Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Poliisi perustaa ympärivuorokautiset johtokeskukset

Viestiketju osiossa 'Kotimaan uutiset' , aloittaja AKE-ukki, 24.06.2010.

 1. AKE-ukki

  AKE-ukki Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  23.04.2010
  Viestejä:
  2,658
  Tykkäykset:
  5,091
  Pisteet:
  636
  Poliisi perustaa ympärivuorokautiset johtokeskukset
  24.6.2010 12:52
  A A STT

  Poliisi parantaa toimintavalmiuttaan uusilla ympärivuorokautisilla johtokeskuksilla. Alueellisten johtokeskusten tehtävänä on tukea kenttäjohtajia. Ne voivat myös aloittaa esitutkinnan.

  "Päällystötasoinen poliisimies on aina työvuorossa ja valmiina ottamaan minkä tahansa tapahtuman yleisjohdon itselleen", sanoo poliisiylijohtaja Mikko Paatero.

  Tavoitteena on, että keskukset voisivat aloittaa toimintansa ensi vuoden aikana. Perustettavat kuusi johtokeskusaluetta noudattavat uutta hätäkeskusaluejakoa.

  Perustamisaikataulusta ja käytännön järjestelyistä päätetään syksyllä.

  EDIT:Siitähän ei ole kauan aikaa kun keskukset lakkautettiin.:huh:
   
 2. Hans

  Hans Korpraali

  Liittynyt:
  08.04.2010
  Viestejä:
  28
  Tykkäykset:
  34
  Pisteet:
  1
  Milloin nämä edelliset keskukset on lakkautettu ja millä nimellä ne ovat toimineet?
   
 3. Mainos 4. skärdis

  skärdis Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.04.2010
  Viestejä:
  4,054
  Tykkäykset:
  5,750
  Pisteet:
  1,286
  Viimeiset poliisin omat keskukset lakkautettiin kaiketi vuonna 2006.

  Taustallahan on 2000-luvun alussa ministeri Rajamäen (sdp) ajama hätäkeskusuudistus, jossa pelastustoimen ja poliisin omat hätäkeskukset yhdistettiin. http://www.poliisi.fi/poliisi/periodic.nsf/vwArchivedDocuments/FFBE8FF673FA9368C2256C47003DB161

  Eipä mennyt montakaan vuotta, kun tunnustettiin, ettei homma toimi. Ns. kuraportaalla se on tiedetty koko ajan, mutta yläpäässäkään ei tosiasioiden tunnustaminen ottanut kuin muutaman vuoden.

  Eipä tuossa tietysti suurtakaan vahinkoa ole tapahtunut, mitä nyt poliisilta ja pelastustoimelta on leikattu resursseja, jotka siirrettiin häkelaitokselle. Nyt joutuvat sitten raapimaan resursseja jostakin muista tehtävistä.
   
 5. Hans

  Hans Korpraali

  Liittynyt:
  08.04.2010
  Viestejä:
  28
  Tykkäykset:
  34
  Pisteet:
  1
  Näyttää siltä, että AKE-ukki on sekoittanut kaksi eri asiaa toisiinsa, eli poliisin entisen hälytyskeskuksen, jotka yhdistettiin sakun ja pelastuksen häken kanssa ja nyt tämän perustettavan johtokeskus malliin.

  Nämä vanhat hälytyskeskukset eivät tietääkseni palvelleet niissä asioissa, mihin uudet johtokeskukset voivat apua antaa.
   
 6. skärdis

  skärdis Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.04.2010
  Viestejä:
  4,054
  Tykkäykset:
  5,750
  Pisteet:
  1,286
  Duoda duoda..

  Poliisin johtokeskusten roolista en mene satavarmaksi sanomaan, mutta pelastuslaitosten uusien, yleensä valvomoiksi nimettyjen, päivystysten tehtävät ovat kyllä niitä täysin samoja, joita vanhat AHK:t (aluehälytyskeskukset) tekivät. Siis hätäpuheluihin vastaamisen ohella. Sitten AHK:t lahdattiin ja ne tehtävät jäivät tekemättä, kun Häkelaitos ei niitä tietenkään ottanut ristikseen.

  Käsittääkseni poliisilla tilanne on samanlainen. Paikallisella poliisikamarilla ollut puhelinpäivystäjä hoiteli siinä samassa monenmoiset partioiden tukitehtävätkin ja bonuksena vielä toimi kahvinkeittäjänä ja putkavahtinakin. Ei niitä vaativia ja komisariotasoista johtajaa vaativia keikkoja sentään jatkuvasti ole päällä ja silloin muuna aikana ne johtokeskukset tulevat ymmärtääkseni tarjoamaan kentällä oleville partioille juurikin niitä tukitoimintoja.

  Edit: Tuossa siis puhutaan maalaispitäjien tilanteesta. Johnakin Tsadissa tietysti tehtävämäärät ovat sitä luokkaa, että kaffen keittämiset taisivat olla jonkun muun tehtäviä.
   
 7. Hans

  Hans Korpraali

  Liittynyt:
  08.04.2010
  Viestejä:
  28
  Tykkäykset:
  34
  Pisteet:
  1
  Duoda duoda.

  Nykyisellään päällystön virka-asemaa kantavaa poliisimiestä tarvitaan jatkuvasti. Peruspartio tarvitsee päällystön siunauksen mm. rattijuopon verikokeiseen, tai tarkkuusalkometritestiin, kotietsintään, rikoksestä epäillyn kopittamiseen ja jne. Nämä ovat aivan tavallisia ja usein toistuvia juttuja vähän pienemmässäkin pitäjässä.

  Mun mielestä on erinomaista, jotta päällystö on fyysisesti saaavutettavissa 24h. koska siitä heille maksetaan ja koska laki on niin kirjoitettu, jotta lupaa aivan perusjuttujenkin suorittamiseen heiltä tarvitsee kysyä. Antaa se toki myös selkänojaa, kun tarpeeksi ikävä tilanne tulee.

  Aikaisemmat hälytyskeskukset eivät palvelleet näissä yllämainituissa asioissa. Uskon, että uudistus tehostaa ja helpottaa tulevaisuudessa tavallisenkin partion toimintaa.

  Editointia: On tässä AKE-ukilla sellainen haisu, jotta tavallaan mennään organisatoorisesti hieman menneen suuntaa, koska nykyään ei poliisin omia johtokeskuksia ei Oulua ja Helsinkiä lukuun ottamatta ole ollut.

  Uudet keskukset parantavat myös rekisterikyselyistä saatujen vastausten laatua. Joissan varsinkin auton tekniikkaan liittyvissä kyselyissä näkyy selvästi se, kuinka atk:n päässä olevalla henkilöllä ei ole tarpeeksi kokemusta ko. rekisteristä, eikä myöskään omaa henkilökohtaista tietoataitoa kun kyselyä tekevä partio alkaa kiinostumaan esim. kulkuneuvon massoista, mitoista, rajoitustiedoista ja jne. Sama koskee myös muutamia muita rekistereitä.

  Tärkeintä kuitenkin on se, että päällystö on aina tulevaisuudessa tavoitettavissa virkapaikalta, eikä esim. sängynpohjalta kotoaan. Pienentää se myös kynnystä soittaa pu:lle tuossa aamu 4-5 välillä, kun tietää päällystöpäivystäjän olevan sirkeänä johtokeskuksessa suorastaan odottamassa soivaa puhelinta, kuin että ukko on eukon vieressä sängyssä.
   

Jaa tämä sivu