Pitäjän Erkin himpanvimpat

Kumitassu

Alikersantti
Millaisia pimeänäkölaitteita ressuilla on kotonaan? Uskaltaako kukaan tunnustaa hankkineensa Anttilan valonvahvistinta? Jos kyllä, niin millaisia kokemuksia löytyy tuosta vehkeestä?

Tyhjyys jää räjähtämättä, ellei taistelijat pysty toimimaan yöllä.
 
Minulla on joku tuon Yukonin lähisukuinen laite ja sitten parempi versio europutkella. Tuo Yukon on ihan OK 1+ gen -putki, eli ei mikään umpipimeän halkaisija (varsinkaan ilman aktiivivalaisua), mutta auttaa kyllä monessa tilanteessa suhteessa paljaaseen silmään. Kun akkujen varaus on alhainen, kohina lisääntyy entisestään, joten kannattaa pitää tuoretta virtaa saatavilla. Näkökenttä on kapea ja reunat vääristyneet. Normisettiä.

Toimin kyllä sinällään yöllä monella muullakin tavalla kuin valonvahvistimen orjana.
 
Jep, markalla saa markan pelin. Edullinen hinta vain houkuttelisi kokeilemaan tuota mökkihommissa.

Tämä kysymys juontaa osittain juurensa viimeisessä VEH:ssä vastaan tulleeseen malli Kajander-kyselyyn, jossa tiedusteltiin ressuilta mitä rompetta he voisivat tuoda mukanaan jos pilliin vihelletään. Siellä oli yhtenä kohtana valonvahvistin. Ilmeisesti PV:n puolellakin on havaittu, että noita vermeitä alkaa olla porukoilla kotona.

Kyllä sitä yöllä voi toimi ilman valonvahvistinta, mutta hankalaa se on. Jos pitäisi valita että ottaako Anttilan valonvahvistimen vai onko kokonaan ilman, niin kyllä se reppuun lähtisi (vaikka gen. 1:n laitteessa omat riskinsä käyttäjälle onkin).
 
1PN58; adapteri AAA-paristoille, ajaa asiansa hämärällä aseen päällä vaikka onkin painava ja wanha.
Zenit NV-300; kevyt katselukiikari, ei mikään huippu mutta ei ollut 10v sitten hinnan kiroissa (alle 150€).

Mielummin vanha venäläinen kuin ei ollenkaan.
 
Mites sitten noi uudemmat digitaaliset pimeänäkövehkeet, esim. Besser 5x50m. Kuvanlaatu näyttäisi olevan noita putkivehkeitä parempaa, mutta "valonvahvistamisesta" ei oikein vielä näillä havainnoilla voi sanoa mitään..
 
Eikös nuo digitaaliset perustu siihen, että ccd-kennojen aallonpituusalue ulottuu lähi-infrapunaan.

lightresponse_s.gif


Valvontakamerasovelluksissa pimeänäkö varmistetaan runsaalla ip-valaisulla, mikä ei välttämättä ole kovin taktista.

D2760NIR-main-01.jpg
 
Back
Top