Peruskoulutus(ta)

Tvälups

Ylipäällikkö
Otsikon mukaisesti sanon, että kyseessä on sotilaan peruskoulutus (perustelen myöhemmin). Mikäli koet tämän aivan kauhistuttavaksi tapaukseksi, niin hyvä ihminen, kerro ihmeessä miksi koet näin?
 
Last edited by a moderator:
Tvälups kirjoitti:
Otsikon mukaisesti sanon, että kyseessä on sotilaan peruskoulutus (perustelen myöhemmin). Mikäli koet tämän aivan kauhistuttavaksi tapaukseksi, niin hyvä ihminen, kerro ihmeessä miksi koet näin?

Järjettömän näköistä touhua. Sekunnin tai kahden marginaali.
 
Last edited by a moderator:
Miltä sota näyttää? Järjettömältä? Aivan.

Sekuntti tai kaksi? Niin lähellä muttei kuitenkaan...
 
Mua on tuossa rassannut jo pitkään 2 asiaa:
- mihin se nakkaa tuon paukun
- miksi noin teatraaliset loikat?

Nykyäänhän ei varmaan saa, mutta ennen juostiin palokoulutusradalla "liekkien läpi". S'ole mikhän se napalmi. Ihan varmaan voitaisiin kiinassa leikkiä vähemmän vaarrrallisilla paukuilla, joita sanottaisiin kuitenkin hirrrmuissen vaarraalisiksi. Ihan varmaan ne osaa jo tähän päivään mennessä tehtä 9 sekunnin tulilangan, sanoa ukoille että "laskette kuuteen ja nakkaatte pois" ja kaikki näyttää tehokkaalta.
 
Muuten jees, mutta tuohan on fake. Viimeinen kasapanos tipahtaa poteron viereen ja jää siihen, mutta poterossa kuitenkin räjähtää... Se varmaan teleportautui?

Sitä paitsi kinkit tunnetaan äärimmäisestä teatraalisuudesta. Heillä on jees "värvätä" paraatijoukoiksi näyttelijöitä ja malleja, pukea heidät pinkkiin maastopukuun ja aseistaa vierasmaalaisilla airsoft-asella (G36), sekä tiedottaa tämä julkisesti.

http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=wDpuNrA55-A

Aika hyvät suojajärjestelyt esim meikäläiseen systeemiin verrattuna jossa nakataan poteron näveröstä ja kouluttajan pitää repiä typerä mokkeri vallin YLI jos kranaatti tippuu poteroon. Lieneekö missään Suomessa kranaattia varten kaivettua ojaa johon se voidaan tarvittaessa potkaista ja sysätä idiootti mokkeri toiselle reunalle poteroa?
 
Tvälups kirjoitti:
Miltä sota näyttää? Järjettömältä? Aivan.

Sekuntti tai kaksi? Niin lähellä muttei kuitenkaan...

Mitään koulutuksellista hyötyä en näe tässä harjoituksessa. Vastineeksi riskit ovat aivan kohtuuttomat. Järjetöntä siis.

Kovilla pitää ampua ja niitä pitäisiä rutinoitua käyttämään nykyistä paremmin, mutta mitä hyötyä on sytytetyn kasapanoksen kierrättämisestä ringissä?
 
Jääkäri Tötterström puristaa potetrossaan rytyset valkoisena rynkkysä kahvaa.. "Antakaa anteeksi, Liisa ja lapset..olisin voinut olla parempi isä ja aviomies.." Mutta kukapa olisi tiennyt historian kääntyvän sivuraiteelle ja Tötterströmin joutuvan puolustamaan rakkaimpiaan asein. "Huomio!" Terävä komento keskaeytti Tötterströmin ajatukset. "Muistakaa tulenavaustasa! Vihollinen lähestyy, hiljaisuus!"

Seuraavan minuutin ajan Tötterströmin sydän hakkasi kuin oravalla. Miten tähän oli tultu, eivätkö asiat olisi voineet mennäö paremmin? Olisiko sittenkin pitänyt käydä äänestämässä? Kuolisiko Tötterström.. olisivatko Liisa ja lapset turvassa? Joutuisiko Tötterström oikeasti ampumaan ihmisiä?

Sitten se tapahtui. Koko maailma pysähtyi. Ensimmäinen vihollinen tuli näkyviin. Kaikki ajatukset katosivat Tötterströmin päästä. Hän laittoi vihollisen jyvälle ja sormi siirtyi liipasimelle. Jostain takaraivon kätköistä kuului ääni äärettömän ajan takaa: "Jumalauta alokas Tötterström, tulta ei avata ennen kuin vihollinen ylittää tulenavaustasan!" Henkeä pidätellen Tötterström odotti. Vihollisia näkyi jo lisää. Muutaman askeleen päästä ne olisivat tulenavaustasalla.. Hikeä valuttaen Tötterström valmistautui..

Mutta mitäs halvattua?! Viholliset pysähtyivät ennen tulenavaustasaa, muodostivat ringin ja alkoivat heitellä jotain mieheltä toiselle. "Haa!" "Hoo! "Hijaa!" "Xhin!" "Xhon!" Lopuksi vihollinen nakkasi esineen maahan ja loikkasi kauemmaksi. Ilmassa kantautui vaimean räjähdyksen ääni.

Tötterström havahtui ällistyksestään vasta joukkueenjohtajan komentaessa "Teatraalinen paukkuhämäytys!" " 1. ryhmä vara-asemiin!" Muut, tulta! TULLLTA!" Tötterström ei osannut reagoida komentoon ennen kuin korvien ohi surahti jotain vihaiselta ampiaiselta kuulostavaa. "Perkele, hyökkääjä on edennyt harhautuksen turvin!" Tötterström otti vihollisen jyvälle ja enää sen kummempia ajttelematta puristi liipaisinta. Sota oli alkanut.
 
Back
Top