollista saada puolustautuja näyttämään sotahullulta militaristilta. Varsinkin jos länsimaihin myydän kaikenaikaa esimerkiksi suunnitelmaa kansainvälisen tutkintalautakunnan perustamisesta. Oikein taitavassa operaatiossa voidaan uuden false flag operaation tekijäksi jopa lavastaa vaikka palvelukseen kutsuttuja reserviläisiä.
 
Venäjällä on sekä historiallinen (=poliittinen peruste) että heidän itsensä luomien yksipuolisten turvallisuus-/maanpuolustustarpeiden mukainen oikeutus hyökkäykseen. Eivät he tule ilmoittamaan Suomelle mitään uhkavaatimuksia jos eivät katso sellaista tarkoituksenmukaiseksi.

Sillä mitä suomalaiset ajattelevat Venäjän oikeutuksista ei ole mitään merkitystä. Eikä ole ollut aikaisemminkaan.
 
Back
Top