Pakottaako vanhentuva kalusto Venäjän toimimaan ennen aikaisesti?

Pakottaako kaluston vanhentuminen Putinin kiirehtimään Euraasian Unioni -haaveitaan?

  • Kyllä - valmista ei kuitenkaan tarvitse tulla kuin joskus vuoden 2030 jälkeen

    Ääniä: 0 0.0%

  • Äänestäjiä yhteensä
    19

RPG83

Soome Majori
Venäjän asevoimien krooninen ongelma on kaluston vanhanaikaisuus ja ongelmat uuden kaluston hankkimisessa. Miten tämä mielestänne vaikuttaa Putinin toimintaan, jos uskotaan hänen tavoittelevan laajempiakin konflikteja Koillis- ja Itä-Euroopassa sekä Kaukasuksella ja Keski-Aasia? Vaikuttaako lainkaan?
 
Ei pakota. Putin on laittanut ja laittaa paljon rahaa tutkimukseen ja kehitykseen, jonka tulokset tulevat viiveellä. Lisäksi voimapolitiikassa olennaista ei ole kaluston laatu vaan se, että sitä on laittaa rajalle.
 
Kaluston laatu ei pakota, mutta Putinin oma ikä ja terveys voi hyvinkin pakottaa kiirehtimään...
 
Venäjä sekoilee lännen ja Kiinan välillä, että kumpaan leiriin menisi. Venäjän sisäisessä valtataistelussa Putinin leiri yrittää sabotoida Venäjän ja lännen kumppanuuden.

Lännen tavoite on saada Venäjä sen väkiluvun ja luonnonvarojen ja suuren pinta-alan takia oivaksi puskurivaltioksi suojaamaan Eurooppa. Putinin tavoite on saada Ukraina ja estää Venäjän päätyminen lännen puskurivaltioksi. Putinilla on mielessään mielikuva, joka ei sovi lännen tavoitteisiin. Venäjällä ja lännellä ei olisi keskenään mitään ongelmia jollei Putin olisi niitä aiheuttanut.

Jos me saisimme Venäjän ja Ukrainan ja Valko-Venäjän länsivaltojen piiriin olisimme vahvempia. Miksi Putin aiheuttaa ongelmia tälle hankkeelle, onko syynä, että hän kokee etujensa olevan uhattuna, mikä se Putinin etu voisi olla, joka on Putinin mielestä uhattuna. Joka tapauksessa olemme tässä sotkussa siksi, että jokin Putinin etu on uhattuna.

Mielestäni Putin pelaa rankkaa fuskua. Hänellä on huonot kortit joilla hän yrittää voittaa esittämällä kovaa pokeria. Luulen, että Putinin uhittelu on sekoilua. Sekoileva osapuoli saa pohtimaan mitä hän yrittää piilottaa aloittamalla sekoilemisen, ja näin, hän kiinnittääkin huomiota siihen mitä yrittääkin piilotella.

Minun mielestäni Venäjän pitäisi paaluttaa itsensä samaan leiriin kuin Suomi koska tarvitsemme ystävällismielisen naapurivaltion joka on liitossa samojen maiden kanssa kuin Suomi.

Venäjällä, Euroopalla ja Pohjois-Amerikalla ei ole mitään ongelmia. Ne eivät ole ylikansoittuneita, eikä saastuneita, puhdasta maata, puhdasta ilmaa ja puhdasta vettä ja elintilaa on riittävästi.

Nato-maiden yhteenlaskettu väkiluku on 906 miljoonaa ja siinä ei edes ole länsivaltojen koko sotilaallinen voima koska huomattavat suuret länsivallat eivät ole Naton jäseniä, mutta ne kuitenkin lasketaan kuuluvaksi länsiarmeijoihin. Länsivaltojen yhteen laskettu sotilaallinen voima on tällä hetkellä suhteessa muihin voimakkaampi kuin koskaan. Suurin osa voimaa on kyvyssä siirtää ja keskittää voimaa minne tahansa kolkkaan maapallolla, jota muilla ei ole koska muut eivät hallitse planeetan kiertorataa, ilmatilaa, maanpintaa ja meriä yhtä suvereenisti kuin länsiarmeija.

Kiinalla ja Intialla on jättimäisiä ongelmia joiden räjähtäminen jossain vaiheessa on minun mielestäni täysin varmaa, ja meidän pitäisi valmistautua siihen. Kiina ja Intia voivat rojahtaa niiden sisäisten ongelmia takia. Kiinan ja Intian ylikansoitus ja siitä seuraavat ongelmat ovat räjähtämässä käsiin. Merkkejä siitä on nähtävissä. Intian sadanta ei riitä ja Intia jatkaa sitä ylikäyttämällä pohjavesiä. Kiinan vesivaroista ja pelloista huomattava osa on saastunut raskaan teollistamisen takia. Voi olettaa, että mikäli Kiinassa ja Intiassa säilyy keskitetty johto ne räjäyttävät ongelmansa ulospäin rajulla sotilaallisella hyökkäyksellä johonkin suuntaan.
 
Viimeksi muokattu:
Pitäisikö länsivaltojen mennä voimakkaammin Venäjän sisäpolitiikkaan varmistaaksemme, että Venäjä toteuttaa mieluista politiikkaa. Uskon, että tällä tavalla myös toimitaan, mutta siitä ei pidetä niin hirveästi ääntä. Suurin virhe olisi mielestäni kiihdyttää vastakkainasettelua Venäjän kanssa. Meidän pitäisi saada Venäjän kansan mielet ja sydämet meidän puolelle niin Kremlin johto tulee perässä koska sen pitää myöntää realiteetit pysyäkseen vallassa ja välttääkseen maidanin toistumisen Moskovassa.

Venäjä on yrittänyt ottaa vallankumoukset tavaramerkikseen. Oikeastihan vallankumoukset ovat länsivaltojen tavaramerkki. Olemme toimiva järjestelmä, ja hyvä malli, jonka varaan on hyvä perustaa vallankumoukset sellaisissa maissa joissa johtaminen on surkeata. Meidän tarvitsee vain näyttää ihmisille miten me elämme niin he tästä vaikuttuneina toteuttavat välittömästi vallankumouksen omissa maissaan.

Valitettavasti on kuitenkin niin, että nykyisen teknologian vallitessa ei länsivalloilla ole varaa siihen, että planeetan kaikissa maissa olisi länsimainen elintaso. Planeetan resurssit eivät riittäisi siihen, tästä syystä meidän pitääkin tukea surkeita johtajia, jotka pitävät maansa kurjina ja köyhinä.

Heidän, jotka haluavat elää kuin me pitääkin tehdä itse omin avuin se vallankumouksensa omissa maissaan. Me emme voi siinä hirveästi auttaa. Voimme olla vain malli johon he viittaavat, että katsokaa kaikki kurjat ja köyhät miten nuo elävät ja millaisessa kurjuudessa meidän omat johtajat meitä pitävät.

Uskon, että köyhistä maista tulleita jaloja ja sivistyneitä ihmisiä on paljon Euroopassa ja Yhdysvalloissa ja Kanadassa, jotka haluaisivat kaataa omissa lähtömaissaan sen ihmisiä köyhinä ja kurjina pitävän sortajan ja diktaattorin ja tehdä maastaan samanlaisen kuin Eurooppa, Yhdysvallat ja Kanada.

Me joudumme kuitenkin painimaan sen asian kanssa, että planeetan resurssit eivät riitä, jos kaikki haluaisivat elää kuin me.

Se, että me silkalla olemassaololla muodostamme mallin ja sitä kautta uhkan sortajille ja surkeille johtajille pakottanee heidät toimimaan meitä vastaan, vähän niin kuin tässä ketjussa pohditaan pakottaako vanheneva kalusto Putinin toimimaan. Toimimaton järjestelmä on vaarallinen siksi, että sen pitää hyökätä ennen kuin se romahtaa, ettei käy neuvostoliitot. Valtio, jonka asiat ovat menossa tuhoonsa joka tapauksessa kaikissa vaihtoehdoissa, ja jolla on valtava sotilaallinen voima on vaarallinen.

Ylikansoittunut saastunut miljardin asukkaan jättiläinen, jolla ei ole enään mitään toivoa, eikä näköaloja, jäljellä vain tuhoutuminen varmaankin valitsee, että jos me tuhoudumme joka tapauksessa niin me emme tuhoudu yksin, ja sitten he aloittavat kolmannen maailmansodan.

Tämä pelleily länsivaltojen ja Venäjän välillä Ukrainasta on naurettavaa koska sillä ei ole järjellisiä perusteita. Ukraina vain haluaa toteuttaa toimivaa mallia ja toimimatonta mallia edustava Putin haluaa estää sen, sen sijaan, että alkaisi itsekin toteuttamaan Venäjällä toimivaa mallia.

Meidän pitää lopettaa keskinäinen pelleily ja alkaa rakentaa Venäjän kanssa linnaketta koska me tulemme tarvitsemaan voimakkaan linnakkeen, kun ihmiskunta kohtaa tilanteen, että ihmisiä on 10 miljardia ja planeetta loppuun kaluttu. Ne miljardit ihmiset jotka saivat lyhyen tikun hyökkäävät nimittäin aivan varmasti meidän kimppuumme koska he ajattelevat pelastuvansa päästessään muurin tälle puolelle.

Minä en halua, että muurin raja on Suomen rajan kohdalla vaan haluan, että se muuri on Venäjän etelärajalla.
 
Viimeksi muokattu:
Tässä pitää muistaa että syntyvyys laskee samalla kun elintaso nousee eli kun tarpeeksi kiina ja intia modernisoituvat putoaa väestökasvu ja kääntyy laskuun kuten on käytännössä tilanne euroopassa ja usassa.
 
Back
Top