Paras digikuvauskalusto tähystyskäyttöön?

koponen

Kenraali
Olen viritellyt vuosien varrella jos jonkinlaisia systeemejä saadakseni siviilimallisen optisen tähystimen tai valonvahvistimen kuvan valokuvatuksi tai videoiduksi. Tulokset ovat olleet vaihtelevia, mutta yhteistä kaikille on se että yhdistelmät eivät ole olleet yhtä kenttäkelpoisia kuin lähtökohtakalusto.

Siispä: mitä hyviä mutta kohtuuhintaisia ratkaisuja on tullut vastaan tai olette toteuttaneet?

Itselläni valonvahvistinkäytössä on ihan OK paketti, jossa on venäläinen valonvahvistin, digikamera tai kypärävideokamera sekä valkovenäläinen monihässäkkäteline niiden kohdistamiseen. Toimii staattisessa valvontakäytössä ja ajoneuvon telineasennuksessa ok, kädessä ei.

Aiemmin näkyvän valon alueella oli käytössä lintuputki + M42-sovitin + kamerarunko, mutta putki porsi. Siinä oli yhdistelmän heikkoa vedenpitävyyttä lukuunottamatta ihan asiallinen paketti. Onkohan jotain "halpaa mutta hyvää" eli ostamisen arvoista itäputkea johon saa kenttäkelpoisesti vaihto-okulaarin nykyään saatavilla?
 
En oikein tunne noita halvemman pään kalustoja kovin hyvin ja ammattilaisten laitteet eivät ole koskaan halpoja.
Mutta sen verran osaan neuvoa, että kannattaa kysellä lintukuvaajilta ja tähtiharrastajilta heidän kokemuksiaan. Sieltä löytyy yllättävän paljon asiantuntemusta ja kokemuspohjaista tietoa erilaisista edullisistakin ratkaisuista.
 
http://digiscoping.fi/ tuolta voisi jotain apua olla... Näkyvälle valolle siis.
 
LintuVillessä ja Ville Starissa on ainakin alan kalustoa myynnissä. http://www.villenkello.fi/
 
Back
Top