Operaatio Vastatuuli

Honcho

SMLNKO M/83
Lahjoittaja
Ah. Ihana kettutyttö sidottuna ketjulla puuhun. Tulee mieleen Pera Pervo joka yhdessä sarjakuvassa sellaiseen törmäsi. Meni kettutytöltä kunnia.
No nyt ollaan asian ytimessä!

Itänaapurin kettutytöt jos haluaa nähdä vähänpuoleisesti pukeutuneena niin voi tutustua ainakin heidän muinoin järjestämänsä "fuck for the heir puppy bear" (tms) tapahtuman kuvamateriaaliin :D Tuollaista aktivismia on kannatettava. Olisiko koko tapahtuma liittynyt siihen että ivaavat tuota hallituksensa tavoitetta nostaa syntyvyyttä, tietysti syyllistämällä ihmisiä eikä esim. perheiden olosuhteita parantamalla. Edit: Siis Putin & co syyllistävät ihmisiä kun ei suojaton yhdyntä maistu lisääntymismielessä

 

Vaeltaja

Korpraali
Melko tympeitä kommentteja lukea tässä ketjussa. Isot miehet suuttuu ja alkaa uhkailla kun lapset vähän kiukkuaa.

Peräänkuuluttaisin nyt pientä suhteellisuudentajua kuitenkin. Nämä eivät ole mitään Putlerin kätyreitä eivätkä varmasti ihan se pahin mahdollinen uhka suomalaiselle yhteiskunnalle ja meille täällä mp.netissä. Hyvää tarkoittavia hippityttöjä ne on eivätkä varmasti ole ansainneet mitään muilutuksia tai latokuulusteluja joita täällä jo joku fantasioi. Jätetään moinen julmuus kuitenkin me venäläisille ja annetaan heidän osoittaa mieltään sillä varauksella, että eivät oikeasti häiritse harjoitusta tai vaaranna muiden tai omaa henkeä. Ja siihen en usko heidän pystyvän tai ryhtyvän. Jos näin käy niin sitten on olemassa omat ihan sivistyneet keinot puuttua moiseen. Valtiolla nimittäin. Eikä niihin kuulu ne muilutukset, kuulustelut ladossa tai suohon upotukset.
 
Viimeksi muokattu:

KIM

Majuri
Ei pidä provosoitua kun provosoidaan - nämä ovat toimetonta nuorisoa, joille pelkkä teoreettinen idealismi on vähän ikävystyttävää. Luulisin että suurimmasta osasta tulee aikuistuttuaan ihan kunnon kansalaisia. 30-luvulla tälläiset olisivat olleet tervaamassa kaksoiskotka-patsaita ja ruotsinkielisiä katukylttejä ja 70-luvulla vallanneet kansalaisjärjestöjä leniniläisen konspiratiivisuuden hengessä: äärimmäisen tyhmää, melkoisen vahingollista mutta lähinnä hyvää tarkoittavaa toimintaa. Antaa poikien ja tyttöjen harrastaa ja estetään vain pahimmat tyhmyydet, joilla voisivat oikeasti vaarantaa tulevaisuutensa.
Ei kyllä näille pitää olla nollatoleranssi toisen omaisuuden särkemisessä. Aina satojen tuhansien vauriot rikotun omaisuuden muodossa. Turpaan vaan.
 

Vonka

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
ELSO 3.0
Tämä antaa paljon tietoa, miten helposti voi harjoituksia - tarvittaessa perustamisia ym. - sabotoida, jarrutella ja harhauttaa pelkillä mielenosoituksilla. Julkisuutta takut eivät ansaitse, joten toivottavasti lehdet ovat yksiselitteisen niukkoja jutuissaan.

Kansainvälinen kutsu tarkoittaa sitten kansainvälistä seuraa. Takkujen joukossa oleva ei tietenkään edes kanna itäpassia. Hän voi olla vaikka Belgiassa asuva Irlannin kansalainen tai mitä vain.
 

AKE-ukki

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Toisaalta kun ajatellaan harjoituksen luonnetta, tuollainen "harmaa vaihe TM" toiminta terävöittää varsinkin joukkojen motivaatiota. Maalitoiminta on aina jees! Sodankäynnin luonnehan on muuttunut ja se on aivan varma, että joukkojen seassa seikkailee siviilejä. Niin kuin nytkin tulee tapahtumaan.
 

jak

Eversti
Lahjoittaja
Sota kommunisteja vastaan oli se 1918 sota. 1939-1944 sodittiin ryssiä vastaan melko lailla yhdessä rintamassa ikl:stä kommareihin asti (ok, joku äärikommariporukka oli linnassa sodan läpi). Teollisuustyöväestö näki kommarit pitkään (sanotaan NL:n romahtamiseen asti) parhaana omien etujensa ajajana ja siksi luonnollisesti äänesti heitä myös vaaleissa. Suomessahan kommunistit hajosivat vielä useaan ryhmään, jotka vaihtelivat "vähän demareita punaisemmasta" enemmistöstä "liitetään Suomi NL:on" stalinistivähemmistöön (vai oliko se vähemmistön vähemmistö). Nykyisin Suomessa on käsittääkseni kaksi kommunistipuoluetta, joita jotkut jäärät edelleen äänestävät.

Suomessa siis vasemmisto lisäsi paikkamäärää 1945 vaaleissa demarien 85:stä demarien ja SKDL:n yhteensä 99:än. En tiedä, mistä tulos johtui. Ehkä kansa näki, että nyt on sota takana ja on aika ryhtyä rakentamaan sitä tasa-arvoisempaa yhteiskuntaa, jonka puolesta oli taisteltu. Sinälläänhän Suomi ei tässä ollut yksin, vaan myös esim. Britanniassa juuri sodan voittanut Churchill hävisi 1945 parlamenttivaalit ja valtaan nousi työväenpuolue suht radikaalilla ohjelmalla.
Tässä oli mukana myös pelkää sodan aiheuttamaa vitutusta ja pettymystä siitä että uhrausten jälkeen piti palata entiseen kurjuuteen sillä eivät kaikki veteraanit olleet talollisia. Vaikka papereissa luki ammattina talollinen tai talollisen poika kyseinen henkilö oli monesti torpassa syntynyt.
 

hwyl

Kersantti
Lisäksi suhteettoman raju vastaus tälläiseen toimintaan on juuri sitä, mitä sillä toiminnalla haetaan. Nämä elävät mediasta ja kuvitellusta "ohranan" vastaisesta "taistelustaan". Voisiko sanoa, että perusrauhallinen maaseutu-konstaapelius ja ironinen suhtautuminen tälläiseen nuorison koomiseen vallankumous-larppaukseen ovat sitä pahinta myrkkyä, eivät pamput ja kyynelkaasu. Ei tehrä tästä teini-angstista liian isoo numeroo... Tietysti pitää selvät laittomuudet estää, mutta mahdollisimman pehmeäkätisesti ja matalalla profiililla.
 

baikal

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Jep. Eiköhän suurin haaste PVlle koidu siitä, että koettavat pitää nämä henkilöt poissa onnettomuuksista? Paljon ajoneuvoja seilaa aika kämäsillä teillä ja jos siellä seassa on innokasta toimintaa, tavalla tai toisella, niin liikenne on suurin vaara. Pikkusabotaasiin ja suoranaiseen varastamiseen on varmasti paneuduttava kohtuullisessa vakavuudella. Mutta itse aktivismi mietityttää. Näköjään näillä on verkostonsa ja miettikäähän, millaisessa periferiassa tämäkin tukikohta sijaitsee? Uskotteko, kun väitän, että se on ihan suden persiessä.
 

hwyl

Kersantti
Mutta itse aktivismi mietityttää. Näköjään näillä on verkostonsa ja miettikäähän, millaisessa periferiassa tämäkin tukikohta sijaitsee? Uskotteko, kun väitän, että se on ihan suden persiessä.
Suosittelen takku-foorumin lukemista - minusta se on jotenkin hellyttävä palsta, paljon aitoa tunteen ja ideologian paloa, ja, no, turhautuneisuutta, kun ei elämässä ole actioniä ja jännitystä. Onnekkaitahan ovat kun ei ole, mutta sitä ei helpolla tajua, kun on elämänsä elänyt täällä herran kukkarossa.

http://takku.net/forum/index.php

(No, sanottakoon kuitenkin se, että uskoisin että tässä joukossa on myös kyynisiä manipulaattoreita, jotka itse pysyvät poissa kaikkein riskialttiimmasta toiminnasta, mutta usuttavat sinne tietämättömämpiä ja viattomampia - aivan kuten eläinoikeusaktivismissa, jossa todella idealistiset ja puhdasmieliset nuoret voivat ymmärtämättömyyttään joutua erittäin pahaan pulaan tuomioiden ja korvausten kanssa.)
 

JR49

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Väitän, että tätä hommaa ei keksitty kotimaassa!

Eihän tuossa muuten mitään ongelmaa ole. Pitää vartioida leirialueita vähän paremmin.
Samaa mieltä kummassakin pointissa.

En väitä, että tästä tapauksesta olisi ainesta sellaiseen, mutta yleisesti ottaen, olisi helppo soluttaa maksettu kätyri johonkin järjestöön. Bätmän on hyvä esimerkki vaikuttaja-agentista.
Yksi henkilö ohjaa hienovaraisesti sinisilmäiset toimimaan haluamaansa suuntaan, ja sitten vieras valta repii aiheesta haluamansa otsikot. Eihän tästäkään tarvita kuin vähintään valokuva, ja Bätmänin kommentit, niin tarvittaessa Venäjän sisäiseen propagandaan olisi taas polttoainetta.
Samaa kaavaa voisi soveltaa sitten jatkossa. Mutta tosiaan, RT:n ja kumpp. reaktiot paljastavat sitten aikanaan, mikä oli homman nimi.
Tämä on puolustusvoimille hyvä skenaario, miten vastata informaatiosodankäynnin haasteisiin. Eli kuinka oma väki viimeistä ressua myöten saadaan pidettyä asiallisesti suhtautuvina.
 

Vonka

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
ELSO 3.0
Jep. Eiköhän suurin haaste PVlle koidu siitä, että koettavat pitää nämä henkilöt poissa onnettomuuksista? Paljon ajoneuvoja seilaa aika kämäsillä teillä ja jos siellä seassa on innokasta toimintaa, tavalla tai toisella, niin liikenne on suurin vaara. Pikkusabotaasiin ja suoranaiseen varastamiseen on varmasti paneuduttava kohtuullisessa vakavuudella. Mutta itse aktivismi mietityttää. Näköjään näillä on verkostonsa ja miettikäähän, millaisessa periferiassa tämäkin tukikohta sijaitsee? Uskotteko, kun väitän, että se on ihan suden persiessä.
Jep. Väliaikaiset harjoitusalueet ovat sotilasalueita, joissa porukoilla on myös ampuma-aseita, vaikka taskuissa onkin räkäpäitä. Ei sinne voi päästää ulkopuolisia juoksemaan jaloissa.
 

Vonka

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
ELSO 3.0
Varastamisesta siis mietin. Ja muu turvallisuusaspekti. Olisi sekin juttu, että punkkari jää bemarin alle.
 

pstsika

Haukka
Lahjoittaja
Itse sodassa nuo suojeluskunnan sankarit ja isämaan ystävät muistetaan lähinnä ”vankileirien julmuuksista”.
Rohkeus riittää juuri puolustus kyvytömien pahoinpitelyyn ja tappamiseen eikä mihinkään muuhun.
Mitä paskaa tuo oikein on? Onko esi-isä saanut katajakeppiä perseelleen metsätaipaleella tai ammuttu maanpetturina Hennalassa jos Sinun pitää vääristellä historiaa? Tutustu sotien tappiotilastoihin ja suojeluskuntalaisten suhteellisiin ja absoluuttisiin määriin kaatuneissa ennen kuin menet tuollaista valheellista marxilaispropagandaa esittämään. Suojeluskuntalaisia kaatui enemmän kuin heidän suhteellinen osuutensa kenttäarmeijassa olisi edellyttänyt. Suojeluskuntalaisten antama uhri oli keskimääräistä raskaampi.

Suositeltavia ja aiheeseen paneutuvia kirjoja on esimerkiksi Suojeluskuntain historia 1-3, Sarkatakkien maa ja Sarkatakkien armeija.
 

STI_Tactical9mm

Kenraali
Lahjoittaja
Raukat eivät tajua, että juuri puolustusvoimat ja sen mukana toimimaan valmiit takaavat sen, ettei miliisi vedä pampulla päähän ja grigori perseeseen jossain Siperian vankilassa :mad:.
Velkamme Suomen koulujärjestelmälle, että osaamme lukea ja kirjoittaa, se voidaan laskea.

Velkamme veteraaneille, että osaamme nuo suomeksi, sitä ei voida laskea.
 

Vonka

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
ELSO 3.0
Hei @pstsika ja @Ottoville, mulla on ehdotus.

Noista ajoista on kauan. Kyllä pitää jo hellittää riiteleminen. Ei niitä vanhoja kannata, kun ei siinä ole kuin yksi kanta ja toisella toinen kanta. Sisällissotien mekaniikka on sellainen. Kuka helkkari onnistui taas heittämään sen maagisen vuosiluvun 1918 peliin? Se sotkee keskustelun kuin keskustelun ja jatkuu siihenkin sotaan, mihin se ei luonnostaan kuulu - tai rauhaan. Tavallaan molemmat ovat hiukan oikeassa mutta kumpikaan ei riittävästi. Kyllä kai niitä suojeluskuntien pahnanpohjimmaisia on leirillekin vahdiksi riittänyt mutta eihän se ollut suojeluskunta eikä suojeluskunnan kuva - mutta joku yksilö siihenkin törmäsi. Ihan kuin joku törmäsi kiukkuiseen politrukkiin, joka viritti Nagantin ja kysyi: "Oletko suojeluskuntalainen"?

Minusta kaikenlainen poliittinen kansalaissota / vapaussota -kiistely on täysin hyödytöntä. Siellä jossain ne kaikki makaavat jo eikä niitä suru paina.
 

baikal

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Hei @pstsika ja @Ottoville, mulla on ehdotus.

Noista ajoista on kauan. Kyllä pitää jo hellittää riiteleminen. Ei niitä vanhoja kannata, kun ei siinä ole kuin yksi kanta ja toisella toinen kanta. Sisällissotien mekaniikka on sellainen. Kuka helkkari onnistui taas heittämään sen maagisen vuosiluvun 1918 peliin? Se sotkee keskustelun kuin keskustelun ja jatkuu siihenkin sotaan, mihin se ei luonnostaan kuulu - tai rauhaan. Tavallaan molemmat ovat hiukan oikeassa mutta kumpikaan ei riittävästi. Kyllä kai niitä suojeluskuntien pahnanpohjimmaisia on leirillekin vahdiksi riittänyt mutta eihän se ollut suojeluskunta eikä suojeluskunnan kuva - mutta joku yksilö siihenkin törmäsi. Ihan kuin joku törmäsi kiukkuiseen politrukkiin, joka viritti Nagantin ja kysyi: "Oletko suojeluskuntalainen"?

Minusta kaikenlainen poliittinen kansalaissota / vapaussota -kiistely on täysin hyödytöntä. Siellä jossain ne kaikki makaavat jo eikä niitä suru paina.
TYKKÄÄN SATKULLA. Minustakin noin 100 vuotta wanha asia on jo kamaa, jonka voi huoletta antaa pötkötellä mullassa maan kirjaimellisesti. Samoin edellinen sankarillinen torjuntavoittojen sarja....viimeisimmästä on jo se 70 v. ja on se vaan pojat aika hirmu pitkä aika. Parempi on varmasti uhrata energiaansa siihen seuraavaan, joka on todennäköisesti lähempänä tulevaisuudessa kuin viimeisin muinaisuudessa.
 
Oikeastaan tulee mieleen eräs radiodokumentti, jossa tutustuttiin kertausharjoituksiin res. vääpeli Sundqvistin johdolla. Ohjelmassa tutustuttiin mm. onnettomaan reservin vänrikkiin joka voimakkaasti protestoi erään aliupseerin etuilua sotkun jonossa "eikös täällä pitäisi uskoa sitä jolla on eniten rautaa kauluksissa". Sotkun jonossa etuillut res. kersantti O. Gransröm taas tilitti omia inttikokemuksiaan "saatta olla että pääsin AUKin läpi pelkästään sen takia, että olin koulun johtajan ryyppykaveri. Sanomistahan siitä tuli kun yksikössä selvisi etten osannut edes solmia maiharin nauhoja..."

Samassa harjoituksessa myös saadaan kiinni pasifisti joka on käynnyt sabotoimassa kertausharjoituksia usean vuorokauden ajan "milloi päivällä milloin yöllä". Harjoituksen johtaja päättää kuitenkin ylentää tämän miehen saman tien alikersantiksi vaikka mies ei ole käynyt edes inttiä "jumalauta tuollaisen luonnonlahjakkuuden joka käy paskomassa telttoihin vaikka ympärillä on aseistettuja vartijoita täytyy olla meidän puolella".

Ohjelmassa tutustutaan myös naisvapaaehtoisten koulutukseen mm. seuraamalla hiihtomarssia ja haastetellaan Raisaa "Josta tehdään pikakoulutuksella rajarääjäkäriä sodan ajan kaukopartiomiestä. Kouluttajia ei arveluta se, ettei kyseinen nainen ole koskaan saanut sotilaskoulutusta ja raskauskin on pitkällä!".

Sääli että Göstä Sundqvist on siirtynyt ajasta ikuisuuteen, nimittäin tämä lirpake tarjoaisi lähes valmista käsikirjoitusta Koe-eläinpuiston jaksoon!
 

vlad

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
(No, sanottakoon kuitenkin se, että uskoisin että tässä joukossa on myös kyynisiä manipulaattoreita, jotka itse pysyvät poissa kaikkein riskialttiimmasta toiminnasta, mutta usuttavat sinne tietämättömämpiä ja viattomampia - aivan kuten eläinoikeusaktivismissa, jossa todella idealistiset ja puhdasmieliset nuoret voivat ymmärtämättömyyttään joutua erittäin pahaan pulaan tuomioiden ja korvausten kanssa.)
Melkeinpä uskaltaisin sanoa, että kyseisessä joukossa on myös niitä kyynisiä manipulaattoreita, jotka eivät omaa nahkaansa halua vaarantaa mutta jotka ovat valmiit usuttamaan "ymmärtämättömiä" tai kenties liian naiiveja ihmisiä tekoihin joiden vakavuutta he eivät välttämättä ymmärrä. Melkeinpä näiden ryhmien toiminta on sellaista, että taustalla on joku ideologisti joka on valmis uhrauksiin - muiden nahkojen uhrauksiin - mutta ei oman.

Ja näiden ryhmien toiminnalle on tyypillistä se, että kun tapahtuu jokin vahinko tai tapaturma vastuuta ei olla itse valmis kantamaan vaan se käännetään ideologiseksi aseeksi vaikkapa tässä tapauksessa väkivaltakoneistoa vastaan.

On myös tietenkin heitä jotka ovat nähneet näiden ryhmien taakse, sen manipuloinnin tai hyväksikäytön mutta on kovin yleistä, että tässä tapauksessa ryhmästä poistutaan - jos mahdollista - ja ollaan hiljaa. Etäisyyttä sanojen muodossa saatetaan ottaa vasta vuosien kuluttua kun uskallusta, ymmärrystä tai elämän kokemusta on enemmän - tuolloin voidaan kirjoittaa kirjoja, esseitä tms. ja käsitellä omaa naiiviuttaan, ryhmien ideologiaa ja niissä piilevää hyväksikäyttöä (mikä ei loppujen lopuksi taida kovinkaan paljoa erota muutamien uskonnollisten ryhmien harjoittamalta hyväksikäytöltä ja vallankäytöltä).

vlad.
 

Kent Uranium

Kapteeni
Suurellisista suunnitelmista huolimatta lopputuloksena pieni kettutyttöporukka leikkii hetken aikaa kahlekuningasta ja huutelee rytmikkäitä iskulauseita, jonka jälkeen mielenkiinto lopahtaa ja lähtevät sitten kotiinsa. Viimeistään siinä vaiheessa kun tulee nälkä, kylmä ja älypuhelimen akku hyytyy. Anarkistinen vallankumous ei ottanut tulta alleen tälläkään kerralla.

On tavattoman hieno asia, että vapaassa maassa voi ja saa osoittaa vapaasti mieltä, puuhastella kaikenlaisen kansalaisaktivismin parissa ja olla minkä tahansa asian puolesta tai vastaan. Huolehtikaamme siitä, että näin on myös jatkossakin.
Harjoitukseen kannattaa PV:n varata sopivasti pulttipihtejä mukaan, jotta vaskisminvastustajien ketjut saadaan nopeasti poikki sotkemasta harjoitusta. Toisaalta ihan hyvä, että ilmaiseksi tulevat sotkemaan harjoitusta ja tarjoavat harjoitusvastustajaa. Oikeassa tilanteessa varmasti vastaavia putininturisteja olisi sotkemassa toimintaa.
 
Top