Panssarivaunu videot

Asiaa siitä mitenkä ampumaetäisyydet määritellään.

(y)
Ja - viisvitosen taistelutähtäin on (oli ..) 1100m (panssarikranaatilla - siis ) .
Siellä sitä tiiraiiltiin M48.n mittasuhteita ja ihmeteltiin venäläisten melko raskasta ohjesääntöä - mehän käytiin siinä samalla myös slobojen panssarikoulutusmateriaali läpi.

Etäisyyden mittaaminen oli merkittävä osa harjoittelua, vaikka se tulikin muun rinnalla; keskeistähän on että vaunu ampuu nopeasti, kaukaa ja ampuu osuman, ensimmäisellä luonnollisesti - toisen laukauksen käyttäminen on jo aika huono juttu. Muistelen, että 1800 metriin sai arvioitua etäisyyden silmämäälräisesti erittäin tarkkaan - ja salamannopeasti. Se tuli ikäänkuin aavistuksena. Ja sitä tuli tehtyä myös lomille ollesssaan - siis arvioitua etäisyyksiä.
Vaunun tähtäimen elementtejä ei tarvinnut oikeasti siirtää maalin/kohteen päälle, se onnistui mielessään siirtelemällä niitä, ja ainakin minä ammuin aina apuviivoilla. Siis jos maali ei ollut paikallaan ja alle 1000 metrissä ja oma vaunu jököttämässä asemassa.
Keskeistähän vaunulla ampumisessa on se, että koko miehistö on mukana ampumassa sitä osumaa - jokainen ukko tietää mitä ampuja miettii ja tekee, ja tekee itse kaiken mahdollisen osuman auttamiseksi. (sekä siihen mitä sitten tulee tapahtumaan laukaus on lähtenyt)
 
Top