Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Peruskoulutuskauden keskeytykset laskussa

Viestiketju osiossa 'Kotimaan uutiset' , aloittaja Hejsan, 15.04.2010.

 1. Hejsan

  Hejsan Alokas BAN

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  5,222
  Tykkäykset:
  81
  Pisteet:
  0
  Peruskoulutuskauden keskeytykset laskussa
  15.04.2010 07:00

  Peruskoulutuskauden keskeytykset ovat laskeneet nykyisessä saapumiserässä edelliseen verrattuna huomattavasti. Tammikuun 13500 alokkaasta noin 80% suorittaa menestyksekkäästi varusmiespalveluksensa.

  Everstiluutnantti Pertti Lahtinen Pääesikunnan henkilöstöosastolta kertoo, että yleisimmät syyt varusmiesten keskeytyksiin ovat pääosin lievät mielenterveyden ja käyttäytymisen häiriöt (39%) sekä tuki- ja liikuntaelinten sairaudet ja oireet (22 %).
  - Siviilipalvelukseen siirtyi peruskolutuskauden aikana 2,3%, joka on samalla tasolla kuin aiemmin, Lahtinen kertoo.

  Keskeytysten kasvun taittumiseen vaikuttavina syinä nähdään ennen kaikkea se, että palvelukseen astumista edeltävässä palveluskelpoisuuden arvioinnissa kyetään entistä tehokkaammin määrittämään henkilöiden palveluskelpoisuus koko varusmiespalveluksen ajalle.

  Nousujohteisuus apuna

  Joulukuussa 2009 voimaan julkaistu toimenpideohjelma varusmiesten koulutuksen toimivuuden turvaamiseksi on saanut joukko-osastot kehittämään koulutuskulttuuriaan sekä ottamaan laajemmin käyttöön hyviä käytäntöjä ja aiemmin laadittuja ohjeita.

  Toimenpideohjelman keskeiset kokonaisuudet vaikuttavat muunmuassa simputuksen ja kiusaamisen ehkäisemiseen. Varusmiesten tasoryhmiin jakaminen liikunta-aktiivisuuden perusteella auttaa myös kokonaiskuormituksen hallintaa, ehkäisee rasitusvammoja sekä kohottaa heikompikuntoisten yleiskuntoa tehokkaammin. On kuitenkin hyvä muistaa, että uusien ohjeiden ja toimintakulttuurin muutosten rutinointi suurissa organisaatioissa vie aina oman aikansa.
  - Uusi toimenpidohjelma on otettu käyttöön niin äskettäin, että sen vaikutuksia palveluksen keskeyttämiseen ei voida arvioida näin pian, kommentoi puolustusvoimien koulutuspäällikkö, eversti Pertti Laatikainen

  Sodanajan joukkojen määrä edellyttää, että Puolustusvoimat kouluttaa koko palveluskelpoisen miespuolisen ikäluokan. Tällä hetkellä koulutetaan noin 80% miespuolisesta ikäluokasta ja vuosittain noin 300 naista.

  Hyvää uutinen!!!!:rolleyes:
   
 2. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,973
  Tykkäykset:
  24,103
  Pisteet:
  1,286
  Kyllä puolustusvoimat koulutusorganisaationa on sellainen, jolle hattua voi nostaa. En tosin voi tietää, onko tosiolevaisuus juuri kuin kirjoitetaan, mutta tässä nimenomaisessa asiassa positiivista kehitystä kaiketi tapahtuu koko ajan. Minua puhuttelee tuo "huonokuntoisten ja ongelmaisten" asioihin paneutuminen ja toimenpiteiden läpiajaminen. Kohtapuoliin yhteiskunnan ainoa instituutio, joka oikeasti huolehtii pojistaan.
   
 3. Mainos 4. Rajasissi

  Rajasissi Kersantti

  Liittynyt:
  14.04.2010
  Viestejä:
  192
  Tykkäykset:
  2
  Pisteet:
  16
  Mukava kuulla että välillä liikutaan parempaan suuntaan tuossa asiassa, kun viime vuosina se on vain mennyt huonompaan suuntaan.

  Olisiko asenteissa tapahtunut jotakin, ennen ei olisi iljennyt näyttää kavereilleen että lähtisi maitojunalla kotiin, kun taas nykyisin ei tunnu sellaista ylpeyttä olevan.
   
 5. Museo

  Museo Eversti

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  1,511
  Tykkäykset:
  601
  Pisteet:
  316
  On tehty toimenpideohjelma ja havaittu myönteistä kehitystä. Kai se sitten on hyvä juttu vaikka pidemmän päälle ei taida riittää. Minkä sille voi etten itse näytä kuuluvan noiden PV:n tiedotteiden kohderyhmään.
   
 6. Heikkilä

  Heikkilä Luutnantti

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  453
  Tykkäykset:
  2
  Pisteet:
  36
  Se villakoiran ydin taitaa olla virkkeessä "Keskeytysten kasvun taittumiseen vaikuttavina syinä nähdään ennen kaikkea se, että palvelukseen astumista edeltävässä palveluskelpoisuuden arvioinnissa kyetään entistä tehokkaammin määrittämään henkilöiden palveluskelpoisuus koko varusmiespalveluksen ajalle."

  Jos ilmeiset keskeyttäjät laitetaan E-luokkaan ja uudelleenarviointiin niin tokihan ne keskeytykset vähenevät. Jos tässä on nyt sekä keskeytykset että vapautukset yhtä aikaa laskussa niin olen oikein iloinen.
   

Jaa tämä sivu