Pitääkö Suomen ottaa osaa Islannin ilmatilavalvontaan?

Pitääkö Suomen ottaa osaa Islannin ilmatilavalvontaan?


  • Äänestäjiä yhteensä
    24

elso

Kenraali
BAN
Selvitetäänpä tämän palstan hahmojen mielipide Islanti-keissiin.

Mukaan vai ei? Miksi ei/kyllä?
 
olen vaihtanut kantaa nähdessäni kustannukset ja ottaessani ne huomioon poliittiseen hyötyyn. eku sinne vaan. samalla, pois afgoista ja libanonista !
 
Äänestin ei.

Islanti on NATO maa sen puolustaminen kuuluu siis ensisijaisesti Islannille itselleen, mutta kun kalustoa ei ole, niin sitten NATO:lle. Koska olemme virallisesti puolueeton maa, ei tuo NATO tontin tehtävien ottaminen omalle kontollemme kuulu meille.

Joku "oppinut" taisi sanoa TV:ssä, jotta koko homma olisi, oliko nyt perustuslain vastaista juurikin tuon NATO kytkennän takia.
 
Osittain samaa mieltä Adamin kanssa: Agfanistanista pois. Tai sitten ulkomailla reissaukset ulkoministeriön piikkiin.
 
Ilman muuta pohjoismaisen yhteistyön nimissä mukaan. Konkretian tasolle on mentävä, jotta näistä jutuista on mitään hyötyä.

Jos "joku" äityy kiukkuamaan Islannin ilmatilan valvonnasta niin voi kysyä on tällä jokulla puhtaat jauhot pussukassa muutenkaan?

Kun kaikkia taustoja ei voi millään tietää niin toivoa sopii, ettei päätös ole vain ideologinen. Tosin oletan, että ko. toimelle hankitaan kohtuullinen selkänoja sisäpoliittisella tasolla. Oppositio sanoo hau hau räy räy, mutta tosiasiassa ainakin kolmen suurimman puolueen tahtotiloja tarvitaan.
 
baikal kirjoitti:
Ilman muuta pohjoismaisen yhteistyön nimissä mukaan. Konkretian tasolle on mentävä, jotta näistä jutuista on mitään hyötyä.

Näinpä.

Lähimmät liittolaiset ovat Ruotsi ja Norja, eikä sitä mikään NATO-sopimus muuta. Näiden kanssa siis pitää pyrkiä rakentamaan yhteistyökuvioita mahdollisimman pitkälle.

Se kun vaan tykkää olla niin, että kun kakka lentää tuulettimeen, niin yleensä puhaltaa idästä käsin, ja niin lujaa, että meidän koko trio on yltä päältä paskassa. Olisikohan forumin sankareiden aika miettiä asioita, jos nyt ei ihan NATOn laajudessa, niin edes pohjoismaiden tasolla. Ei luulisi olevan vaikeata.

Poliittiset ja sotilaalliset tahtotilat, sopimukset, yhteiset harjoitukset, sotilaallisella tasolla hyvät henkilösuhteet avainhenkilöillä yli rajojen, yhteiset laiterajapinnat, yhteiset toimintatavat, yhtenäinen kalusto, ...

Nurkkakuntaisuus nyt ei vaan auta pätkääkään.

Afgoista, afrikasta, lähi-idästä pois, ja lisää yhteistoimintaa pohjoismaihin!

Oppositio sanoo hau hau räy räy, mutta tosiasiassa ainakin kolmen suurimman puolueen tahtotiloja tarvitaan.

Eiköhän näistä ole sovittu kaikessa hiljaisuudessa.

Keskustan on vastustettava asiaa mediassa, ja istuntosalissa poliittisista syistä, ja toki kaikki sen ymmärtävät.
 
Ei pidä!
Pelle ratkaisu jossa norjalainen F16 aseistettuna lentäisi tunnistustehtävälle siipikoneinaan aseistamattomat ruotsalaiset Jassit ja suomalaiset Hornetit olisi kaiken hulluuden ja pelleyden huippu. Tämä kuitenkin todennäköinen vaihtoehto.
 
Merten sheriffi kirjoitti:
Ei pidä!
Pelle ratkaisu jossa norjalainen F16 aseistettuna lentäisi tunnistustehtävälle siipikoneinaan aseistamattomat ruotsalaiset Jassit ja suomalaiset Hornetit olisi kaiken hulluuden ja pelleyden huippu. Tämä kuitenkin todennäköinen vaihtoehto.

Suomalainen kone ei ole aseistamaton. Kuulostaako uskomattomalta?
 
Reserviläisliiton tekemä kysely antoi aika lailla saman tuloksen prosentuaalisesti. Aika moni on ko. hanketta vastaan Suomessa. Voi voi se yya-kasvatus. (viittaan toiseen topikiin hymyillen=)
 
@baikal

Tämä nato-kysymys on poliitikoille vaikea kysymys. niin kauan kuin jengi vanhojen ja uusien pelottelujen johdosta on negatiivista, on vaikea olla nato-positiivinen julkisesti, jos kalastelee ääniä keskisegmenteissä.

muista, että jos kansalta olisi kysytty, ei oltaisi tehty rauhaa talvisodassa eikä aselepoa jatkosodassa silloin kun tehtiin...

PS. kissinger jäi puuttumaan, edelleen... tosin se oli toisessa säikeessä
 
Ei pidä. Hoitakoot islantilaiset itselleen omat ilmavaivansa.
 
Äänestin kyllä. Syyt:

- kannatan pohjoismaista solttuyhteistyötä
- toivon touhun vievän Suomea askeleen lähemmksi naton jäsenyyttä jota siis itse kannatan
- operaatio maksaa rahallisesti vain vähän
- uhkakuviot venäläisen koneen alasampumisesta, suomalaisten valmiuden kokeilusta pitkälle menevin seurauksin ja vastaavat skanaariot ovat mielestäni epärealistisia, kylläkin otettava huomioon suunnittelussa
- toiveajatteluni mukaan lähteminen alentaa kynnystä toimia tulevaisuudessa vieläkin enemmän kansainvälisesti naton kanssa, mikä taas voi edelleen viedä Suomea natomapaan suuntaan, henkilökohtainen kliimaksini luonnollisesti olisi ko. runkkuringin jäsenyys...
 
Back
Top