Poliisi seuraa Areenalle suunniteltuja Venäjä-mielenosoituksia

Rateko

Kersantti
Tämä uutinen saattoi olla jo esillä jossain toisessa ketjussa, mutta laitan nyt varmuuden vuoksi ihan omana sellaisena. Mielenkiinnolla odotan joka tapauksessa mitä tapahtuu eli sujuuko kaikki suomalaisen hillitysti, kiekkovierasmaisesti vai haetaanko mallia Ukrainasta. Toivottavasti ihmiset osaavat käyttäytyä ja virkavalta on valppaana...


Yle 6.5.2014 klo 11:12 | päivitetty 6.5.2014 klo 11:18
Poliisi seuraa Areenalle suunniteltuja Venäjä-mielenosoituksia
Alustavan arvion mukaan paikalle ei odoteta kovin suuria mielenosoittajaryhmiä.

Helsingin Areenan luona järjestetään tiistaina iltapäivällä kaksi Venäjään liittyvää mielenosoitusta. Toisessa vaaditaan Venäjän poliittisten vankien vapauttamista ja osoitetaan tukea venäläisille kansalaisjärjestöille. Toinen on tiettävästi mielenilmaus länsimaiden Venäjään kohdistamia pakotteita vastaan.

Päivystävä komisario Timo Viipuri Helsingin poliisista kertoo, että poliisi on tietoinen molemmista suunnitelluista mielenosoituksista ja aikoo mennä paikan päälle.

Toistaiseksi ei ole tarkkaa tietoa siitä, kuinka suuria mielenosoittajaryhmiä Areenalle on saapumassa, mutta poliisin alustavan arvion mukaan ei kovin suuria. Poliisi ei ota kantaa siihen, millaisella vahvuudella tai varustuksella se tulee itse olemaan läsnä.

Päivystävän komisarion mukaan tilannekuva muovautuu sen perusteella, paljonko mielenosoittajia ilmestyy paikan päälle. Poliisi on kuitenkin tietoinen mielenosoittajien vastakkainasettelusta.

Helsingin Areenan omistajat ja jääkiekkojoukkue Jokerien osaomistajiin kuuluvat liikemiehet Gennadi Timtšenko sekä Arkadi ja Boris Rotenberg ovat pakotelistalla, jonka Yhdysvaltain hallinto on asettanut Venäjän johtoa vastaan Ukrainan tapahtumien johdosta.
 
Multa meni uutisointi (ja tapahtumat) ohi. Tuliko mitään vastahankaa porukoiden välille? Vai vaihtoiko sama porukka banderolleja ja hauskasta miekkarista toiseen?
 
Back
Top