PATRIA ARIS Advanced Real-Time Intelligence System

Einomies1

Respected Leader
ARIS (Advanced Real-Time Intelligence System) – edistynyt reaaliaikainen tiedustelujärjestelmä elektroniseen tiedusteluun

Modernit operaatiot vaativat spektrinhallintaa ja täsmällistä tietoa elektronisesta taistelujärjestyksestä. Vastapuolen käyttämät aaltomuodot ovat yhä useammin erittäin monimutkaisia vaikeasti siepattavia LPI-lähetteitä, joita on hankala käsitellä perinteisillä elektronisen tiedustelun vastaanottimilla.

RIS on laajakaistainen elektronisen tiedustelun järjestelmä, joka on suunniteltu reaaliaikaiseen signaalianalyysiin. ARIS tarjoaa parannetut havainto- ja analyysiominaisuudet tiheisiin signaaliympäristöihin; taajuuspyyhkäisy- ja taajuushyppelysignaalit; aiemmin tunnistamattomat signaalit ja yhtäaikaiset lähettimet. Se yhdistää kaikki elektronisen tiedustelun toiminnallisuudet (spektrinhaku, reaaliaikainen spektrianalysaattori, pulssianalysaattori, aika-alueen näyttö ja toistolla varustettu laajakaistatallennus) yhteen etäkäytettävään yksikköön.

Järjestelmä koostuu vastaanotinprosessoriyksiköstä sekä intuitiivisesta ja modernista 3D-käyttöliittymäohjelmistosta, joka toimii tavanomaisella PC-tietokoneella. Käyttöliittymä on verkkopohjainen ja mahdollistaa sijainnista riippumattoman käytön turvatun LAN/WAN-verkkoyhteyden kautta. Sen ominaisuuksiin sisältyvät mm. seuraavat reaaliaikaiset 3D-näytöt: spektrien haku ja valvonta, spektrin vesiputousnäyttö, lyhytaikaisspektrogrammi, oskilloskooppi, pulssien sirontanäyttö, PDW-näytöt ja signaalin näyttö ennen ilmaisua, sekä lisäksi useita manuaalisia ja automaattisia mittaustyökaluja sekä BIT-työkaluja.

ARIS tarjoaa jopa 500 MHz:n reaaliaikaisen kaistanleveyden lähetteiden valvontaa, analysointia ja tallentamista varten. Vastaanotinyksikkö on reaaliaikaisella kanavalla ollessaan jatkuvasti täysin auki, ja kohinakaistaleveys on viritettävissä lähetteen taajuuskaistaan, mikä mahdollistaa 100 prosentin sieppaustodennäköisyyden antennin suunnassa erinomaisella herkkyydellä. ARIS tarjoaa myös älykkään liipaisuominaisuuden, joka voidaan liipaista mistä tahansa aika- tai taajuusalueen lähetteestä. Tutkalähetteitä voidaan etsiä samanaikaisesti koko mikroaaltokaistalta (tyypillisesti 0,5–18 GHz) erillisellä RF-kanavalla.

Järjestelmä suorittaa myös automaattista pulssien ilmaisua ja PDW-prosessointia ja tarjoaa pulssimittaukset ja ilmaisun jälkeiset pulssinäytöt seuraaville suureille: TOA (saapumisaika), PA (amplitudi), PW (leveys), F (taajuus), PRI (toistoväli) ja MOP (modulaatio).

PDW:t ja tallennetut analyysitaajuusalueet ovat ulkoisten järjestelmien käytettävissä.

Vastaanottimen prosessointiyksikkö on modulaarinen COTS-laitteisto, joka sopii vakiomalliseen 19 tuuman 10U VME ‑koteloon. Sen tyypillinen tehonkulutus on 750 W. Maanpäällinen asennus on vakio, mutta tarjolla on myös valinnaiset asennukset ilma-aluksiin ja laivoihin.
http://www.patria.fi/FI/Tuotteet+ja+palvelut/Tilannetietoisuus+sitearea/ELINT/index.html
Melko varmasti luulisi että tämä on kehitelty PV:n kanssa.
 
Toivottavasti testailevat tuota PV:n kaluston kanssa, jotta niidenkin herätteet saadaan selville ja voidaan minimoida.
 
Top