Operaatio Vastaanottaja Maksaa.

Iso-Mursu

Respected Leader
BAN
Tämän päivän pieni uutinen herätti tällaisen ajatusleikin. Pahoittelen amatöörimäistä tilanne- ja tehtäväkuvausta.Torstai

Toimit Meri-Lapin maakuntakomppanian päällikkönä. Olet toiminut tehtävässä kolme vuotta. Joten sinulla on hyvät henkilökohtaiset suhteen joukkueenjohtajiin ja esitaistelijoihin.

Olet saanut aamupäivällä puhelun jossa tuttu kantahenkilökuntaan kuuluva upseeri on pyytänyt sinut pikaisesti kahville.

Tapaamispaikaksi sinulle ilmoitettiin Tornion Kerho- ravintolan kabinetti. Sinun piti tulla paikalle kello 12.00.

Tapaamisessa oli paikalla siviilivaatteissa tutun upseerisi lisäksi upseerit jotka esittäytyivät upseereiksi joiden vastuulla on alueen valmius- ja operatiivinen suunnittelu. Heidän lisäksi paikalla oli paikkakunnan johtava poliisiviranomainen, Rajavartiolaitoksen ja Tullin paikalliset herrat.

Kokouksen alussa sinulle kerrottiin että tapaaminen on salainen. Sinun piti luvattava pitää tulevat tiedot salassa, tai poistuttava välittömästi.

Jäätyäsi paikalle kokous aloitettiin.

Sinulle ilmoitetaan että EU on päättänyt karkottaa 400 000 turvapaikanhakijaa koko EU:n alueelta. Näillä turvapaikan hakijoilla ei ole mahdollisuuksia saada turvapaikkaa Unionin alueelta. Operaation nimi on Vastaanottaja Maksaa. Suunnitelman mukaan karkotettavat kootaan karkotuskeskuksiin, joista heidät kuljetetaan Unionin valitsemalla tavalla takaisin lähtöalueilleen. Toistaiseksi karkotuksen ajankohta ja toteutus on salattu toistaiseksi yleisen järjestyksen nimissä .

Suomen osalta kokoamiset karkotuskeskuksiin on tarkoitus aloittaa sunnuntaina. Ensimmäiset palautukset on tarkoitus aloittaa maanantaina. Suomi ei aijo julistaa asian vuoksi poikkeustilaa.

Poliisiviranomaiset ovat pyytäneet etukäteen virka-apua Rajavartiolaitokselta, Tullilta ja Puolustusvoimilta. Virka-avun pyytäminen ja käytännön järjestelyt on päätetty pitää salaisina EU:n painostuksesta. Kemi-Tornion ja Rovaniemen vastaanottokeskusten ja järjestelykeskuksen takia on päätetty että Meri-Lapin maakuntakomppania antaa virka-apua poliisille. Rajavartiolaitos ja Tulli katsovat että niillä ei ole voimavaroja poliisin pyytämiin tehtäviin.

Meri-Lapin maakuntakomppania on harjoitellut Kemin lentokentän hallintaa, maasta pois pyrkivien sotakarkureiden pidättämistä ja rautatieyhteyden Ruotsiin suojaamista.

Lapin karkotuskeskus on tarkoitus perustaa Keminmaalle Paavo Väyrysen Pohjantähti-opiston tiloihin. Sieltä karkotettavat siirretään myöhemmin tulevien ohjeiden perusteella eteenpäin. Paavo Väyrynen on lupautunut hoitamaan Lapin osalta kansainvälisen median huomion.

Tornion ja Kemin kaupunkien valmiuspäälliköt lupaavat sinulle tukea mahdollisuuksien mukaan.

Sinun tehtäväsi

1. Sinulla on 24 tuntia aikaa koota maakuntakomppaniasi liikkeelle, aloittaa sen varustaminen ja valmistua toimintaan.

Muista että Suomella ei ole tarkoitus julistaa poikkeustilaa. Joten joudut kutsumaan maakuntakomppaniasi kasaan ilman liikekannallepanoa.

Laatia luettelo varusteista, kuljetuskalustosta Sodankylän Jääkäriprikaatiin joka toimittaa pyytämäsi kaluston.

2. Sinun tulee 36 tunnin sisällä esitellä suunnitelma paikallista operaatiota johtavalle poliisille ja sinun esimiehenäsi toimivalle upseerille. Upseerilla on vastuullaan myös Rovaniemen vastaanottokeskuksen tyhjentäminen. Joten käytännön suunnittelu Meri-Lapin osalta jää sinulle.


- Ehdotus kuinka voit tukea poliisia Tornion keskustan Järjestelykeskuksesta karkotettavien haussa. Järjestelykeskuksessa on noin 1000 henkilöä, joista 200 henkilöä on päätetty koota karkotuskeskukseen.- Ehdotus kuinka voit estää ulospääsyn Kivirannalla olevasta vastaanottokeskuksesta. Vastaanottokeskuksessa on noin 350 henkilöä. Joista 50 on päätetty koota karkotuskeskukseen.- Laadi pyyntö millaista tukea tulet tarvitsemaan seuraavien viiden vuorokauden aikana.


Miten vastaat kohtin 1 ja 2.Muista että Jussi ja Sauli Niinistön sekä Orpon katseet lepäävät sinussa. Onnea suunnitteluun.
 
1.

Maakuntakomppanioissakin on kaikenkarvaista väkeä, joten en voi suoraan kertoa tilanteesta koko komppanialle. Siispä otan yhteyden luotettaviksi tuntemiini joukkueenjohtajiin. Pyydän heitä laatimaan heti listan kenttäkelpoisiksi ja poliittisesti luotettaviksi arvioimistaan alaisistaan.

Poliittinen luotettavuus on toiminnan onnistumisen kannalta tärkeää, ettei komppanian Arska Anarkisti ryhdy kapinaan ja vesitä koko operaatiota. Vielä tärkeämpää poliittinen luotettavuus on kuitenkin julkisuuskuvan kannalta. Kansainvälinen media riemastuu, mikäli monta miestä hakkaa rynnäkkökiväärien perillä pokaa päähän.

Miesten "kutsumisen palvelukseen" hoidan henkilökohtaisesti puhelimitse. Kerron heti, että "tästä tehtävästä ei sitten makseta reserviläispalkkaa, mutta esivallan siunauksella toimitaan - oletko mukana". Jos mies ilmoittautuu, annan tarkemman ohjeistuksen varusteista, kokoontumispaikasta sekä sinne saapumisesta siviiliasussa ja mahdollisuuksien mukaan omaa autoa käyttäen.

Kalustoa pyydän sen, mitä tällaisessa tapauksessa nyt yleensä tarvitaan: joukkojenhallintavarusteita. Kilpiä, kypäriä, suojaliivejä, patukoita, kaasusumuttimia, käsirautoja ja nippusiteitä. Viestikalustoksi komppania tarvitsee parikymmentä kappaletta käsiradioita, akkuja ja latausvälineitä. Kuljetuskalustoksi toivon vain kaksi pyöräpanssariajoneuvoa kuljettajineen ja muutaman sotilaspoliisivarustellun Transporterin mahdollista voimannäyttöä varten, sillä tehtävän luonteen vuoksi komppania tulee liikkumaan pääasiassa ottoajoneuvoin. Lisäksi pyydän majoituskalustoksi puolijoukkuetelttoja kamiinoineen sekä komppanian ravinnontarpeen tyydyttämiseksi sissimuonapakkauksia. Kivirannan vastaanottokeskuksen eristämiseen komppania puolestaan tarvitsee piikkilankaa.

2.


Koska operaatio on pidetty salassa, niin en usko Tornion järjestelykeskuksesta karkoitettavien noutamisessa olevan suurempaa ongelmaa. Ehdotan poliisille, että karkotuskeskukseen siirrettävät turvapaikanhakijat kerätään pikkubusseihin ja busseihin, ja heille kerrotaan kohteena olevan kark... siis vastaanottokeskus. Perillä karkotuskeskuksella turvapaikanhakijoiden noustua pois kyydistä turvapaikanhakijat ohjataan yksitellen käsittelytiloihin, jotka on rakennettu niin, ettei käsittelyyn joutunut pysty viestimään ulkomaailman kanssa. Käsittelyssä turvapaikanhakija riisutaan viestivälineistä ja vaarallisista esineistä, minkä jälkeen hänet viedään säilytystiloihin, jotka on myöskin eristetty ulkomaailmasta. On elintärkeää, ettei turvapaikanhakijoiden todellinen määränpää selviä järjestelykeskuksessa oleville. Siitä nimittäin seuraisi mellakka, jonka rinnalla Kiakkovieraat olisivat pahaisia jonneja.

Maakuntakomppania voi auttaa tilojen rakentamisessa, liikenteenohjauksessa, karkoitettavan käsittelyssä (poliisimiesten apuna) ja karkoituskeskuksen päivittäistoiminnoissa (esim. karkoitettavien kuljetukset säilytystiloista peseytymään, ruoan toimitus "selleihin" jne.). Tarvittaessa komppania voi osallistua myös kuljetusten turvaamiseen, jos vaikeasti karkoitettavia pitää saattaa. Lisäksi maakuntakomppania on valmis toimimaan strategisena reservinä, jota voidaan käyttää joukkojenhallinnassa mahdollisen mellakan puhjetessa.

En ymmärrä, miksi Kivirannalla pitäisi käyttää toisenlaista taktiikkaa. Jos keskus on kuitenkin pakko eristää karkoitettavien noutamiseksi, niin se tapahtuu yön pimeydessä vetämällä nopeasti piikkilankaa vastaanottokeskuksen ympärille aidaksi. Tämä onnistuu alle minuutissa hyvin koordinoituna, ja rakenteellista turvallisuutta täydentävät mellakkavarusteiset Reservin Urhot. Psykologista vaikutusta luodaan ajamalla painokkaasti vastaanottokeskuksen pihaan pari sotilaspoliisi-Transporteria ja Pasia ja miehittämällä ITKK:t.
 
Perjantai

Kello 12,00 Porthanin koulu

Tornion kaupungin tilapäällikkö antaa sinulle rakennuksen avaimet ja ohjeistaa paikan käyttöön. Osa tiloista on vuokrattu paikallisille taiteilijoille. Juhlasali, opettajienhuone sekä suurin osa luokista on nyt teidän käytössä.

Olet saanut paikalle seuraavan verran porukkaa

1.Joukkue Yhteensä 17 miestä

2.Joukkue Yhteensä 20 miestä

3.joukkue Yhteensä 19 miestä

Joukkueet 1. ja 2. koostuvat kokeneista treenaajista. 3.Joukkueen jäsenillä kenelläkään ei ole joukkojenhallintakoulutusta.

Ensimmäisen ja toisen joukkueen johtajat ovat heti kokonaisuudessaan käytössä. Kolmannen joukkueen johtajalla on lauantaina anopin hautajaiset Pellossa. Joten hän joutuu olemaan poissa lauantai aamusta lauantai iltaan saakka.1.Tehtävä Pidät puhuttelun paikalle tulleille taistelijoille kello 12.15

Kuinka otat joukon haltuusiKello 12.30 Poliisin paikallinen kenttäjohtaja vahvistaa puheesi oikeiksi ja vakuuttaa että olette laillisella asialla.

Ohjeena kyselijöille käsketään sanoa että Puolustusvoimien rutiini harjoitus. Harjoitellaan kenttäsairaalan pystytystä.

Kello 13.00 aloitat suunnitelmasi ja varustelistan läpikäynnin joukkueenjohtajien ja Poliisin kenttäjohtajan kanssa. Kenttäjohtaja hyväksyy suunnitelmat muuten paitsi raskaiden aseiden osalta.

Kello 14.30 laitatte ohjeen mukaisen excel-taulukon Sodankylän varusvarastolle.

Kello 15.00 joukkueen johtajat esittelevät joukkueilleen millaiseen toimintaan ollaan varautumassa.

Kello 16.00 Tiedusteluosa lähtee valmistelemaan Pohjantähti-Opiston tiloja karkotuskeskukseksi. Tornion kunnan valmiuspäällikkö lähtee uteliaisuuttaan mukaan.

Kello 16.15 ihmettelet kun et ole saanut vahvistusta pyytämästäsi kalustosta ja varusteista. Soittokierros paljastaa että Sodankylän varusvarastoon paljastaa, että varusvaraston henkilöstä on ollut jo viikonloppuvapaalla kello 13.00

Kello 18.30 Yhteysupseeri soittaa sinulle ja kertoo että pyytämäsi mellakkavarusteet ja SPOL-paku ovat noudettavissa Kainuun Prikaatista. Ärhäkkä influenssa on kaatanut puolet virka-apuosastosta vuodepotilaiksi, eikä osastolla ole ajolupia. Rovaniemen Pasit on varattu paikallisen Maakuntakomppanian käyttöön. Paseja muualta selvitetään.

2.Tehtävä

Kuinka organisoit varusteiden haun.

3.Tehtävä

Kuinka toiminta suojataan Porthanin koululla. Komppania on ollut jo 6,5 tuntia valtion leivissä ilman kahvi tai ruokataukoja.

4. Tehtävä

Kuinka organisoit viime hetken harjoittelun 3.Joukkuuen ja varusteiden kanssa.
 
Meinaatteko, että tuon laatuinen EU-tasoinen päätös pysyisi salaisena tarpeeksi kauan? Ja eikös tp-hakijoilla ole kännyt ja tabletit????? Näinköhän jäävät sulassa sovussa karkotustaan odottamaan, kun aidan toisella puolella MAAKn virka-apu sählää ja säätää romujensa kanssa ja ajaa sukkulaviestinä Sodankylästä kampetta? Hieman epäilen. Kohteen tilannetietoisuutta ei kannata aliarvioida yhtään, se voi ohittaa heittäen kaalimaan vartijan vastaavan.

Sen voin luvata jo kättelyssä, että tämä case ei pysyisi MAAKn lapasessa.
 
Laki rajaa aika tiukasti ressujen käyttöä ja kyllä aikaisemmin kyseistä lakia on rikottu ja toimintaa on katsottu sormien läpi mutta silloin kun on ollut kyse ihmishengistä ja pakkokeinolaki periaatteessa salli toiminnan.
Osa joukkueista puuttuu, osa kuitilla olevasta kalustosta puuttuu, jne.
MAAKK nykymuodossaan ehkä pystyttäisi majoitustiloja, vetäisi piikkilankaa ja huolehtisi että varsinainen porukka ei ole 6.5 tuntia ilman ruokaa ja kahvia.
 
Olisiko kuitenkin parempi hoitaa tapaaminen ihan normaalina virkatyönä ihan normaaleissa virkapuvuissa siellä virkapaikalla. Siellä on erittäin paljon pienempi paljastumisen vaara kuin jossain siviiliravintolassa suhmuroidessa. Kuvattu kokousjärjestely herättäisi ainakin minussa epäilyn että nyt ollaan oikeasti vaikkapa syrjäyttämässä laillisesti asetettua valtiojohtoa.
 
Olisiko kuitenkin parempi hoitaa tapaaminen ihan normaalina virkatyönä ihan normaaleissa virkapuvuissa siellä virkapaikalla. Siellä on erittäin paljon pienempi paljastumisen vaara kuin jossain siviiliravintolassa suhmuroidessa. Kuvattu kokousjärjestely herättäisi ainakin minussa epäilyn että nyt ollaan oikeasti vaikkapa syrjäyttämässä laillisesti asetettua valtiojohtoa.

Myönnän että otin paljon taiteellisia vapauksia. Eräs niistä oli se että halusin mukaan Tornion Kerho-ravintolan, josta käsin on legendan mukaan hoidettu Tornion valtauksen suunnittelu tai osa suunnittelusta.
 
Olisiko kuitenkin parempi hoitaa tapaaminen ihan normaalina virkatyönä ihan normaaleissa virkapuvuissa siellä virkapaikalla. Siellä on erittäin paljon pienempi paljastumisen vaara kuin jossain siviiliravintolassa suhmuroidessa. Kuvattu kokousjärjestely herättäisi ainakin minussa epäilyn että nyt ollaan oikeasti vaikkapa syrjäyttämässä laillisesti asetettua valtiojohtoa.

Useimmilla työpaikoilla on kuitenkin jonkinlainen kokoustila. Ja jos kokous pidetään joko poliisin tai palokunnan tiloissa, niin asia ei olisi erityisen "dramaattisen" tuntuinen. Kyseessä kun on selvästikin yhteistoiminnasta keskustelu, mikä on odotettavaa. Muissa paikoissa jos poliisi, palokunta ja armeija/raja kokoontuu, niin sitten homma alkaa olla merkittävää.
 
No onneksi maakuntajoukkojen operaatioita ei todellakaan toteuteta noin amatöörimäisesti.

Aika pahaa tekee lukea, että eräät kirjoittajat kirjoittavat "poliittisesti luotettavista" reserviläisistä ja vielä maakuntakomppanian yhteydessä. Siis ihan oikeasti olemmeko me josssain helvetin syyriassa, kiinassa tai ehkä valkovenäjällä???

Muutenkin uskallan väittää, että maakuntajoukkojen esimiehet kyllä tuntevat alaisensa riittävän hyvin ja ainakin niissä porukoissa joita tunnen henki on SUOMEN PUOLESTA - EI KETÄÄN VASTAAN.

"Asialliset hommat hoidetaan ja maata puolustetaan."

Maakuntajoukot ovat hoitaneet huomattavan määrän virka-apuja yms. hommia mistä ei ole julkisuudessa huudeltu. Ja lähes aina hommat on menneet putkeen ja on kiitelty asiallista, ammattimaista ja velvollisuudentuntoista asennetta.

Kiilusilmät kaikista poliittisista tai yhteiskunnallisista suuntauksista saavat hakea toteuttajia ja alaisia ihan jostain muista porukoista kuin maakuntakomppanioista.
 
Viimeksi muokattu:
LAUANTAI

Klo 00.15 Pohjantähti opiston komennuskunta palaa takaisin Porthanin koululle. Opiston vanha konehalli ja navetta on nyt siinä kunnossa että siellä voi pitää ihmisiä väkisin sisällä. Rautakaupan hankinnat maksoi uteliaisuuttaan mukaan lähtenyt valmiuspäällikkö

Klo 03.40 Luvattu spolle-paku, noin 40 hengen mellakkavarusteet, 2*defender ja 2*Wolkkarin minibussi saapuvat Kajaanista, runsaasti nato-lankaa

Klo 04.00 Loput porukasta pääsee nukkumaan. Autoille jää ulos kahden hengen kiertovartio ja päivystäjän pöydän maastoon yksi mies.

Klo. 6.30 Kolmannen joukkueen johtaja lähtee Pelloon anopin hautajaisiin

Klo 07.00 Aamupala ja herätys. Komppania käy ruokailemassa paikallisen terveyskeskuksen aamupalalla joukkueittain.

Klo 09.00 Ilmoitetaan että pääministeri puhuu kansalle 12.00

Klo 09.10 Kerrataan teoriassa miten poliisin tukeminen tulee tapahtumaan

Klo 10.00 Uutisissa kerrotaan että EU on aloittanut 200 000 pakolaisen karkottamisen alueeltaan tarvittaessa pakkotoimin. Karkotettavien listalla on paperittomat turvapaikanhakijat joiden katsotaan tulevan turvalliselta alueelta. Georgia on ilmoittanut ottavansa vastaan maasta poistuneet 200 000 kansalaistaan, jos saa miljardin euron tukipaketin sekä EU:n laivastotukikohdan rannikolleen. Tieto lähtee leviämään nopeasti turvapaikan hakijoiden joukossa.

Klo 11.00 Räsäsen Make (20-vee) on tapellut viikon ryyppyputken jälkeen tyttöystävänsä (15-vee) kanssa. Paikalle on tarvittu poliisipartio rauhoittamaan tilanne. Makella on jo mukava cv poliisin kanssa toimimisesta.

Klo 11.15 Valmiuspäällikön avulla saadaan Tornion kunnan pakettiautoja 6 kappaletta

Klo.11.30 Räsäsen Make on päättänyt kostaa mamuille pahan olonsa. Hän on hakenut ukkinsa haulikon ja menee ammuskelemaan järjestelykeskuksen pihalle. Make onnistuu haavoittamaan 3 nuorta pakolaismiestä ja osuu tappavasti pihalla seisoneeseen pikku tyttöön. Tässä vaiheessa Make ei enää saa ladattua haulikkoa känninsä takia jolloin paikalle tulleet poliisit saavat taltutettua Maken.

Poliisilla on täysi työ saada Make hengissä haltuunsa. Ampumisen loputtua turvapaikan hakijat syöksyvät Maken kimppuun.


Klo 12.00 Päämisteri Jyrki Käteinen ilmoittaa että Suomesta tullaan karkottamaan 2000 henkeä jotka EU on katsonut Georgian kansalaisiksi, ja heillä ei ole näin ollen oikeutta turvapaikkaan. Pääministeri kertoo että maakuntakomppaniat antavat virka-apua Poliisille. Maakuntakomppanioiden rooli on vapauttaa käsiä poliisille itse toimintaan.
 
Pahoittelen jos olen loukannut jotakuta tällä viihteellisellä köyhän miehen Remeksen tekstilläni.

Tiedän että olen oikonut paljon todellisen elämän varpaille. Tiedän että maakuntakomppanioissa on asiansa osaavaa henkilöstöä. Eikä ole ollut tarkoitus loukata heitäkään.

Kuhan iski vanhoilla päivillä hetken tarve leikkiä luovaa.
 
Pahoittelen jos olen loukannut jotakuta tällä viihteellisellä köyhän miehen Remeksen tekstilläni.

Tiedän että olen oikonut paljon todellisen elämän varpaille. Tiedän että maakuntakomppanioissa on asiansa osaavaa henkilöstöä. Eikä ole ollut tarkoitus loukata heitäkään.

Kuhan iski vanhoilla päivillä hetken tarve leikkiä luovaa.

Eikös foorumi ole olemassa vaikkapa tällaiseen tarkoitukseen? Tosikot voivat pitää tunkkinsa :p
 
Pahoittelen jos olen loukannut jotakuta tällä viihteellisellä köyhän miehen Remeksen tekstilläni.

Tiedän että olen oikonut paljon todellisen elämän varpaille. Tiedän että maakuntakomppanioissa on asiansa osaavaa henkilöstöä. Eikä ole ollut tarkoitus loukata heitäkään.

Kuhan iski vanhoilla päivillä hetken tarve leikkiä luovaa.

Ehhei, ymmärsin minä ainakin. Ja pohdin tuokion ihan tosissani teemaa. Ja päädyin toteamukseeni. Ja bordellihärdellihärösäätelyhän on jumalauta just sitä PVn kovinta ydintä, sitä vakaata mähmää, joka on ja pysyy kuin tyrä nivusessa, aina mukana. :cool:
 
Ehhei, ymmärsin minä ainakin. Ja pohdin tuokion ihan tosissani teemaa. Ja päädyin toteamukseeni. Ja bordellihärdellihärösäätelyhän on jumalauta just sitä PVn kovinta ydintä, sitä vakaata mähmää, joka on ja pysyy kuin tyrä nivusessa, aina mukana. :cool:

Kuten varmaan olen monestikkin kertonut, niin olen kauan pohtinut näitä kansallisen tason kriisejä, jotka ovat sotaa matalampia. Mutta ratkaisemiseen tarvitaan ehkä kurkkusalaattiin pukeutuneita henkilöitä.
 
Pahoittelen jos olen loukannut jotakuta tällä viihteellisellä köyhän miehen Remeksen tekstilläni.

Tiedän että olen oikonut paljon todellisen elämän varpaille. Tiedän että maakuntakomppanioissa on asiansa osaavaa henkilöstöä. Eikä ole ollut tarkoitus loukata heitäkään.

Kuhan iski vanhoilla päivillä hetken tarve leikkiä luovaa.
No jos se olisi täysin korrekti niin sitä ei voisi julkaista netissä.
 
1.

Kalustoa pyydän sen, mitä tällaisessa tapauksessa nyt yleensä tarvitaan: joukkojenhallintavarusteita. Kilpiä, kypäriä, suojaliivejä, patukoita, kaasusumuttimia, käsirautoja ja nippusiteitä. Viestikalustoksi komppania tarvitsee parikymmentä kappaletta käsiradioita, akkuja ja latausvälineitä. Kuljetuskalustoksi toivon vain kaksi pyöräpanssariajoneuvoa kuljettajineen ja muutaman sotilaspoliisivarustellun Transporterin mahdollista voimannäyttöä varten, sillä tehtävän luonteen vuoksi komppania tulee liikkumaan pääasiassa ottoajoneuvoin. Lisäksi pyydän majoituskalustoksi puolijoukkuetelttoja kamiinoineen sekä komppanian ravinnontarpeen tyydyttämiseksi sissimuonapakkauksia. Kivirannan vastaanottokeskuksen eristämiseen komppania puolestaan tarvitsee piikkilankaa.


Maakuntakomppania voi auttaa tilojen rakentamisessa, liikenteenohjauksessa, karkoitettavan käsittelyssä (poliisimiesten apuna) ja karkoituskeskuksen päivittäistoiminnoissa (esim. karkoitettavien kuljetukset säilytystiloista peseytymään, ruoan toimitus "selleihin" jne.). Tarvittaessa komppania voi osallistua myös kuljetusten turvaamiseen, jos vaikeasti karkoitettavia pitää saattaa. Lisäksi maakuntakomppania on valmis toimimaan strategisena reservinä, jota voidaan käyttää joukkojenhallinnassa mahdollisen mellakan puhjetessa.

En ymmärrä, miksi Kivirannalla pitäisi käyttää toisenlaista taktiikkaa. Jos keskus on kuitenkin pakko eristää karkoitettavien noutamiseksi, niin se tapahtuu yön pimeydessä vetämällä nopeasti piikkilankaa vastaanottokeskuksen ympärille aidaksi. Tämä onnistuu alle minuutissa hyvin koordinoituna, ja rakenteellista turvallisuutta täydentävät mellakkavarusteiset Reservin Urhot. Psykologista vaikutusta luodaan ajamalla painokkaasti vastaanottokeskuksen pihaan pari sotilaspoliisi-Transporteria ja Pasia ja miehittämällä ITKK:t.

Sotilaspoliisiautot on tarkoitettu oikeiden sotilaspliisien käyttöön, ei niitä noin vaan saa MAAKK käyttöön vaikka kuinka kiva olisikin moisella ajella.
ITKK on ase, jonka käyttäminen luokitellaan sotilaalliseksi voimankäytöksi, joten ette moista saa varmastikkaan kiinnittää PASI.in
 
Ehdottomasti. Jos runosuoni sykkii niin anna palaa vaan.

@Hanski olisko tähän tyyliin? https://maanpuolustus.net/threads/taistelu-gotlannista-striden-om-gotland.4257/
Kieltämättä himottaisi suunnitella jälleen eeppinen taistelu kaikille meille nojatuolikenraaleille! Minulla olisi ajankohtainen teemakin mielessä, mutta pelkään, että siitä tulee tämän Gotlannin taistelun tapainen jäätynyt konflikti, kun aika ei annakaan myöten taistelutilanteen kehittämiselle...
 
Back
Top