Pohditaan joulupöydän (eines)elementtejä

Jääkaapissa nimittäin löytyy eräs lasiesine, jonka etiketti lupaa tuotteen olevan Meukowia. Veikkaan, että se ei ole sinappia. :cool: Sen verran pitää olla vieraskoree ja eipä tee pahaa minunkaan väsyneille ja kylmettyneille luilleni.
Loppu jäi Meukowista janon sammuttamiseen,se kun on suolasta sinappia :)
 
Eksyi sinne kassiin tänään vielä pullo Vääpeliäkin,oli pakko ostaa kun huomasin pitkäripaisen hyllyssä :cool:
 
Ai mutta se pöytä: Meillä on tässä kopissa Maskun ympyriäinen nelonen. Aattopaikan pöytä on suorakaide kasi Iskusta ja tapaninpäivän Käpylässä on joku kippurajalka.
 
Saaristolaisleipä koemaistettu ja syötäväksi todettu, oikeastaan hyvää oli.
Arlan reseptillä, vähennetty vehnäjauhoja 10->3dl ja korvattu puuttuva 7dl kaurajauhoilla.

Saaristolaisleipä on tuttu monissa kodeissa. Tumma ja rukiinen saaristolaisleipä on helppo valmistaa myös itse ja sopii erinomaisesti esimerkiksi joulupöytään.

Ainekset

Reseptistä valmistuu 3 kpl

1 l Laktoositon Arla piimää

75 g hiivaa

3 dl tummaa siirappia

3 dl kaljamallasta

1½ dl ruisleseitä

1½ dl kauraleseitä

1 rkl suolaa

3 dl ruisjauhoja

3 dl vehnäjauhoja

7 dl kaurajauhoja

Voiteluun

1½ dl vettä

½ dl siirappia
Tee näin:

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva. Lisää siirappi, kaljamaltaat, leseet, suola ja jauhot puuhaarukalla sekoittaen. Jaa taikina kolmeen kartonkiseen litran paistovuokaan. Anna kohota leivinliinalla peitettynä 1,5 tuntia. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Paista leipiä uunissa noin 2 tuntia. Kuumenna vesi ja sekoita sen joukkoon siirappi. Voitele leivät siirappivedellä paiston loppuvaiheessa. Anna kypsien leipien jäähtyä vuoissaan. Parhaimmillaan leipä on parin-kolmen päivän päästä. Säilytä leivät viileässä.
 
Ai mutta se pöytä: Meillä on tässä kopissa Maskun pyöreä nelonen. Aattopaikan pöytä on suorakaide kasi Iskusta ja tapaninpäivän Käpylässä on joku kippurajalka.

Meilläkin on pyöreä pöytä, paikallisen jo varmaan 80-konkkaan menneen firman tekonen.
Puusepällä käytin pöytää entistyksessä ja samalla tehtiin pyörivä pöytä eli keskellä on laakeroitu ylätaso.
 
Meilläkin on pyöreä pöytä, paikallisen jo varmaan 80-konkkaan menneen firman tekonen.
Puusepällä käytin pöytää entistyksessä ja samalla tehtiin pyörivä pöytä eli keskellä on laakeroitu ylätaso.
Semmosen kiinalaisravintelin mallin minäkin olisin mutta sille sanottiin nietu. Minkä teet?
 
Semmosen kiinalaisravintelin mallin minäkin olisin mutta sille sanottiin nietu. Minkä teet?
Meillä on irtomallinen rengaslaakeri ja siinä päällä ylätaso. Tälläkin hetkellä pois, jolloin pöytä on normaali mutta jouluna varmaan nostetaan paikalleen ja laitetaan tarjottavat ylätasolle.
 
Meillä on irtomallinen rengaslaakeri ja siinä päällä ylätaso. Tälläkin hetkellä pois, jolloin pöytä on normaali mutta jouluna varmaan nostetaan paikalleen ja laitetaan tarjottavat ylätasolle.
Tollanen irroitettava olis kyllä ässä. Toi meidän otettiin mallia iso että mahtuu mutta kyllä se jouluna pieneksi käy. Kotopaikassa oli pyöreä mutta keskeltä aukeava/jatkettava. Hävittivät pirut sen modernisoidessaan. Se tosin oli mäntyä eli kaikki menneet lottorivithän sen pinnasta luki.
 
Ympyriäinen pöytä on muutettu East Sidelta West Sidelle, Vanajan oikealle rannalle. Ryhmä on taas koossa ja sahti tosiaan meni vähän kuivaksi. Noin muuten kalat (lohta eri tavoilla ja Suutarin lohta. Siika sai tänä vuonna olla) graavaantumassa ja mädit odottamassa 7-vuotiasta tuhoajaansa. Inhimillisen kokoinen vitonen uunissa. Rosolli naksuteltu. Jotta joulua nyt sitten.
 
Kuollutta sikaa pitää huomenna käydä vielä jostain etsiskelemässä, vaatimattomampaa kokoa, ei jaksa karpata, eikä lihavaa larpata, jouluja vaan ihmisille ja myös elukoille kellä on :)
 
Sattui paikallisen S-ketjun lippulaivasta löytymään tänä vuonna pakastettua kotimaista porsaan pakaraa hintaan 2,95€/kg. Kuutisen kiloa painoi kinkku, mikä on meillä ihan sopiva, kun tyttäret eivät oikein hirveästi sitä syö. Lisäksi emäntä on käsileikkauksen jälkeen vähän heikkona, joten lienee lähinnä minun vastuulla possun syöminen.

Kuutisen tuntia se viihtyi uunissa ja nyt sai ulos, hieman ylikypsänä.
 
Mä jollain pervolla tavalla nautin näistä joulupöytäkeskusteluista. Siitä ei sosiaaliporno parane..

Siivotaan ja uhriudutaan urakalla, marttyyrikruunu silmillä.

Mä todella odotan mp.netin versiota tästä perinteisestä perhejuhlasta.

Heti joulun jälkeen saatiin tiskikone. Aaahhhh.... (Edellinen kuoli kuukausi sitten.)

Suolisto keksi ihan omia juttujaan. Lääkäri käski syömään pillereitä ja helposti sulavaa ruokaa. Ja kun mä just keksin hyvän tulkinnan tuolle ohjeelle niin vaimeli huutaa tuolta että "helposti sulavaa" ja "suussa sulavaa" ei ole sama juttu.

Lapset taas rupes nauramaan räkäsesti kun mä koitin järkeillä että mun tunnetusti hyvä suhteellisuudentaju sopii hyvin sen arvioimiseen että paljonko voin syödä juustoa ja kinkkua ja... Ne ei edes vastannu! Ne vaan nauro!

Joulumusiikkina on nyt tossa vieressä jotain sellaista, mikä voisi liittyä kitaran virittämiseen kielten vaihdon jälkeen jos se loppuisi joskus. Siellä hakataan ensin pianosta yhtä ja samaa nuottia ulos ikuisuus. Sitten kitarasta riivitään pihalle jotain sen nuotin itsensä kanssa riitelevää sukulaista. Ja sitten samaa nuottia pianosta ja vähän sinnepäin kitarasta ja...

Kyllä noin 35dB vaimennuksella olevat kuulosuojat kuuluvat joulun tärkeimpiin varusteisiin.

Laihana taloon tullut ja siksi Kate Mossiksi nimetty vuohi maistui kyllä makoisalta.

Mitä!

Bwana on saanut kansainvälistä supermallia!

Olen.. ..saanut kysta kyllin..

..piparia, kinkku.. ...tappiin.. ..Emäntä...

Pipari ja emäntä mullakin on koko ajan mielessä.

Mutta ei musta oo pukiksi ennen kuin toi suolisto lakkaa kiukuttelemasta.
 
Viimeksi muokattu:
Back
Top