Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Operaatio Gladio: NATO:n salainen maanalainen armeija

Viestiketju osiossa 'Menneet sodat ja sotahistoria' , aloittaja deeq, 01.09.2010.

 1. deeq

  deeq Kersantti

  Liittynyt:
  08.04.2010
  Viestejä:
  193
  Tykkäykset:
  1
  Pisteet:
  16
  Onkohan jollakin heittää linkkiä mistä saisi lisää infoa kyseisestä operaatiosta? Olisi ihan mielenkiintoista iltalukemista.
   
 2. Heikkilä

  Heikkilä Luutnantti

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  453
  Tykkäykset:
  2
  Pisteet:
  36
   
 3. Mainos 4. Second

  Second Eversti

  Liittynyt:
  24.04.2010
  Viestejä:
  1,600
  Tykkäykset:
  191
  Pisteet:
  316
  Ei taida liittyä aiheesene pitkällä tikullakaan, mutta ainakin Jenkit tukivat Sisilian Mafiaa 2ms aikana, joka taisi olla Mussolinin aikana melko ahtaalla. Muistaakseni idea oli vastarintaverkoston luomista Mafian kontakteilla.

  Muistaakseni homma toimi niin että ne jotka Yhdysvaltoja auttoivat pääsivät kuin koira veräjästä kaikenlaisita oikeustoimista. Ja Mafia totta kai käytti tätä häikäilemättömästi hyväkseen.
   
 5. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,946
  Tykkäykset:
  24,031
  Pisteet:
  1,286
  Jaa, menettelytapa on varmasti aivan samanlainen kuin myöhemmin näissä kommonisminpatoamisprojekteissa oli. Tuettiin vaikka salvukarjua, kunhan voitiin edes OLETTAA hänen torppaavan kommonismia.

  Miten syvät juuret Yhdysvalloissa lienee jo 2.ms:n aikaan ollutkaan italomafialla? Miten syvälle ulottuivat lonkerot mm. siirtoarmeijan huoltoon liittyen? Tiedetään, että italomafian omistamat yritysryppäät toimittivat Us-asevoimille kamaa ja tietoa niin että rytke kävi. Missä kohtaa sitten lopultakin aina menee se raja, kun häntä heiluttaa koiraa? Tosin italomafia vihasi natsismia. Miksi? Koska totalitaarinen järjestelmä oli vittumainen...sen ansiosta mafiosoilla oli edes pieni mahdollisuus joutua tyrmään. Demokratia on rikolliselle ihana, suorastaan taivas. Syylliseksi pitää todistaa oikein voimalla ja oikeudenkäyntejä voidaan pitkittää puoli ihmisikää.

  Tulee mieleen nämä huumeidenvastaiset sodat. Niillä on saatu aikaiseksi se, että on saatu huumeiden hinnat pompsahtamaan taivaisiin. Eli jotkut ovat rikastuneet järjettömästi, kun on "sodittu" huumeita vastaan...onko rikastuneet niitä, jotka ghetoissa myyvät pätkiä samiksille ja istuvat elinkautisia vai joku muu poppoo, joka ei kansoita tyrmiä vaan kahmii fyrkat.
   
  Myrskyhiiri tykkäsi tästä.
 6. Second

  Second Eversti

  Liittynyt:
  24.04.2010
  Viestejä:
  1,600
  Tykkäykset:
  191
  Pisteet:
  316
  Suomen Sotilaassa tästä oli artikkeli ja siinä mainittiin että alkuunsa 2ms aikana laivasto ihmetteli että kuka heidän toimintaansa vaikeuttaa satamissa, tihutöitä, työntekijöiden pelottelua yms. Ottivat selvää ja ymmärsivät että se on USAssa toimiva sisilialais peräinen Mafia joka piti satamia hallussaan. Tukkapöllyn sijaan alkoi yhteistoiminta, joka ulotti lonkeronsa Italiaan saakka.

  On siitä kauan kun tuon artikkelin luin eli ihan tarkalleen en välttämättä muista oikein.
   
 7. OldSkool

  OldSkool Kapteeni Lahjoittaja

  Liittynyt:
  14.04.2010
  Viestejä:
  806
  Tykkäykset:
  310
  Pisteet:
  76
  Jotain samantapaista muistan hämärästi ... nähneeni jossakin dokumenttiohjelmassa??? Että satamien toiminnan sujuvuus edellytti USAssa paikallisen AY-liikkeen (ja Mafian) yhteispeliä, jonka palkinnoksi seurasi erinäisiä vapauksia jossakin muualla. Ja tämä M-kuvio olisi siksi ollut aika tiukassa materiaalivirtojen käsittelyssä myöhemminkin.. Se joka löytää Jimmy Hoffan betonikenkineen, voisi kysyä.
   
 8. ironside

  ironside Luutnantti

  Liittynyt:
  14.07.2010
  Viestejä:
  377
  Tykkäykset:
  10
  Pisteet:
  36
  Suosittelen sitten että luet tuon Ganserin foliohattukirjan niin sanotusti cum grano salis. Ganser kun perustaa melkoisen osan puheistaan kuuluisaan "Westmorelandin manuaaliin", FM30-31B:hen, joka on paljastunut KGB:n "aktiivitoimeksi", ts. väärennökseksi, joka upposi näemmä Ganseriin koukkua, painoa ja kohoa myöten.
   
 9. Heikkilä

  Heikkilä Luutnantti

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  453
  Tykkäykset:
  2
  Pisteet:
  36
  Yleensä kun otan kirjan käteen, katson paitsi otsikon ja kirjoittajan myös kustantajan.
   
 10. ironside

  ironside Luutnantti

  Liittynyt:
  14.07.2010
  Viestejä:
  377
  Tykkäykset:
  10
  Pisteet:
  36
  Se on kyllä suositeltavaa, varsinkin poliittista historiaa käsittelevien kirjojen ollessa kyseessä :)
   
 11. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,946
  Tykkäykset:
  24,031
  Pisteet:
  1,286
  Ja sittenki voi mennä pieleen..... kyllä näitä kirjoja ja julkaisuja on tehty niin paljon niin erilaisista näkökulmista, että joskus tuntuukin siltä, että kukin valitsee lukemistonsa siten, minkä kokee vahvistavan omaa kuvaa tapahtumista. Ihmisen taito ja kyky kyseenalaistaa käsityksiään on lopultakin melko heikko.

  Ja silloin, kun lukemisto ja aiheet, kirjoittajat ja kustantajat valitaan "oikein", ne ovat "oikein" siitä näkökulmasta, jota valitsija kannattaa ja jonka on omaksunut. Historian suhteen olen tullut siihen tulokseen, että "oikeinta" ei ole olemassa, on vain triljoonia näkökulmia, joista kukin poimii mieleisensä kuin karamellikaupasta. Sen viisaammaksi en usko kenenkään tulevan.
   
  Myrskyhiiri tykkäsi tästä.
 12. Heikkilä

  Heikkilä Luutnantti

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  453
  Tykkäykset:
  2
  Pisteet:
  36
  No just sen takia kannattaa joskus valita 'väärin' ja ottaa kouraan sellainenkin manifesti, jonka taustaryhmään ei yhtään halua samaistua. Tietysti pitää olla sitä yleissivistystä pohjalla sen verran että osaa laittaa keskenään ristiriitaiset väitteet oikeisiin suhteisiin ja näkee mikä motiivi niissä ehkä on taustalla. 'Miksi tämä on kirjoitettu?' on joskus ihan hyvä kysymys.
   
 13. ironside

  ironside Luutnantti

  Liittynyt:
  14.07.2010
  Viestejä:
  377
  Tykkäykset:
  10
  Pisteet:
  36
  No tuossa Ganserin Gladio-kirjan suhteen on helppo tehdä valinta. Ganser kun perustelee teoriansa väärennetyllä, propagandaksi tarkoitetulla asiakirjalla - hiukan sama, kuin Israelin toimia kritisoiva kirjailija perustaisi väitteensä Siionin vanhinten pöytäkirjoihin.
   
 14. Mainos 15. A_Kanki

  A_Kanki Alokas

  Liittynyt:
  09.11.2011
  Viestejä:
  1
  Tykkäykset:
  0
  Pisteet:
  0
  Juuri olin menossa kirjastosta lainaamaan Ganserin kirjan. Vilkaisu asian tiimoilta googleen tuotti esim. tämän sivuston.

  Ei esim. wikissä noin pessimistisesti suhtauduta "US Army Field Manual 30-31B":n autenttisuuteen:
  Ei nimittäin kylmän sodan aikana, tai edes sen jälkeen, ollut hirveästi tapana tunnustaa yhtään mitään. Päinvastoin, tiedustelupalvelut ovat vuodon sattuessa käyttäneet perinteistä vastasumusta: "Tämä kaikki nyt on XXX:n disinformaatiota."

  Ja Genserin kirja ei käsittääkseni perustu ainoastaan yhteen lähteeseen. Sen sijaan Italiassa oikeistoterroristeja, joilla oli yhteys "Operaatio gladioon", on tuomittu oikeudessa; eikä Propaganda Due eli P2 ole mitään vihervasurifoliohattutätien/setien - tai KGB:n - mielikuvituksen tuotetta.
   
 16. Recon4Life

  Recon4Life Kapteeni

  Liittynyt:
  30.03.2014
  Viestejä:
  773
  Tykkäykset:
  462
  Pisteet:
  76
  Bumppaanpa tätä lankaa. Itellä heräsi kanssa vooliohattuvantasiat kun luin englannin kielisen wikipedia artikkelin tästä. Siinä todettiin, että Suomessakin tämä olisi ollut valmisteltu jollain tavalla. En tiedä onko täällä pidetty turvat kiinni asiasta syystä tai toisesta. Eihän Tiitisen listaakan ole saatu houkuteltua ulos kassakaapin suojista.
   
 17. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,946
  Tykkäykset:
  24,031
  Pisteet:
  1,286
  Minä funtsin tätä joskus ja pohdin entisten sotasankareiden sijoituspaikkoja Saksassa, siellä palveli useampikin Amerikoihin kiitänyt eks-suomalaismaanpuolustaja...tekivät jo matkoja Suomeenkin. Olisiko Suomi jätetty sivuun? Tokko. Sitten löytyy amerikkalaisista julkisista lähteistä selvät sävelet vihreiden barettien sijoittamisesta Suomeen ja kun ko. joukkojen metodit ja tavoitteet on selvillä niin?
   
 18. Ossaus

  Ossaus Alokas

  Liittynyt:
  11.07.2014
  Viestejä:
  2
  Tykkäykset:
  0
  Pisteet:
  0
  Viisauden alku on tosiasioiden tunnustaminen.

  On kiistaton tosiasia että NATOn sisällä toimi vuosikymmeniä hyvin organisoitu terroristijoukko, joka oli soluttautunut monissa europpalaisissa maissa erittäin korkeisiin ja vaikutusvaltaisiin asemiin. Rikosoikeudellisesti on todistettu useita valtiopäämiesten murhia sekä joukkomurhia mm. räjäyttämällä naisia ja lapsia rautaieasemalla. Täysin summamutikassa. Tällaista toimintaa ei voi perustella missään eikä millään.

  http://fi.wikipedia.org/wiki/Operaatio_Gladio
  BBC:n dokumenttivideo: www.youtube.com/watch?v=AUvrPvV-KQo

  www.telegraph.co.uk/news/worldnews/1581425/US-envoy-admits-role-in-Aldo-Moro-killing.html
  www.economist.com/blogs/newsbook/2012/01/coup-plotting-allegations-turkey
  https://en.wikisource.org/wiki/European_Parliament_resolution_on_Gladio
  www.nytimes.com/2006/06/06/washington/06cnd-nazi.html
  http://stopmakingsense.org/2012/09/...0-to-1996-a-chronology-of-natos-private-army/
  http://archiv.ethlife.ethz.ch/e/articles/sciencelife/NatoGeheimarmee.html
  www.globalresearch.ca/~/5365424

  Nämä fanaattiset fundamentalistit eivät varmasti ole laskeneet aseitaan vaan pyrkivät edelleen toteuttamaan hirvittäviä rikoksiaan ihmiskuntaa vastaan. Meidän länsimaisten demokratioiden kannattajien on tehtävä kaikkemme ettei minkään reunan ääriainekset pääse terrorisoimaan mannertamme. Terroristi on terrosisti sairaista ideologisista ja/tai uskonnollisista opinkappaleista riippumatta.

  www.dailymail.co.uk/news/article-1179902/Revealed-The-secret-report-shows-Nazis-planned-Fourth-Reich--EU.html
  http://4.bp.blogspot.com/-zK7IDNPm_48/UFczVSBIUlI/AAAAAAAAYhw/bp0bXa1gXi8/s1600/treason2.jpg
  _
   
 19. Ossaus

  Ossaus Alokas

  Liittynyt:
  11.07.2014
  Viestejä:
  2
  Tykkäykset:
  0
  Pisteet:
  0
  Ai niin. Suomi.
  Omia tarkoitusperiään ajaakseen, jotkut yrittävät sotkea tähän rikolliseen Gladio terrorismiin jopa sellaisen maailmankin mittakaavassa ainutlaatuisen laillisen ja isänmaallisen puolusteksellisen toiminnan kuin asekätkentä. Törkeää ja suorastaan rikollista väittää että Suomen asekätkennällä olisi mitään tekemistä Gladion kaltaisen rikollisuuden kanssa.

  Kysymys kuuluukin miksi tällaista roskaa väitetään? Mitkä ovat väittäjän todelliset motiivit?
  Tehdä Suomen asekätkijöistä Gladio Natseja?
   
 20. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,946
  Tykkäykset:
  24,031
  Pisteet:
  1,286
  Kyllä kommunisminvastainen taistelu sai muotoja, joissa ei kysytty suomalaiselta supermaanpuolustajalta yhtään mitään, olipa hän asekätkijä tahi muuten vain kähäkkä jätkä. Ja vielä vähemmän kysymyksiä saattoi asettaa hän, joka palveli tuossa kohtaa tähtilippua. Seuraa Ossaus jälkiä ja vuosilukuja, ei se ole vaikeampaa. Yksilöiden glorifiointi ja heidän tekojensa pyhyyden sementointi on melko putkinäköistä, kun katsoo, mitä maailmassa tehtiin ja tapahtui Kylmän Sodan puhaltaessa äitipuolen henkäyksiään.

  Ai ni. -80-luvulla amerikoissa tulivat julkisiksi suunnitelmat, joissa oli jyvitetty joukkoja - vihreitä baretteja- myös toimintaan Suomessa. Hyvin seikkaperäiset sijoitusalueet, jopa henkilöt oli nimetty. Ennen haasteen lähettämistä kehotan tutqimaan aihetta.
   
 21. Vonka

  Vonka Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  14.08.2013
  Viestejä:
  19,543
  Tykkäykset:
  33,252
  Pisteet:
  1,286
  On aivan luontevaa, että erilaisiin skenaarioihin varaudutaan. Sitä vastoin salaliittoteoriat terrorismista vaikuttavat taas samalta kuralta kuin kaikki muutkin salaliitot, joita on ollut tuhansia ihmisiä suunnittelemassa, mutta kukaan ei tiedä mitään.

  Wikipedia ei kelpaa lähteeksi. Kuka tahansa tunnukset omistava voi rakentaa huolellisen salaliittojutun ja laittaa lähteet vaikka lähdetulkinta ontuu.

  Italiassa äärioikeistolaisten militanttien varastoimaa sotilasräjähdettä käytettiin henkilökohtaisessa rikoksessa 1972. Samoin henkilökohtaisissa rikoksissa on käytetty kuitattuja virka-aseita, joten en vielä kiihotu jutusta. Italia ja Kreikka olivat ne maat, joissa amatöörit sotkivat omiin poliittisiin agendoihinsa valmiustavaraa. Tutkimuksia tehtiin toki muuallakin, varmuuden vuoksi.

  1970-luvulla neuvostoliittolaiset laittoivat paljon disinformaatiota ja väärensivät datoja. Varsin tarkka ja tiedustelupiireissä arvostettu lehti "Journal of Intelligence" on kuitenkin lytännyt salaliittoteoriat ja Ganserin kohukirjan, johon suuri osa näistä väitteistä perustuu.

  Wikipedia-artikkelin loppuosassa on sotkettu kielellisesti varsin lahjakkaasti se, että virallinen tiedustelujohto olisi teettänyt terrori-iskuja Italiassa. Yhteys jää spekulatiiviseksi. 1980 Oktoberfest-iskukin on sotkettu mukaan. Iskun teki saksalaisten uusnatsien Wehrsportgruppe Hoffmann, jolla ei ole mitään tekemistä NATO:n, CIA:n tai M16:n kanssa. Sen sijaan sillä oli vankat yhteydet PLO:hon.

  Englanninkieliseen alkuperäisartikkeliin on sentään kauniisti laitettu, että kaikki verifikaatio puuttuu.
   
  Viimeksi muokattu: 11.07.2014
  baikal tykkäsi tästä.
 22. VUps

  VUps Majuri

  Liittynyt:
  08.09.2013
  Viestejä:
  1,439
  Tykkäykset:
  1,387
  Pisteet:
  156
  Muuttuiko aselupien myöntäminen löysemmäksi jatkosodan jälkeen? Jossain muistan kuulleeni, että valtiovalta tarkoituksella kasvatti yksityistä aseenomistusta sodan jälkeen. Liittyikö vanhojen sotilaskiväärien myyminen ja muokkaaminen hirvikivääreiksi tähän?
   

Jaa tämä sivu