Pakolainen voidaan karkottaa Suomesta kansallisen turvallisuuden perusteella

John Hilly

Ylipäällikkö
Pakolainen voidaan karkottaa Suomesta kansallisen turvallisuuden perusteella

Suomi tiukentaa turvapaikanhakijoille asettamiaan ehtoja. Lakeja muutetaan siten, että terrorismin uhka otetaan paremmin huomioon.

Hallitus aikoo seurata aiempaa tarkemmin, saapuuko Suomeen turvapaikanhakijoiden mukana vaarallisia henkilöitä. Asiasta linjattiin tiistaina turvapaikkoja koskevassa ohjelmassa.

"Otamme entistä paremmin huomioon kansallisen turvallisuuden kansainvälisen suojeluaseman poissuljenta- ja lakkauttamisperusteena sekä oleskeluluvan peruuttamisen perusteena ja selvitämme mahdollisuuden määrät maahantulokielto ulkomailla oleskeleville", hallitus kirjoittaa.

Sisäministeri Petteri Orpo (kok.) toteaa, että terrorismin uhka on yksi syy hallituksen linjaukseen. Hän korostaa, että suurin osa turvapaikanhakijoista on lähtenyt sotaa ja vainoja pakoon mutta että hallitsematonta muuttoliikettä voidaan myös käyttää väärin.

– Poliisi on jo aiemmin todennut, että täällä on 300 henkilöä, joilla on kytköksiä terrorismiin.

Lainsäädäntöä on nyt tarkoitus muuttaa siten, että kansallinen turvallisuus voidaan paremmin ottaa huomioon turvapaikkapäätöksiä tehdessä.

– Maalaisjärkisesti ajateltuna juuri se meidän pitää pystyä tekemään, Orpo sanoo.

Oikeusministeri Jari Lindströmin (ps.) mukaan Suomi aikoo kriminalisoida osallistumisen terroristiseen toimintaan, terrorismin rahoittamisen ja matkustamisen ulkomaille terrorismia varten. Määritelmät otetaan YK:n määritelmistä.

– Tämän jälkeen säädetään mahdollisuus mitätöidä Suomen kansalaisuus terrorismiin osallistuneilta kaksoiskansalaisuuden omaavilta henkilöiltä, Lindström toteaa.


http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/hhallitus turvapaikka ohjelma-44139
 
EI ole tulossa mitään muutoksia..eihän tuossa edellä sanota muuta kuin että hallitus aikoo...aikoo...ja selvittää mahdollisuuksia. Ei siinä mainita sanallakaan aikataulusta koska olisi herroilla tarkoitus tehdä päätöksiä. Menee vielä pitkään ennen kuin kukaan saa edes aloitetta aikaiseksi. Sen jälkee menee vielä pari vuotta valliokunnissa ja kaikenlaisissa kuulemisissa. Nykyiseltä hallitukselta ottaa tällaisen lakihankkeen pikainen läpivieminen ainakin 3 vuotta.
 
Ihan hyviä linjauksia, mutta uskon kun näen.. Toiminta on ollut niin käsittämtöntä nöyristelyä tähänkin asti, joten suhtaudun todella skeptisesti siihen että edes näitä tunnettuja terroristeja saataisiin ulos maasta.
Heitä kun ei voi palauttaa koska karkoituspäätöstä ei saada aikaan ja jos saadaan niin sitten siitä voi valittaa.
Mikäli tämä sirkus saadaan hoidettua ennen kuin ko. terroristi iskevät Suomen maaperällä niin ongelmaksi muuodostuu se että kohdemaa ei ole muka turvallinen tai koska ei ole palautussopimusta tai koska kohde maa ei suotu ottamaan henkilöä vastaan. Mikäli nämäkin kaikki saadaan jotenkin hoidettua niin sitten terroristi voi vaan heittäytyä hankalaksi ja jäädä Suomeen, kuten esim. tämä karkotettava toimi: http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288561978909.html

Silti pakko sanoa että jos nyt hallitusvastuussa olisivat demarit, vasurit ja vihreät niin tilanne olisi vielä huomattavasti pahempi, nyt PS yrittää vetää järkevää linjaa, mutta ei se ole helppoa kun Sipilä on osoittautunut täysin reaalimaailmasta irtautuneeksi henkilöksi..
 
– Poliisi on jo aiemmin todennut, että täällä on 300 henkilöä, joilla on kytköksiä terrorismiin.

Lainsäädäntöä on nyt tarkoitus muuttaa siten, että kansallinen turvallisuus voidaan paremmin ottaa huomioon turvapaikkapäätöksiä tehdessä.

Aiemmin kun sanottiin että "ei, asyylihakijoiden mukana ei tule ihmisiä joilla on yhteyksiä terroristeihin", niin nyt niitä on jo 300 - ja siinä vasta poliisin arvio.

Sattumoisin tämä 300 henkilöä on juuri sopivasti että jokaiseen VOKkiin riittää 1-2 värväriä. Uskon että suurin osa turvapaikanhakijoista ei halua mitään tekemistä näiden kanssa, mutta kuitenkin sitä massaa on josta voi löytyä myös radikalisoitavaksi asti. Eli jos 300 'feissaria' tekee aktiivisesti värväystyötä turhautuneiden nuorten miesten keskuudessa, niin monellako pääluku lisääntyy viikossa? o_O
 
Suomalaisille luodaan kuvaa siitä, että Suomi karkottaa tp-hakijoita.
Kansalle on kuitenkin hyvä jättää kertomatta, että käytännössä Suomella ei ole paikkaa mihin karkotettavat ja kieltävän päätöksen saaneet toimitetaan. Suomella ei ole vastaanottosopimuksia hoidettuna joten kukaan ei lähde
mihinkään jos ei halua. Tässä tilanteessa olisikin nyt syytä laittaa rajat kiinni edes sisääntulijoilta....edelleen on sama syy laittaa rajat kiinni.
 
Viimeksi muokattu:
Voitaisiinko karkoitetut mutta karkoituksesta välttelevät sulkea pakkolaitokseen ilman lomaoikeuksia karsituin yhteydenpito/viihdykemahdollisuuksin siihen asti kunnes joko suostuvat poistumaan saatettuna Schengen alueelta tai karkoitus voidaan panna käytäntöön? Olettaisin että tämä ojasta allikkoon-kiertokulku siivoaisi räikeimmät systeemin hyväksikäyttäjät nopeasti pois maasta koska ei olisi enää mahdollista päätöksen jälkeen kulkea vapaana pitkin maata.
 
Kaksi irakilaista murhaepäiltyä pidätetty, että silleen...
 
Ensimmäinen askel ongelman korjaamiseen on sen olemassaolon myöntäminen.
 
Back
Top