Pohjois-Korean velat

Rannari

Supreme Leader
BAN
Iltavapaat voisi olla parempi paikka mutta laitan uhallakin tälle puolelle.

Nyt kun on saatu pää auki käytetyn korealaisen kaluston hankinnassa voitaisiin alkaa pähkäillä miten kuitataan P-Korean ikivanhat velat sotakaluilla? Velan pääoma kuuluu olevan valtion osalta 26 miljoonaa euroa mutta korkoakin lienee kertynyt jonkun verran kun asia on seissyt 40 vuotta.

Eli mitäpä suosittelette? Mitä tuolta voisi hankkia? Meri- tai Ilmavoimille ei taida löytyä mitään mutta Maavoimille kelpaa vähän krouvimpikin kalusto.
 
No eihän sieltä mitään voisi tuoda kun ei Israelistakaan suoraan uskalleta.

Täältä näkyy miten vähäistä on vienti. Ainoastaan hiilenä, päällystakkeina tai pukuina voisi maksaa kerralla paperikoneen 20 miljoonan velan pois ilman, että heilauttaisi kovasti tilastoja (=olisi yli 20% vuoden 2015 ko. kategorian viennistä).

http://atlas.media.mit.edu/en/profile/country/prk/

North Korea is the 119th largest export economy in the world. In 2015, North Korea exported $2.83B and imported $3.47B, resulting in a negative trade balance of $640M.

The top exports of North Korea are Coal Briquettes ($951M), Non-Knit Men's Coats ($169M), Non-Knit Men's Suits ($153M), Non-Knit Women's Coats($131M) and Non-Knit Women's Suits ($97.1M), using the 1992 revision of the HS (Harmonized System) classification. Its top imports are Refined Petroleum ($186M), Synthetic Filament Yarn Woven Fabric ($138M), Delivery Trucks ($108M), Soybean Oil ($104M) and Broadcasting Equipment ($59.2M).

Eiköhän järkevintä ole, että velka kuitataan esim. jonkinlaisina sellaisina tuotteina, jotka voidaan lahjoittaa kehitysavuksi/katastrofiapuna?
 
Viimeksi muokattu:
Wau, tosiaan tuo Mainiolahan on Suomelle pystyssä paperikoneen verran. Odotellaan vaan rauhassa saamisia....:cool:

Eikös tuolta joutaisi yksi sukellusvene vaikka? Sitten vaan arvottaisiin Merivoimista onnelliset miehistön jäsenet. :D
 
Ilmailuharrastajana ja ystävänä tykkäisin jos meilläkin olisi Ruotsin mallin mukainen ilmavoimien historialentue (ks. http://swafhf.se/), joka operoisi jo käytöstä poistetuilla sotilaskoneilla ja lentää niillä lentonäytöksissä. P-Koreasta voitaisiin hankkia seuraavat Suomen ilmavoimissakin käytössä olleet koneet:

- Iljushin Il-28 tai sen kiinalaiskopio Harbin H-5
- MiG-15 UTI
 
Eiköhän järkevintä ole, että velka kuitataan esim. jonkinlaisina sellaisina tuotteina, jotka voidaan lahjoittaa kehitysavuksi/katastrofiapuna?

Kyllä siinä nälkäkuolemaa odottavan afrikkalaisen ilme kirkastuisi kun paikalle kärrättäisiin muutama lentokoneellinen korealaisia sarkamantteleita :D
 
Wau, tosiaan tuo Mainiolahan on Suomelle pystyssä paperikoneen verran. Odotellaan vaan rauhassa saamisia....:cool:

Eikös tuolta joutaisi yksi sukellusvene vaikka? Sitten vaan arvottaisiin Merivoimista onnelliset miehistön jäsenet. :D

Varmaan tosi suosittu homma. Vähän niin kuin nimettäisiin taistelusukeltajaksi ja annettaisiin varustukseksi repullinen kiviä. Toisaalta korealaisten veneiden laitteisto olisi meikäkäisille ennakkoon tuttua Vesikosta.
 
Ehkä sieltä ei kannata ottaa mitään materiaalista koska kaikki sieltä tuleva materiaali pitää käsitellä useasti koimyrkyllä ja pitää karanteenissa pitkään...

Jos rahaa vastaan laitettaisiin Väyrynen sinne "täysihoitoon", ilman palautusoikeutta muutaman lapsenraiskaajan kanssa oppimaan nuhteessa elämistä :p. Tulisi varmaan halvaksi ja lupa vielä että kun Kimi kyllästyisi porukkaan niin saisi pistää lihoiksi kaikki...
 
Pohjois-Korealla on tuollaisia puolisukeltajia (semi-submersible infiltration craft) soluttautumiseen. Noille voisi olla hyvinkin käyttöä taistelussa Ahvenanmaasta.

ROKN_SILC3.gif


Vietnam_SILC.jpg


I-SILC_pickup.jpg


Taedong_Photo.jpg


http://covertshores.blogspot.fi/2010/06/north-korean-semi-submersible-craft.html

Toisessa ja kolmannessa kuvassa näkyvä I-SILC -tyyppinen alus osallistui Yeosun meritaisteluun vuonna 1998.
https://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Yeosu

Samantyyppisiä jenkkikehitelmiä:
http://www.hisutton.com/SEALION and Alligator stealth boats.html
 
Viimeksi muokattu:
Back
Top