Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Palveluksen keskeytykset

Viestiketju osiossa 'Varusmiespalvelus' , aloittaja vehamala, 14.09.2010.

 1. vehamala

  vehamala Kenraali Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  08.04.2010
  Viestejä:
  2,430
  Tykkäykset:
  1,115
  Pisteet:
  636
  Uusista alokkaista entistä harvempi keskeyttänyt palveluksen

  http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Uusista+alokkaista+entist%C3%A4+harvempi+keskeytt%C3%A4nyt+palveluksen/1135260123864

  Tammikuussa aloittaneista alokkaista keskeytti 12,6 prosenttia. Viime vuoden toisessa saapumiserässä keskeyttäneitä oli liki kaksi prosenttiyksikköä enemmän.

  Varusmiespalvelun keskeyttämiset ovat kääntyneet hienoiseen laskuun. Viime heinäkuussa palvelukseen astui 13 500 varusmiestä, joista 10,5 prosenttia palasi kotiin maitojunalla eli jätti palveluksen ensimmäisen kahden kuukauden aikana.

  Tammikuussa aloittaneista keskeytti 12,6 prosenttia. Viime vuoden toisessa saapumiserässä keskeyttäneitä oli liki kaksi prosenttiyksikköä enemmän.

  Yleisimmin palvelus keskeytyy terveydellisin perustein. Noin 35 prosentilla syynä ovat mielenterveyden ja käyttäytymisen häiriöt. Tuki- ja liikuntaelinsairaudet ja erilaiset vammat ovat seuraavaksi yleisimmät syyt.

  Siviilipalvelukseen siirtyy peruskoulutuskauden aikana hieman yli kaksi prosenttia saapumiserästä.

  Puolustusvoimien koulutuspäällikön, eversti Pertti Laatikaisen arvion mukaan keskeytykset ovat monen tekijän summa.

  Ennakko- ja kutsuntaterveystarkastuksissa palveluskelpoisuus kyetään määrittämään entistä paremmin koko asevelvollisuusajalle. Lisäksi on kiinnitetty huomiota koulutus- ja johtamiskulttuuriin.

  Ennakkotarkastuksia tekevien lääkäreiden ja armeijan lääkäreiden käytäntöjä yritetään saada lähemmäs toisiaan, sanoo Puolustusvoimien ylilääkäri Pentti Kuronen.

  Varsinkin terveyskeskuksissa saattaa työskennellä lääkäreitä, joilla ei ole käsitystä armeijan vaatimuksista. Silloin edessä voi olla nöyryyttävä kokemus, kun kotiin pitää lähteä ennen aikojaan. Kurosen mukaan ei ole kenenkään etu, että armeijassa käydään vain kääntymässä.
   
 2. Bodyguard

  Bodyguard Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  04.08.2010
  Viestejä:
  2,274
  Tykkäykset:
  617
  Pisteet:
  636
  Hyvä trendi, pysyisipä sellaisena. Tosin, onko "hylättyjen" osuus vastaavasti noussut? Ei käy ilmi suoraan tästä uutisesta, mutta sen käsityksen voisi saada.
   
 3. Mainos 4. Mosuri

  Mosuri Alokas BAN

  Liittynyt:
  13.04.2010
  Viestejä:
  1,596
  Tykkäykset:
  9
  Pisteet:
  0
  Lastenpsykiatri: Valta perheissä siirtynyt lapsille

  31.7.2011 9:29 |

  Katarina Baer
  HELSINGIN SANOMAT

  Valta perheissä on siirtynyt vanhemmilta lapsille, sanoo saksalainen lastenpsykiatri Michael Winterhoff.

  Nykylapset ovat kurittomia, vastuuttomia ja narsistisia, koska heidän psyykensä on jäänyt pikkulapsen tasolle. Tällaiset lapset ovat vielä aikuisenakin kuin suuria lapsia: he ovat riippuvaisia vanhemmistaan ja heidän elämänhallintansa on nollassa.


  Syy on vanhempien, jotka ovat Winterhoffin mukaan epävarmassa maailmassa liian riippuvaisia lastensa rakkaudesta. Tämä johtaa siihen, että vanhemmat käyttävät lapsiaan emotionaalisesti hyväkseen: he kerjäävät lapsiltaan rakkautta, kohtelevat heitä tasa-arvoisina kumppaneina tai samastuvat lapseensa niin, etteivät voi uskoa tämän tekevän mitään väärin.

  Seuraus on se, että lasten on aikuistuttuaankin vaikea ottaa vastuuta, olla täsmällisiä tai hankkia töitä.

  "Tämä on kulttuurimme tuho", sanoo Winterhoff, joka on julkaissut Saksassa kolme lastenkasvatusta käsittelevää kirjaa.


  Winterhoffin arvion mukaan saksalaislapsista jopa 60–70 prosenttia on häiriintyneitä, mutta ongelma koskee koko hyvinvoivaa maailmaa.


  http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Lastenpsykiatri+Valta+perheiss%C3%A4+siirtynyt+lapsille/1135268187222

  -------------------------------------------------------------------------------------------------

  Joskus aikoinaan ihmettelin, mitä helvettiä vanhemmat oikein tekevät lapsilleen. Allekirjoittaneella oli kuulemma "vikaa vintissä" kun vaadin lapsilta mukautumista aikuisten tahtoon, sääntöjen ja käytöstapojen noudattamista sekä vähän vanhemmilta lapsilta sääntöjen lisäksi moraalisten periaatteiden noudattamista. En kuulemma "ymmärtänyt mitään lasten kasvatuksesta ja minun olisi pitänyt ymmärtää, että lasten väkivalta esim. puolustuskyvyttömiä lemmikkejä tai nuorempia lapsia kohtaan kuuluu tiettyyn kehitysvaiheeseen..."
   
 5. Hejsan

  Hejsan Alokas BAN

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  5,222
  Tykkäykset:
  81
  Pisteet:
  0
  Joo todella hyvä treendi ewttä se menee alaspäin.

  Mulla on yks kirja onks se 1980 luvulta ja silloin 93% hyväksytiin varusmiespalveluun.
   
 6. pstsika

  pstsika Haukka Lahjoittaja

  Liittynyt:
  20.04.2011
  Viestejä:
  4,289
  Tykkäykset:
  3,073
  Pisteet:
  1,286
  Hejsanilla ei ole puheoikeutta tässä asiassa, kun on kerran omasta varusmiespalveluksestaan sluibaillut karkuun... :D
   
 7. Hejsan

  Hejsan Alokas BAN

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  5,222
  Tykkäykset:
  81
  Pisteet:
  0
  :a-laugh:
   
 8. veffeade

  veffeade Eversti Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  01.06.2011
  Viestejä:
  1,920
  Tykkäykset:
  169
  Pisteet:
  316
  Juuh, juniori meni Tykistöprikaatiin varusmieheksi 1/2012. Ilmoitti joka käänteessä, että haluaa olla tuliasemamies 6kk:n palveluksella. Perustelut: Alkava opiskelu ja halu suorittaa varusmiespalvelus kunnialla tuliasemaryhmässä; muttavain 6kk; opiskelut odottaa.

  Niinhän siinä sitten kävi (opiskeluoikeus melkein meni vanhaksi), että keskeytyshän siinä oli ainoa vaihtoehto: Ilmoitti, että lähtee sivariin.

  => Opiskelu rakennusmestariksi on mennyt suunnitelmien mukaan, mutta Intin osalta homma on kesken; siviilipalvelus odottaa valmistumisen jälkeen.

  Ei muuten, mutta perkele, kun patteriston komentajakaan ei ymmärtänyt asiaa, eikä muutenkaan ylemmiltä asiaan ymmärtämystä löytynyt: Väkisin laittoivat tykistö Aukkiin, jolloin opiskeluoikeus olisi ollut mennyttä (=11 kk) :-/.

  Onneksi siis tuo sivariin siirtyminen on yksinkertaista. Junioria olen kannustanut, jotta tuleva elämä on tärkeämpää kuin joku pakollinen asevelvollisuus. Tässä on se hämärä juttu; juniori olisi ollut todellakin halukas 6kk:n palvelukseen. Ilmeisesti siis jopa hyväksi ainekseksi havaittu, koska komentivat "eteenpäin" vastoin alokkaan tahtoa :huh:. PV:n toimesta meni vaa yli :a-embarassed:.

  PV:n ajattelua on perseestä minusta...

  edit: Korjattu palvelukseen astuminen 1/2012 eikä 1/2011.
   
 9. noska

  noska Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  04.06.2010
  Viestejä:
  3,193
  Tykkäykset:
  49
  Pisteet:
  1,286
  Eipä valtio ole yksilön etua useinkaan ajatellut.
  Tiedänpä tapauksen, joka vaihtoi mielipidettään kuusi kertaa aina hieman ennen kuin piti astua palvelukseen (siis varusmies- ja siviilipalvelksen välillä). Lopulta kyllästyi valtiokin ja antoi miehelle vapautuspaperit. Järjestelmää vastaan voi aiina pelata järjestelmän omilla säännöillä. Sota ei kaipaa yhtä miestä, joten onnea vaan juniorille opiskeluihin ja tulevaisuuden rakentamiseen. Jos tilanne vaatii, niin kyllä niitä miehiä pikakoulutetaan sitten aikanaan.
   
 10. skärdis

  skärdis Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.04.2010
  Viestejä:
  4,054
  Tykkäykset:
  5,750
  Pisteet:
  1,286
  Se on maailma muuttunut nopeammin kuin upseerien toimintamallit. Eivät varmaankaan vielä ole oikein sisäistäneet, että käytännössä jok'ikinen varusmies on palveluksessa vapaaehtoisena. Pois pääsee heti halutessaan ja siitä seuraavat siviilimaailman "ongelmat" ovat täysin olemattomia.

  Sen verran voisit vielä junioriasi muistuttaa, että takaisin sotaväkeen pääsee niin pitkään, kunhan ei ole aloittanut sivarissa. Päiväkin sivarissa sulkee kasarmin portit.

  Tosin poikasi koulutus haiskahtaa siltä, että hän pääsee valitsemaan alaansa liittyvistä sivaripaikoista ja pääsee tosiaankin oikeisiin töihin. Siitä saa paljon paremmat kannukset työelämään kuin sotaväestä.

  Arvostan sekä pojan että isän suoraselkäisyyttä!
   
 11. Tvälups

  Tvälups Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  03.05.2010
  Viestejä:
  5,879
  Tykkäykset:
  600
  Pisteet:
  1,286
  Omasta alokastuvasta eräs taistelija joutui keskeyttämään hyvin alkaneen vm-palveluksen heti alokasajan päätteeksi. Vaihtoehtona oli lähteä aukkiin tai siviiliin opiskelemaan. Asiassa ei ollut sen suurempaa sotaa vaan jantteri meni kouluun (siviilissä) ja suoritti vm-palveluksen loppuun pari vuotta myöhemmin (keskeytti opiskelut vajaaksi vuodeksi vuorostaan).
   
 12. noska

  noska Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  04.06.2010
  Viestejä:
  3,193
  Tykkäykset:
  49
  Pisteet:
  1,286
  Täytyy kyllä todeta, että jos sitä joustamattomuutta tässäkintapauksessa löytyi sieltä pv:n päästä niin löytyi sitä näköjään veffeade juniorin siviiliopinahjostakin. Se on metkaa että työnantaja joutuu kuuliaisesti odottelemaan, että varusmiespalvelus ja mahdolliset rauhanturvapalvelukset suoritetaan loppuun asti ja ottamaan takaisin töihin, mutta kouluilla ei ole mitään tarvetta joustaa edes tuon varusmiespalveluksen vuoksi.
   
 13. skärdis

  skärdis Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.04.2010
  Viestejä:
  4,054
  Tykkäykset:
  5,750
  Pisteet:
  1,286
  Totta, paitsi ettei monellakaan alokkaalla ole vakituista työpaikkaa.

  Jos työnantaja haluaa sanoa sen viimeisen sanan, niin armeijaan menoa vasta suunnitteleva nuorukainen ei saa sitä vakipaikkaa. Siihen ei ole tulevalla alokkaalla eikä sotavaltiolla kerrassaan mitään sanottavaa.
   
 14. Mainos
Jaa tämä sivu