Operaatio Poista Borssi

kertakenttään

Ylipäällikkö
Härre gyd! Kauheita asioita on tapahtunut ja Suomen Valkoinen armeija on pyydetty mukaan vapauttamaan Malmöä. En jarise turhaan tyhjää miten perunan hinta on noussut ja Estrella kriisissä vaan suoraan asiaan.

Olet 12. RANNJK päällikkö.

TVOMAT:

Tilanne:

Venäläinen maahanlaskujoukko on vallannut Malmön ja Juutinrauman sillan molemmat päät osana suurempaa yleiseurooppalaista kriisiä. Suomi on lähettänyt Ruotsiin avuksi RANNJP:n ja PSVJ:n. 11. Rannikkojääkäripataljoona on perustettu ja varustettu Turun seudulla 12.5.2017 ja suorittanut marssin Turku- laivalla Tukholmaan- Malmö 14.-15.5 ja täydentänyt itsensä PHT3 tasoon. Pataljoona on otettu ruotsalaisen prikaatin alaisuuteen Malmön eteläpuolella 15.5 illalla ja komentajalla annettu valmistautumiskäsky Malmön puhdistuksesta. Prikaatin komentajan taisteluajatus on eristää Malmö kahteen osaan ja pilkkoa palasiin. Suomalainen pataljoona hyökkää kärjessä. 16.5 kello 12:00 komentaja on antanut päälliköilleen ja erillisjoukkueiden johtajille hyökkäyskäskyn ja hyökkäys alkaa tulivalmistelulla 16:00 johon osallistuu 22x 120KRH, 18 kpl 81KRH ja 12 kpl 155 Archer.

Vihollinen:

Alueelle on arvioitu tiputetun noin vajaan kahden rykmentin verran joukkoja. Joukkojen mukana on ollut ainakin BMD-3 rynnäkkövaunuja n. 30kpl sekä useita kymmeniä kevyitä kranaatinheittimiä. Vihollinen on ryhmittynyt rakennuksiin ja suojaa toisiaan sivustatuliasemilla. Isojen teiden suunnassa ajoneuvoja on koottu sulutteiksi sekä on mahdollisesti ansoitettu. Tiedustelu on saanut selville kolme mahdollista käsin asennettua miinoitetta sekä eteen työnnetyn vastaanottotukikohdan. Yksi BMD-3 vaunu tukee puiston suunnassa. Vasemmalla yhden ryhmän on havaittu yöllä käyneen kerrostaloalueella ja poistuneen sieltä aamulla pientalojen sekaan takaisin. Kollegiogatan 1:ssä on havaintoja mahdollisesta pstpartion/ryhmän tuliasemasta, tuliaseman suunta etelään. Kaikki vihollismerkit kuvaavat ryhmän vahvuista vihollista. Komppania vastuualueella on tiedustelun perusteella vähintään kahden joukkueen vahvuinen vihollinen, tiedustelu ei ole kyettyä kohdistamaan TAV1 pidemmälle tossutiedusteluna.

Vihollistilanne.png

Omat:

Komppaniaasi vahvennetaan pioneerijoukkueella, jota tukee ruotsalainen koneryhmä kahdella puskutraktorilla. Joukkueen kalustoon kuuluu miinoja, putkiraivaimia, CG sirpalelaukauksilla, miinaharava, kessejä. Komppaniaasi kuuluu kolme jääkärijoukkuetta, KRHJ, HJ, KNTOJ ja tärkeimpinä erillisryhminä PSTR, KRKKR, TIEDR ja TARAMPR. Komppaniasi pääosat on varustettu XA-185 kalustolla ja joka joukkueella on yksi ITKK. Hyökkäykseen ryhmittymistäsi suojaa kaksi Strv 122 vaunua (kaksi sinistä neliötä). Pataljoonan KRHK tulenkäytön etuoikeus on naapurikomppanilla. Vastuualueet: kummallakaan puolella tiet eivät kuulu sinulle, 12. RANNJK päällikkö, pohjoisessa tie kuuluu sinulle. Tulivalmistelussa oikean puoleiseen maalipisteeseen on ammuttu 72kpl 155mm sirpalekranaatteja sekä isku kahdella KRHJlla ja vasemman puoleiseen 6-putkisen KRHK:n kaksi iskua.

Lähtötilanne.png

Maasto:

Ei mainittavaa.

Aika:

Ei mainittavaa

Tukeminen:

Komppaniallisi on käytössä 0,3 ta KRHK:n tulta sekä 20kpl savuja ja valoja. IP-savuja pataljoonalla on 15kpl käytössä ja ne saa käyttöön tulenjohtokomentajan kautta, jos tilanne sallii. TJKOMlla on myös 0,3ta 155 patterien tulta tulivalmistelun jälkeen. KRHJlla on 3 tuliannosta käytössä sekä 90 savua. Haavoittuneet evakuoidaan Inre Ringvägenin tasalle, josta heidät evakuoidaan pataljoonan toimesta. Otettuasi haltuun 1. tavoitteen pataljoonan hyökkäyksen painopiste siirtyy 12. RANNJK alueelle ja ruotsalainen puolikas vaunujoukkue kahdella vaunulla siirtyy tukemaan taisteluasi lähtöasemistasi.

Tehtävä:

12. RANNJK hyökkää Östrä Söderkulla - Almhög suunnassa ja valtaa Ystadvägenin tasan.

13 RANNJK on vasemmalla puolellasi ja oikeaa sivustaasi suojaa 22. HEMVP 23. komppania Helenetorpsgatanin tasalle, joka TAV1 tasalla.

Ohjeita:

Tee käsky joukkueille sekä erillisryhmille ja tee joukkueen tarkkuudella missä järjestyksessä aiot rakennukset vallata, mistä tulituki tai vast,hahmottele vastuualueet, luonnostele taistelujaotus jos pitää muuttaa. Käytä google mapsin pohjaa ja painttia, sillä pärjää ihan hyvin ellei joku tiedä jotain ohjelmaa millä voisi lisätä taktisia merkkejä helposti. Jos tämä saa tuulta alleen niin keksin tilanteen tuosta ekasta tavoitteesta eteenpäin loppuun asti eli suunnittele pelkästään ekaan tavoitteeseen asti, huomaat kyllä että siitä tulee jo riittävästi ajateltavaa.

Mittakaava heittää hieman, mutta olkoot. Katsokaa itse googlesta oikea mittakaava. n. 700x1600m vastuualue.
 
Viimeksi muokattu:
Erinomaisen mielenkiintoinen tehtävä, mutta vaatii rauhallisen ja hiljaisen hetken ja ehkä yhden skotlantilaisen konsultin, ennen kuin pystyy alkamaan kommentoimaan...
 
Ei taida olla Malmötä vallannut mikään venäläinen...jos Venäjän pojat haluaisivat liittyä kisaan kuin Syyriassa...mutta tuskin.
 
Jos ensin juodaan kahvit ja odotetaan ettei keskeytetä jihadistien ja venäläisten välistä kahinaa? Se olisi epäkohteliasta.
 
Hei nyt pätkii taktisissa merkeissä muisti.

Mitä tarkoittikaan tuo punainen viiva joka menee katua pitkin oikealta vasemmalle ja loppuu lyhyeen poikkiviivaan
 
Menee tää viikonloppu kaverilla remppa ja muuttoapuna..

Pitää miettiä. Mutta varmaan tohon vasemman laidan puistoon alkaa satamaan savua ja pari tst-vaunua lähtee kärkenä tavoittelemaan sitä mini-bemaria.

Samaan aikaan komppania kiertää karttaetelästä sulutteen ja alkaa soluttautumaan talo talolta kohti tavoite ykköstä.

Kun tst-vaunut on tuhonneet Den lilla Bemarin niin vaunut poistuu puiston alueelta.
 
Menee tää viikonloppu kaverilla remppa ja muuttoapuna..

Pitää miettiä. Mutta varmaan tohon vasemman laidan puistoon alkaa satamaan savua ja pari tst-vaunua lähtee kärkenä tavoittelemaan sitä mini-bemaria.

Samaan aikaan komppania kiertää karttaetelästä sulutteen ja alkaa soluttautumaan talo talolta kohti tavoite ykköstä.

Kun tst-vaunut on tuhonneet Den lilla Bemarin niin vaunut poistuu puiston alueelta.

Ne vaunut tukee alussa pelkästään sen kehätien ylityksen, ne tulee mukaan vasta kun pstaseet on hiljennetty ja TAV1 hallussa.
 
Koska alueella ei MV-lehdestä ammenetun tietovuon pohjalta liiku pohjoismaisia siviilejä, ainoastaan voi liikkua omia poliisivoimia saattueina, niin omille joukoille salattuna tieto aamulla varhain (työtätekemätön kansanosa kotona nukkumassa) sovitulla kellonlyömällä alkavasta operaatiosta jonka elementit on 1) piirittää alue ja ampua jalkaväkiasein kaikki mitä sieltä pyrkii pois. Tämä vaihe jatkuu niin pitkään kunnes riittävä epäsuorantulen kalusto on haalittu pitkin eurooppaa. 2) Operaation päälinja on tarjota massiivista epäsuoraa tulta alkaen laidoilta keskelle, tarkoituksena tuhota alueella oleva elävä voima 100%. 3) varmistus: tulimyrskyn jälkeen lennokki ilmaan ja mikäli havaitaan mitään liikettä niin samaa uusiksi. Tämän jälkeen operaatioalue aidataan, annetaan uudelleenrakennusurakka esim Skanskalle ja infrastruktuurin menettämisen tappiot kuitataan myymällä markkinahintaisia koteja alueelle haluaville mellan-svenssoneille? :rolleyes: (ylläoleva oli sitten sarkasmia jos jollain kalsarit meinaa kiristää)
 
Back
Top