Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Pelko taistelussa

Viestiketju osiossa 'Yleinen keskustelu' , aloittaja miheikki, 06.02.2013.

 1. miheikki

  miheikki Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  20.04.2010
  Viestejä:
  6,352
  Tykkäykset:
  8,387
  Pisteet:
  1,286
  Kuinka vaihdat väärään suuntaan etenevien taistelijoiden suuntimaa.

  https://www.doria.fi/bitstream/handle/10024/85041/Pajuranta_AJ.pdf?sequence=1
   
 2. Tvälups

  Tvälups Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  03.05.2010
  Viestejä:
  5,879
  Tykkäykset:
  600
  Pisteet:
  1,286
  WRJO: kun komentamasi ryhmä pelkää Sinua enemmän kuin mitään muuta maailmassa, voit johtaa sen läpi vaikka helvetin.
   
 3. Mainos 4. miheikki

  miheikki Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  20.04.2010
  Viestejä:
  6,352
  Tykkäykset:
  8,387
  Pisteet:
  1,286
  "Yksi Mielosen esittelemä keino on asettaa vartio hyökkäävän joukon takamaastoon, jonka tarkoituksena on luoda ”henkinen tulppa” pakenevan joukon varalta." -Kandidaatintutkielma

  Kaikuja 40- luvun itärintamalta.
   
 5. setämies

  setämies Kenraali Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  2,631
  Tykkäykset:
  2,030
  Pisteet:
  636
  Heheh.. Omituinen juttu, mutta arvasin jo otsikosta että jotenkin tämä liittyisi mekanisoituun taisteluun.

  Allekirjoitan kuvauksen taistelukentästä psj:n silmin. Itse olisin vielä lisännyt tilanteen kuvaukseen sen, että PSJ:t (kärkiryhmä) aloittavat taistelunsa yleensä tilanteesta jossa itsellä ei ole näköhavaintoa vihollisesta. Tämä siis siitä huolimatta, että parhaillaan oma vaunu saattaa olla jo tulen alla. Vaunumiehistön jäsenet joutuvat ohjaamaan ryhmän oikeaan suuntaan oikeilla jalkautuskäskyillä. Ennen tätä takaloosterista jalkautuvilla on käsitys ympäristöstä ja vihollistilanteesta vain vaunumiehistön keskustelun perusteella. Prismojen käyttö on sallittua, mutta usein prisman näkökenttä ei riitä edessäpäin olevaan viholliseen.

  Jalkautuminen eli taistelun aloittaminen tapahtuu siis poikkeuksetta maastoon josta on vain kalpea aavistus. Ensimmäiset sekunnit jalkautumisesta kuluvat ärsyketulvan vallassa. Paikallistetaan omaa sijaintia suhteessa muihin ja viholliseen, havainnoidaan maastoa, totutellaan ääniin jne. Taaempana jalkautuvat PSJ:t taas ehtivät ottaa tilanteen haltuun ennen kuin siirtyvät taisteluun.

  En pitäisi mitenkään tyhmänä jättää vartiota takamaastoon. Jalkautumistilanne on usein sekava ja yksittäisen taistelijan on mahdoton tehdä tarkkaa tilannearviota nopeasti. Pahimmillaan heti jalkautuessa joudutaan asevaikutukseen, jolloin ryhmän saaminen taisteluun kokonaisena voi olla haastavaa. Koppipartion tehtävä on ottaa harhailevat kiinni ja jatkaa taistelua.
   
 6. pstsika

  pstsika Haukka Lahjoittaja

  Liittynyt:
  20.04.2011
  Viestejä:
  4,289
  Tykkäykset:
  3,073
  Pisteet:
  1,286
  Joo, takaloosterista ulos tullessahan vaununjohtaja käskee aina jalkautumisen tietyn sapluunan mukaan jos kyseessä on jalkautuminen kosketuksesta. Esimerkiksi "oikealle avoriviin - jalkaudu", jolloin koko jalkaosa sijoittuu vaunun oikealle puolella tai "eteen avoriviin - jalkaudu", jolloin jalkaosa on konetykin molemmin puolin ja vaunu jää puoliryhmien väliin (normaalisti 50-100 metriä vaunun ja puoliryhmien välissä, mutta tilanteen mukaan enemmänkin), kun kumpikin puoliryhmä jalkautuu omalle puolelleen.

  Jalkautumissuunta määrittyy vaunun keulan mukaisesti ja jalkautumistilenteessa RJ ei singahda omalle paikalleen kuten jääkärit, vaan KYSYY vaununjohtajalta vihollistiedot ja KATSOO maaston ja tietojen perusteella miten tilanteesta jatketaan. Perusmenetelmä kohtaamistilanteessa on painaa täysillä päälle ja ottaa aloite. Kohdattaessa viivyttävä vihollinen se pyritään sitomaan taisteluun ja säilyttämään kosketus siten, ettei se pääse irtautumaan. Ennen jalkautumista vaununjohtaja on vastuussa koko paskasta, mutta heti RJ:n tullessa ulos tilanne muuttuu ja ryhmänjohtaja johtaa radion, käsimerkkien, valopistoolin, henkilökohtaisen esimerkin yms. avulla sekä jalkautunutta jalkaosaa, että vaunua siten, että jalkaosa toimii käsketyn perustaistelumenetelmän ja tilanteen vaatimusten mukaisesti ja vaunu pystyy tukemaan ryhmän taistelua siten, kuin joukkueenjohtajan käsky edellyttää ryhmän toimivan. Eli ISKU/RAPU/SALPA/TORJUNTA. Ensimmäinen on kohtaamistilanteessa käytetty "täysillä päälle"-menetelmä, toinen jalkaosien suorittama uran suunnassa tapahtuva "rännien puhdistus" esim. heikosta ja viivyttävästä vihollisjalkaväestä, jossa pyritään suojaamaan vaunuja. Käytetään myös akessa jos puhdistetaan katuja. Kaksi jälkimmäistä ovat defensiivisiä, joita käytetään kohdattaessa niin voimakas vihollinen, ettei sitä pystytä suoraan lyömään.

  Jalkautumistilanne on jalkaväkijohtajalle pääosin erittäin sekava ja edes vihollisen suunnasta ei voi välttämättä olla varma, joten vaunun puhelaitetta pitää mahdollisuuksien mukaan pyrkiä kuuntelemaan ja tarkemmat tiedot ja vihollisen tarkempi sijainti tiedustella vaunumiehistöltä, jolla on kosketustilanteessa paras ensivaikutelma tilanteesta.
  RJ ja RVJ eivät vaunun sisältä näe Bemareissa kuin sivulle ja taakse, joten prismojen varaan ei voi kovin paljon laskea. Kärkiryhmänjohtajalta vaaditaankin siksi erityistä kyvykkyyttä jalkautumistilanteessa, koska kosketuksen tapahtuessa ryhmä on tulenalla silloin, kun jalkautuminen tapahtuu. Kaksi muuta psj-ryhmää tulevat omissa vaunuissaan 100-400 metrin välein ja heillä on kohtaamistilanteessa edes hieman enemmän aikaa kuin kärjellä, kuten setämies jo kirjoittikin.
   
 7. Juke

  Juke Ylipäällikkö BAN

  Liittynyt:
  27.01.2011
  Viestejä:
  4,383
  Tykkäykset:
  223
  Pisteet:
  1,286
  Pelkoa on monenlaista...ilmavoimien kaiffarit pelkää varmaan eniten koska ovat yksin koneensa kanssa ja mahdollisesti vihollisen miehittämällä alueella..pelkoa kuvannee hyvin ko. kuva.

  Ilmatorjunta sai monet hepuliin mm. Morane-lentäjät ja monet lähetettiin takaisin koulutukseen jne.

  [​IMG]

  Lähtökohtahan on se että leijona ei pelkää;
   
  Viimeksi muokattu - moderaattori: 20.09.2013

Jaa tämä sivu