Pääesikunta panttaa säästöjen leikkauslistaa

Hande

Kenraali
HS 14.1.2012

(osittainen lainaus)

"Eduskunta Keskustelee puolustusuudistuksesta jälkikäteen

Valtiojohto viimeisteli perjantaina kantaansa Puolustusvoimien laajaan säästösuunnitelmaan, mutta pääesikunnassa laaditun suunnitelman yksityiskohdat salattiin edelleen tiukasti.

Merkittäviä kiistakysymyksiä ei tiettävästi ole jäljellä. Puolustusuudistus voi periaatteessa käynnistyä hyvin nopeassa tahdissa , koska siihen tarvitaan vain valtioneuvoston päätös.

Eduskunnan laajempaan käsittelyyn uudistus tulee vasta jälkikäteen, kun uusi turvallisuuspoliittinen selonteko valmistuu mahdollisesti joskus syksyllä.
Virallisia poliittisia linjauksia puolustussuunnitelmasta tehdään todennäköisesti helmikun alkupuoliskolla, presidentinvaalien jälkeen.

Perjantaina presidentti ja hallitus arvioivat puolustusuudistusta jo toista kertaa ulko- ja turvallisuuspoliittisen valiokunnan utvan epävirallisessa kokouksessa.
Suunnitelmasta annettiin selvitys myös eduskuntapuolueiden "kontaktiryhmälle", joka ei kuitenkaan voi tehdä suunnitelmaan muutoksia.

Kontaktiryhmälle ei kerrota, mitä varuskuntia kaavaillaan suljettaviksi.

Lakkautuslistalla on lähteiden mukaan ehkä neljä varuskuntaa"Arvaan, että selonteon valmistelu tulee viivästymään merkittävästi, jotta ennen eduskuntakäsittelyä päästään pisteeseen, josta ei varmasti ole enää paluuta...

Sikäli tämä tietysti vaikuttaa hyvälle, että Pv on kaikesta päätellen pääsemässä tekemään linjauksia. Tai sitten leikkuri vain iskee Kepun ja Persujen tukialueille?

No, lakien ja asetusten mukaan mennään. Tämä antaa hyvää perspektiiviä siihen, tuleeko vaalivoittajan pyrkiä hallitusvastuuseen, jos haluaa oikeasti vaikuttaa päätöksiin. Oppositiolle on jälleen varattu pelkkä puskista huutelijan rooli.

Jussi Niinistön ulostuloa odotellessa...
 
http://svenska.yle.fi/nyheter/artikel.php?id=235530

Tässä on että Dragsvik voi siirtyä Upinniemelle, jos niin päätetään.
 
Hejsan kirjoitti:
http://svenska.yle.fi/nyheter/artikel.php?id=235530

Tässä on että Dragsvik voi siirtyä Upinniemelle, jos niin päätetään.

Jos niin päätetään se voi siirtyä ihan mihin vaan. Jos niinn päätetään, niin voidaan lakia muuttaa ja ainoaksi palveluskieleksi vaihtaa kiina. Siis jos niin päätetään.
 
Back
Top