Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Palvelunestohyökkäykset

Viestiketju osiossa 'Verkko, informaatio, internet ja elektroninen' , aloittaja OldSkool, 21.07.2011.

 1. OldSkool

  OldSkool Kapteeni Lahjoittaja

  Liittynyt:
  14.04.2010
  Viestejä:
  806
  Tykkäykset:
  310
  Pisteet:
  76
  Aloitetaanpas sitten tällainen tråådi. TomTomin pienen kannustuksen avittamana...

  Tänne voitais koota uutisia siitä miten maanpuolustuksellisen tason palvelunestohyökkäyksiä ilmenee maailmalla ja mitä niistä ilmenee.
  Foorumin luonteen tuntien veikkaan etä mielenkiintoinen keskustelu lähtee kuitenkin 5000 piirua kumpaakin suuntaan, joten laitoin aiheen nimen hyvin yleiseksi eli Palvelunestohyökkäykset.

  Sähköisessä internet-maailmassahan palvelunestohyökkäys on suunnilleen sama kuin perinteisen sotatoimen "vihollisen lamauttaminen", jolla estetään edes tilapäisesti toimijan tekemiset.
   
 2. OldSkool

  OldSkool Kapteeni Lahjoittaja

  Liittynyt:
  14.04.2010
  Viestejä:
  806
  Tykkäykset:
  310
  Pisteet:
  76
  Tällä foorumilla on jossain aiemmin käsitelty ainakin Georgian ja Viron palvelunestohyökkäyksiä, pitää kaivaa linkit esille. Ken on innokas niin saa toki laittaa niistä tiivistelmää tänne !

  Aina niin avulias wikipedia määrittelee http://fi.wikipedia.org/wiki/Palvelunestohy%C3%B6kk%C3%A4ys että
   
 3. Mainos 4. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,946
  Tykkäykset:
  24,031
  Pisteet:
  1,286
  Näin yleisesti ottaen on aihe, joka saattaa aiheuttaa harmaita hiuksia, vatsahaavoja ja kammiovärinöitä missä putiikissa tahansa. Nykyiset järjestelmät ovat jees, ne ovat tehokkaita ja valovoimaisia. Mutta kun katkaisijaa kääntää niin pimeys on totaalinen. Muutaman vuorokauden viive pahassa kohtaa voi ratkaista isonkin pelin.

  Ollee taistelulaji, jossa aivonystyröitä hierotaan maailmalla oikein urakalla, onko jopa kehittyvin aselaji?
   
 5. koponen

  koponen Kenraali Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  19.04.2010
  Viestejä:
  2,555
  Tykkäykset:
  845
  Pisteet:
  636
  Hyviä caseja on tullut kun heppujen kanssa on lisätty "paha poika -hattu päässä" -sessioiden valikoimaan alaotsikko "taloudellisten tappioiden ja kansalaistyytymättömyyden aiheuttaminen Internetiin liitettyihin tietojärjestelmiin vaikuttamalla".

  Tsekatkaa huviksenne omilla työpaikoillanne miten on järjestetty vaihtoehtoinen toimintatapa kun on haettu tuottavuutta (tms.) sähköistämällä prosesseja.
   
 6. ctg

  ctg Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  12.04.2010
  Viestejä:
  7,537
  Tykkäykset:
  2,527
  Pisteet:
  1,286
  Siinä kun suomentelin sitä Georgian dokumenttia, niin tuli mainittua noita verkkosodankäynnin oppeja, missä venäläiset tiimit pistivät dDoSsia kehiin ihan urakalla kun vastapuoli nurisi naapurin asioista. Mitä tapahtui Georgian sodan aikana on hieman muistin varassa, mutta jos oikein muistan niin samalla kun Venäläisten ilmavoimat tuhosivat solmukohtia, niin samaiset "hakkeri" tiimi pistivät dDoSsilla valtiovallan sivustoja pimeiksi.

  Mitä tulee Suomeen, niin jos muistini toimii oikein niin me aloitimme jo 90-luvun puolella perustamaan Suomeen omaa "red"-teemiä. Millaisia työkaluja heillä on käytössä on aivan oma kysymyksensä, mutta uskoisin että ihan perus Denial-of-Serviceen ei luoteta vaan pyritään myös ottamaan haltuun noita naapurin reittimiä ja tärkeitä servereitä. Silloinhan me emme ainoastaan estä naapuria käyttämästä noita vehkeitä, vaan me voimme hyödyntää niitä omiin tarkoituksiin, kuten DoSsin alkuperään (buffer overload) kuuluu.

  Jos aikaa riittää niin voidaan jemmata trojalaisia ja muita kivoja kilkeitä, mitä esim löytyy FSecuren varastoista varmaan ihan kympillä. Kysymys kuuluukin että kun harmaa vaihe alkaa, niin annetaanko meidän jamppojen tallata katuja ihan miten vaan, vai tuleeko spollit hakemaan ne suoraan kalliosuojaan?
   
 7. OldSkool

  OldSkool Kapteeni Lahjoittaja

  Liittynyt:
  14.04.2010
  Viestejä:
  806
  Tykkäykset:
  310
  Pisteet:
  76
  Harmaassa vaiheessa on useampi eri sävy ... vaaleammasta tummaan. En ryhtynyt kaivamaan julkisista lähteistä niidennimiä, sisältöjä tai arvailemaan keinovalikoimia, mutta uskon ja toivon että jampoille tulee kutsu. ja tuskin facebookin välityksellä :p
   
 8. OldSkool

  OldSkool Kapteeni Lahjoittaja

  Liittynyt:
  14.04.2010
  Viestejä:
  806
  Tykkäykset:
  310
  Pisteet:
  76
  No niin, kaivelin tässä vähän 2008 Georgian palvelunestohyökkäyksestä kirjoitettua, ohessa:

  http://www.popularmechanics.com/technology/gadgets/4277603 kirjoittaa että
  josta siis vapaasti suomennettuna, että palvelunestohyökkäys alkoi vuorokautta ennen kuin fyysinen hyökkäys. Ja ennen tuota totaalista palvelunestohyökkäystä näytti olleen koe, jolla testattiin että päästiin vaikuttamaan oikeisiin palvelimiin ja sivustoihin. Palvelunestohyökkäys puri erittäin kattavasti kahdesta syystä, nimipalvelimia tai sivustojen peilauspalvelimia ei ollut rinnalla, ja internet-yhteydet ulkomaille kulkivat liikaa yhtä reittiä, jonka kautta vaikuttamalla on helpompi hallita pääsyä.
   

Jaa tämä sivu