Parlamentaarinen selvitysryhmä

Tvälups

Ylipäällikkö
Kansanedustajien vierailusta tuli floppi – ”Vaikea ymmärtää”
bp8h0232.png

Linda Pelkonen
Luotu:
8.4.2014 11:57
 • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
  valtav001.jpg

  Puolustusvaliokunnan puheenjohtajanJussi Niinistön (ps.) mukaan Suomessa on "puolustusnihilistisiä ryhmiä".


 1. Puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Niinistö (ps.) ja puolustuksen parlamentaarisen selvitysryhmän puheenjohtaja Ilkka Kanerva (kok.) ihmettelevät, miksi selvitysryhmän jäsenten osallistuminen tärkeisiin tilaisuuksiin on niin heikkoa. Eiliseen tilaisuuteen osallistui 20-henkisestä työryhmästä vain viisi.

  Niinistön mukaan tietyt ihmiset ja poliittiset ryhmät esittävät suurella suulla mielipiteitä Suomen puolustuksen tilasta, vaikka eivät osallistu puolustusvoimien järjestämiin tiedotustilaisuuksiin, jotka on heitä varten järjestetty.

  –Sitä pidän hyvin erikoisena. Vaikea ymmärtää, Niinistö sanoo Uudelle Suomelle.

  Kanerva korostaa, että työryhmän työhön pitää suhtautua samoin kuin valiokuntien työhön.

  –Tämähän ei ole luonnollisestikaan ihan vapaaehtoista työtä, koska tämä kuuluu kansanedustajan toimeen ja siinä mielessä yhdyn hänen [Niinistön] näkökantaansa, että tähän työryhmätyöhön on suhtauduttava kaikella vakavuudella, Kanerva sanoo Uudelle Suomelle.


  Työryhmä vieraili eilen maanantaina Upinniemessä tutustumassa merivoimien toimintaan. Kanervan mukaan paikalla oli valitettavan vähän osallistujia. Hän kuitenkin kertoo ymmärtävänsä, että maanantai on kansanedustajalle usein kiireinen päivä, ja jos on paljon velvoitteita, voi olla haastavaa löytää aikaa.

  Niinistö korostaa, että selvitysryhmän jäsenillä on varajäsenet, jotka voivat osallistua tilaisuuksiin, jos jäsen ei pääse.

  Kanervan mukaan ”tiedon tuskasta” eivät poissaolevat kuitenkaan pääse eroon, sillä heille pidetään lyhyt yhteenveto päivän asioista.

  Syytöksen esittänyt Jussi Niinistö ei halua osoittaa sormella mitään puoluetta tai kansanedustajaa.

  –Voit arvata, mitkä ovat ne puolustusnihilistisimmät ryhmät Suomen eduskunnassa, Niinistö sanoo.

  –Voi varmaan olla aste-eroja, kuinka tärkeäksi kysymykseksi nämä turvallisuuspolitiikkaan liittyvät asiat eri tahoilla noteerataan, Kanerva kommentoi.

  Työryhmä on tutustunut maa-, ilma- ja merivoimiin eri kohteissa. Eilen maanantaina ryhmä vieraili merivoimien varuskunnassa Upinniemessä.

  –Meitä oli eilen tuolla Upinniemessä puheenjohtaja Kanerva, minä, Tom Packalén ja puolen päivän aikaan saapui vihreistä Anni Sinnemäki. Muista puolueista ei ollut edustusta. Siitä voit jotain päätellä, Niinistö kertoo.

  Paikalla oli siis kokoomuksen, perussuomalaisten ja vihreiden kansanedustajia. Työryhmän 20 jäsenestä ja varajäsenestä vain viisi oli paikalla.

  Kanerva vahvistaa, että paikalla oli valitettavan vähän ihmisiä. Kanervan mukaan paikalla oli kokoomuksesta hänen lisäkseen toinen edustaja.

  Niinistö kuitenkin korostaa, että keskusta on osallistunut hyvin muihin tilaisuuksiin ja kristillisdemokraateilla oli sairastapaus.

  –Puolustusvoimat kertovat tilaisuudessa tietoa asioista, joista esimerkiksi valiokunnassa ei pystytä kertomaan, Niinistö sanoo.
 
Back
Top