Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Pasin esikuva(?)

Viestiketju osiossa 'Muu sotilaskalusto' , aloittaja RPG83, 04.08.2014.

 1. RPG83

  RPG83 Soome Majori Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  20.06.2010
  Viestejä:
  3,751
  Tykkäykset:
  920
  Pisteet:
  1,286
  Onko Pasin yhtenevä ulkonäkö saksalaisen Fuchs-panssariajoneuvon kanssa sattumaa? Olisiko Sisu voinut saada ostaa Fuchsin piirrustukset pöydän alla?

  [​IMG]

  [​IMG]
   
 2. Slammer

  Slammer Eversti

  Liittynyt:
  17.07.2013
  Viestejä:
  1,742
  Tykkäykset:
  1,551
  Pisteet:
  316
  Koska mitään ei suunnitella tyhjiössä niin ei se varmastikaan ole sattumaa. Mutta ei se tarkoita, että piirustuksia olisi vaihdettu. Jos lähtisin suunnittelemaan jotain (vaikkapa panssariajoneuvoa), niin tietenkin katsoisin mitä on jo olemassa ja yrittäisin soveltaa muiden ratkaisujen parhaita puolia. Etenkään pelkkä ulkonäkö ja yleinen layout ei kerro vielä mistään sen kummemmasta kopioinnista. Sitä varten pitäisi tutustua pinnan alle jääviin rakenneratkaisuihin.

  Lisäksi kun suunnilleen laitetta tiettyyn käyttötarkoitukseen niin jo sen asettamat vaatimukset ohjaavat suunnittelua tiettyyn suuntaan. Suurin osa pyörillä kulkevista miehistönkuljetusvaunuista on jossain määrin saman näköisiä ja tämä näkyy myös AMV-sukupolvessa. Omasta mielestäni Pasin ja Fuchsin yhdennäköisyys on varsin pinnallista ja rajoittuu päämuotoihin, joten en näe syytä olettaa, että siinä olisi piirustuksia ollut käytettävissä.
   
  Peiper tykkäsi tästä.
 3. Mainos 4. Isäm Maam Puolustaja

  Isäm Maam Puolustaja Kersantti

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  259
  Tykkäykset:
  27
  Pisteet:
  16
  Mitenkäs sitten Ranskalainen VAB? Näyttävät kaikki samanlaisilta VAB, Fuchs, Pasi.

  [​IMG]
   
 5. Samovarius

  Samovarius Kapteeni Lahjoittaja

  Liittynyt:
  06.06.2014
  Viestejä:
  540
  Tykkäykset:
  761
  Pisteet:
  76
  Näyttäväthän kuorma-autotkin joitain kopin peltejä lukuunottamatta samalta. Kertaikkiaan käyttötarkoitus muovaa ajoneuvoista samanlaisia. Ja mitä yhteistä niissä edes on, kolme akselia ja viisto panssari? Lukekaa vaikka tämä pätkä, niin hoksaatte miksi panssarilevyt halutaan asentaa viistosti:

  http://en.wikipedia.org/wiki/Sloped_armour

  Näistä 3 ajoneuvosta ei todennäköisesti löydy vaihtokelpoisia osia kuin ehkä standardin rengaskoon puolesta, ja mahdollisesti valoista ja sulaketaulusta standardiosia.

  Näin kopioinnista yleisesti: paljonhan aikanaan kauhisteltiin, miten neukut olivat vakoillet ja kopioineet Concorden (Tu-144) ja avaruussukkulan (Buran), kun niitä ei maallikko erottanut toisistaan. Unohdettiin se fakta, että aerodynamikka pakotti toteuttamaan rakenneratkaisut samanlaisiin olosuhteisiin samalla tavalla.

  AA-2 Atoll sen sijaan on ihan aito AIM-9B sidewinderin kopio. Jopa osanumerot ovat identtisiä.
   
  Teräsmies ja Tähystäjä tykkäsivät tästä.

Jaa tämä sivu