Poliisi kuoli ja toinen haavoittui vakavasti Vihdissä, ampuja löytyi myöhemmin kuolleena

konstaapelit ovat alkaneet järjestämään kyytiä pelkän juopumuksen tai pienen riehumisen takia. Akuutteihin tilanteisiinkaan tuskin on keritty hätiin, vaan jonkin verran vastuuta on jäänyt asujaimistolle syrjäseuduilla

Kuule, tässä on pyörä pyörähtänyt melkein tuohon lähtötilanteeseen. Poliisipartio saattaa olla todella yksinäinen isolla alueella ja se panee pohtimaan, kannattaako puolta työvuoroa käyttää putkakyytiin......poliiseja työllistää tänä päivänä vielä eräs juttu, jota ei juuri sodan jälkeen ollut: lapset ja nuoret. Poliisiohjelmien perusteella perheriitoja sovitellaan rutiininomaisesti ja paljon. Vaatii lehmän kärsivällisyyttä kuunnella kännisten sönkötystä ja setviä kerrasta toiseen pariskuntien välejä ja samalla seurata lasten hätää siinä ohessa....voi perkele.

Mutta eipä mennä liikaa sentimentaalisuuden puolelle:rolleyes:. Onko tietoa, millaiset riskit peruuttamattomiin oheisvahinkoihin on, kun käytetään ääni-valo-kaasupaukkuja? Eli kun pannaan torppaan pari välähdystä ja äänet? Tulipalon vaara on tietysti. Mutta miten riskaabelia on käyttää näitä tiloissa erityisesti silloin, kun ei tiedetä, onko asunnossa sivullisia? Missä määrin mahdetaan käyttää?
 
Monipartiotilanteessa kenttäjohtaja tietää alueensa partioiden kokemuksen ja määrää tilanteessa sopivimman miehen tai naisen tilannejohtajaksi. Ei siitä kannata täällä ihan kamalasti huolta kantaa.

Siinä olen osittain samaa mieltä että virkavuosien antaman kokemuksen voisi osoittaa muutenkin, kuin ohuemmaksi muodostuneella hiusmäärällä ja ryppyillä silmien alla. Virkavaatteissa voisi olla joku pieni merkki, jonka saisi aina viiden vuoden jälkeen. Se kertoisi jotain virkavuosien ja oletetun kokemuksen kertymisestä. Tämä on käytäntö joissain maissa.

Mutta taasen toisaalta. Jos työnjohto tietää kokemuksen ja osaamisen, niin mitä sillä on väliä, jos joku jossain netissä ei sitä tiedä?

En tunne alaa, mutta käsittääkseni kenttäjohtoon ei panna kuin kokeneita ja koulunsa ja oppinsa asiaan käyneitä poliiseja? Tunnen sattumalta parikin kenttäjohtajana toimivaa ja molemmat kokeneita ja käsittääkseni aika monta kurssia suorittanutta miestä. Edelleen käsittääkseni kenttäjohtoon ei niin vain mennä, kyllä siinä toimivat ovat riittävän kykeneviä myös selviämään pestistään.
 
En tunne alaa, mutta käsittääkseni kenttäjohtoon ei panna kuin kokeneita ja koulunsa ja oppinsa asiaan käyneitä poliiseja? Tunnen sattumalta parikin kenttäjohtajana toimivaa ja molemmat kokeneita ja käsittääkseni aika monta kurssia suorittanutta miestä. Edelleen käsittääkseni kenttäjohtoon ei niin vain mennä, kyllä siinä toimivat ovat riittävän kykeneviä myös selviämään pestistään.

Kyllä se juuri näin menee. Joskus on toki sen kenttäjohtajankin ensimmäinen kenttäjohtovuoro, mutta ei sitäkään tilannetta tule nykyään eteen ilman opintoja.
 
Niin mutta kun se vanhempi konstaapeli voi olla myös juuri ja juuri korvantaustat kuivana jos hän vasta äskettäin oli nuorempi konstaapeli. Siksi olisi selvempää että siinä välissä palvelisi pelkkänä konstaapelina ja vanhemmaksi konstaapeliksi pääsisi vasta, sanotaan nyt vaikka 5-10 v palveluksen jälkeen.

Tätä minä ikään kuin ajoin takaa ja juuri senpä vuoksi kirjoitin "en välttämättä". Omalla alalla voi kestää 20 vuotta ennen kuin saavuttaa tuon senioriteetin nimikkeeseen. Nohevat kaverit sen toki saavat jo esim. viidessä vuodessa.
 
http://www.savonsanomat.fi/kotimaa/.../919098?pwbi=a90b3db41d61be5762238f283af688d5

Perjantai, 27.1.2017 Nimipäivät: Vainojen uhrien muistopäivä, Viljo.

Kotimaa 27.01.2017 15:48
Poliisin laukaus osui poliisimurhaajaa keskivartaloon - epäilty tulitti 41 kertaa

Vihdin ampujan jäljiltä poliisi takavarikoi ison määrän aseita ja patruunoita. Kuva: Poliisi
Poliisi on lopettanut viime kesäkuussa Vihdissä tapahtuneen poliisimurhan tutkinnan.

Vihtiläistä 67-vuotiasta miestä epäiltiin murhasta ja seitsemästä murhan yrityksestä. Epäilty surmasi itsensä, joten tutkinta päättyy.

Ampumavälikohtauksessa kuoli yksi poliisi ja toinen loukkaantui vakavasti.

Tutkinnassa selvisi, että vihtiläismies oli ampunut illan aikana yhteensä 41 laukausta.

Häneltä löytyi varastettu rynnäkkökivääri, kaksi ampumiseen käytettyä lipasta ja lisäksi 11 täyttä lipasta rynnäkkökivääriin.

Ase oli varastettu rajavartiolaitokselta vuonna 1990. Poliisi ei saanut selville, mistä ja miten epäilty mies oli hankkinut varastetun aseen.

Mieheltä löytyi lisäksi muita luvattomia ampuma-aseita, dynamiittia, kolme kivilinkoa sekä iso määrä rynnäkkökiväärin patruunoita.

Poliisi ampui miestä käden läpi
Tapauksen tutkineen keskusrikospoliisin mukaan tapahtuman kulku on tarkentunut ja poliisin tiedossa.

Poliisi sai paikalle hälytyksen 17. kesäkuuta kello 20.55. Ilmoituksen mukaan mies oli ampunut aseella kohti naapuritonttia. Siellä traktorilla ajoi hänen 17-vuotias sukulaispoikansa.

Poliisi eristi kiinteistön ja yritti saada yhteyden mieheen, jonka uskoi olevan omakotitalossaan. Talossa uskottiin olevan myös hänen puolisonsa, mutta poliisi ei saanut yhteyttä häneenkään.

Illalla oli pimeää ja sateista.

Poliisi päätti tarkistaa omakotitalon sisätilat. Kun poliisit avasivat ulko-oven, heitä kohti ammuttiin rynnäkkökiväärillä.

Yksi poliiseista ampui takaisin kolme laukausta. Hän sai käteensä osuman, ampumavamman, epäillyn ampumasta luodista.

Epäilty mies siirtyi talosta ulos ja ampui kohti poliiseja, jotka olivat vetäytyneet suojaan.

Yksi konstaapeleista lähti perääntymään auttaakseen vakavan käsivamman saanutta työkaveriaan, ryhmän johtajaa.

Silloin epäilty ampui konstaapelia selkään. Poliisi kuoli noin 35 metrin päästä ammuttuun laukaukseen.

Uutta tietoa julkisuudessa on, että poliisit ampuivat ampumista jatkanutta epäiltyä niin, että yksi poliisin ampuma luoti lävisi epäillyn käden ja osui häntä keskivartaloon.

Laukaus ei ollut kuolettava. Sen jälkeen epäilty ampui itsensä ulkona.

Miehen vaimo oli tapahtuma-ajan sisällä talossa. Hän ei loukkaantunut välikohtauksessa.
 
Mitä tuossakin hölmöillään kirjoittamalla "epäilty". Kun tutkinta on kesken voi olla epäilty. Kun oikeusprosessi on kesken, voi olla syytetty. Kun on kuollut tulitaistelussa poliisin kanssa rynnkky kädessä ei enää tarvitse suojella vainaajaa ja voi hyvin kirjoittaa mitä oli tehnyt, ilman mitään "epäilty" juttuja.
 
Esitutkinnassa käytetään sanaa epäilty, ja tuo tapaushan ei koskaan voi edetä esitutkintaa pidemmälle, koska epäilty on kuollut.
 
Back
Top