Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Poliisi ja raja yhteen Käsivarressa

Viestiketju osiossa 'Kotimaan uutiset' , aloittaja Tvälups, 30.04.2013.

 1. Tvälups

  Tvälups Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  03.05.2010
  Viestejä:
  5,879
  Tykkäykset:
  600
  Pisteet:
  1,286
  yle uutiset Kotimaa 30.4.2013 klo 14:50
  Poliisi ja raja yhteen Käsivarressa

  Käsivarren Kilpisjärvelle perustetaan Rajavartiolaitoksen ja poliisin yhteinen partiotukikohta, jota viranomaisten omat ja yhteiset partiot voivat hyödyntää tehtävissään. Partiotukikohta mahdollistaa myös pitempiaikaisen helikopteritoiminnan Käsivarren alueella, kertoi sisäministeri Päivi Räsänen vieraillessaan Kilpisjärvellä tiistaina.

  Ministeri Päivi Räsänen kertoo, että parhaillaan sisäministeriössä valmisteilla olevassa rajavartiolainsäädännön uudistamishankkeessa on tarkoitus huomioida harvaan asuttujen alueiden turvallisuustarpeet. Lakiin kirjoitetaan säädökset, joilla mahdollistetaan viranomaisten resurssien tehokkaampi yhteiskäyttö muun muassa yhteispartioinnissa ja yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitotehtävissä.

  - Rajavartioasemien lakkauttamisesta aiheutuvia muutoksia kompensoidaan lisäämällä partioiden liikkuvuutta, kehittämällä teknisiä valvontajärjestelmiä ja uudistamalla ilma-alustoimintaa. Käsivarren alueen partiointi pyritään suunnittelemaan niin, että poliisin ja Rajavartiolaitoksen partiot sekä yhteispartiot ovat alueella eri aikoina. Tällöin viranomaistoiminta on ajallisesti kattavampaa. Viranomaisten yhteistoimintaa kehittämällä voidaan vähenevillä resursseilla varmistaa myös Lapin alueella riittävä turvallisuuden taso.

  Ministeri Päivi Räsänen tutustui alkuviikosta Käsivarren alueen turvallisuustilanteeseen. Esimerkiksi Kilpisjärvellä sijaitseva Siilastuvan rajavartioasema lakkautetaan ja siellä nyt työskentelevät neljä henkilöä siirretään Muonion rajavartioasemalle. Muonion rajavartioasemalla tulee työskentelemään vuoden 2014 alussa 18 henkilöä.

  Siilastuvan lakkauttaminen ei Räsäsen mukaan vaikuta rajavartiolaitoksen lentotoimintaan alueella.
   
 2. miheikki

  miheikki Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  20.04.2010
  Viestejä:
  6,348
  Tykkäykset:
  8,383
  Pisteet:
  1,286
  Ei kuulu aiheeseen, mutta tuore rajanvalvontaan kuuluva uutinen kuitenkin.

  Marokkolaisten marssiopas Suomeen 2013

   
 3. Mainos 4. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,904
  Tykkäykset:
  23,897
  Pisteet:
  1,286


  Vahvensin. Siis täh. Tämä oli uutta mulle. "paikallinen vapaaehtoinen järjestyspartio" Venäjällä? Kohta niillä on suojeluskuntakin tai ainakin kodinturvajoukot.
   

Jaa tämä sivu