Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Poliisijärjestöjen puheenjohtajan blogikirjoitus

Viestiketju osiossa 'Yleinen keskustelu' , aloittaja kaislajääkäri, 03.05.2015.

 1. kaislajääkäri

  kaislajääkäri Kapteeni

  Liittynyt:
  30.01.2012
  Viestejä:
  579
  Tykkäykset:
  903
  Pisteet:
  76
  On tietysti luonnollista, että yrittää pitää omiensa puolta, mutta luulisi turvallisuusorganisaation henkilöstön edustajan löytävän helpostikin muita ja ilmeisempiä kohteita mollata kuin maanpuolustukseen satsaaminen. Ilman ulkoista turvallisuutta ei ole sisäistäkään (eikä mitään muutakaan) :

  http://www.spjl.fi/spjl/puheenjohtajan_blogi/kuin_tilauksesta.2680.news

  Puheenjohtajan blogi

  [​IMG]
  Tervetuloa SPJL:n puheenjohtaja Yrjö Suhosen blogiin! Blogin etusivulla näet uusimpien päivitysten otsikot ja aloitukset. Klikkaamalla sivun alareunassa "Seuraavat", löydät myös vanhemmat päivitykset.

  Voit keskustella blogikirjoituksista ja niiden aiheista liiton Facebook-sivulla SPJL Poliisi & Oikeus.

  Voit myös lähettää palautetta kirjoittajalle ja nettitoimitukseen jokaisen päivityksen lopussa olevan "Lähetä viesti" -linkin kautta.

  [​IMG] Uusimmat blogipäivitykset

  30.4.2015 13.34
  Kuin tilauksesta
  Aina joskus, ihan sattumalta, ikäviä asioita tapahtuu juuri silloin, kun niistä on jollekin hyötyä. Noottikriisi tuli 60-luvulla ihan kohdalleen. Ruotsin aluevesille ilmestyi, ilmeisesti, vedenalaista toimintaa juuri kun oli ajankohtaista käsitellä puolustusmenoja uuden hallituksen johdolla.

  Ja kas kummaa: sama onni suosii nyt suomalaisia. Hallitustunnustelija Sipilä tuskin on päässyt vauhtiin, kun Suomenlahdelta alkaa kuulua vedenalaista värinää.

  Ulkoisen turvallisuuden kohdalla on muutenkin nostetta yllin kyllin. Sinä lukijani varmaan jo hermostut, sillä olen tätä teemaa käsitellyt omasta mielestänikin turhan usein. Pieni ihminen ei vaan lakkaa ihmettelemästä, miten tässä maassa turvallisuus nähdään yksipuolisesti ulkoisena. Näin se on, jos sitä mitataan media-aikana ja – palstamillimetreinä.

  Sisäisen turvallisuuden sektorille ilmeisesti kaivattaisiin omia noottikriisejä ja vedenalaisia tai – päällisiä outoja ääniä. Vaikkapa Tuusulanjärven mataliin vesiin jotain pöhinää ja nopeasti. Olisikohan Loch Ness-järven kummajainen vapaana?

  Tällä hetkellä joka tapauksessa valtakunnassamme mietitään vakavia ja isoja asioita. Rakennetaan hallitusta ja ohjelmaa sille. Koetetaan saada aikaiseksi yhteiskuntasopimusta. Kesäkuun puoliväliin mennessä pitää sopia vielä vuoden 2016 palkankorotuksista.

  Sipilä sanoo, että kaikkien tulee olla valmiita luopumaan jostakin. Nyt kuitenkin näyttää siltä, että kaikki eivät ole valmiita luopumaan. Käsi on ojolla ainakin ulkoisen puolustuksen joukoilla. Tämä aika on suosinut sitä ja media on 100 prosenttisesti antanut tukensa uhkakuvien maalailulle. Juuri enempää tätä kansaa ei voi enää pelotella ulkoisella uhkalla.

  Sisäinen turvallisuus saa pötkötellä omassa rauhassaan. Sieltä vähennetään väkeä ja rahoja. Hoidettavat alueet ja tehtävämäärät kasvavat. Mutta kukapa siitä välittäisi.

  Saamme kohta uuden sisäministerin ja poliisiylijohtajan. Lienee parasta, ettei aseta toiveita liian korkealle. Eiköhän tehtäviin valita sellaiset, jotka osaavat pitää suunsa supussa ja jatkaa edellisten vakuuttelua siitä, miten hyvin kaikki itse asiassa on. Olemmehan tehneet kaiken pelastavat ja turvaavat organisaatiouudistukset. Ne hoitavat kuin itsestään kaiken oleellisen maamme rajojen sisäpuolella.

  Ei muuta kuin lisää rautaa rajalle ja käsisyvyyspommeja mereen. Jos ei sitten lopulta selviäkään, oliko siellä mitään ja jos oli, kuka se oli, ei se haittaa. Saatiin kuitenkin näkyvyyttä, sillä tällä kertaa ei tietoa turhaan pantattu.

  Hauskaa Vappua joka tapauksessa!
   
 2. PSJ-Ukko

  PSJ-Ukko Kersantti ELSO 2.0

  Liittynyt:
  16.02.2013
  Viestejä:
  179
  Tykkäykset:
  168
  Pisteet:
  16
  Haukkuu nyt vähän väärää puuta tämä mies. Jos ei johtajat poliisien piirissä osaa vaatia rahoitusta samalla tavalla itselleen niin saavat syyttää vain itseään.
   
  Lepukki ja Tähystäjä tykkäsivät tästä.
 3. Mainos 4. skärdis

  skärdis Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.04.2010
  Viestejä:
  4,054
  Tykkäykset:
  5,750
  Pisteet:
  1,286
  Suhonen jatkaa tunnetulla linjallaan. Edustaa samaa linjaa kuin aliupseeriliiton pj. Leino.

  Ilmeisesti tuo tekstiä, jota jäsenkunta haluaa lukea. Totuutta siinä ei ole edes siteeksi, mutta mitäs siitä..
   
 5. Tetra

  Tetra Ylipäällikkö BAN Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  07.01.2013
  Viestejä:
  5,009
  Tykkäykset:
  5,188
  Pisteet:
  1,286
  Valaiskaapa tyhmempää, onko viime vuosina Suomesta tullut turvattomampi maa, onko rikollisuuden määrä ollut nousussa? Sen verran kovasti poliisit vaativat lisää rahaa, että voisi luulla asian olevan niin. :rolleyes: En tosin suoraan tyrmää lisärahoitusta sille sektorille.
   
 6. Vonka

  Vonka Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  14.08.2013
  Viestejä:
  19,546
  Tykkäykset:
  33,260
  Pisteet:
  1,286
  Tämä on vähän kimurantti juttu. Rikosten määrä on se, mitä ilmoitetaan. Valtaosa Suomesta on niin tyhjä poliiseista, että siellä ei poliisille ilmoitella yhtään mitään.

  Laskusuhdanne rikoksissa varmaan on, kun nykyisin pikkuvarkauksia ym. ei enää ehdi selvittää kukaan ja lievät pahoinpitelytkin menevät mappi ö:hön.


  http://www.stat.fi/til/rpk//


  Wiki: Vuodesta 2002 ulkomaalaisten tekemien rikosten määrä on lisääntynyt 56 %. Vuodesta 2006 vuoteen 2010 Suomessa satunnaisesti oleskelevien ulkomaalaisten tekemien rikosten määrä lähes kolminkertaistui 6 000:sta noin 17 000:een.[5]Väkimäärään suhteutettuna maahanmuuttajat olivat vuosina 2010–2012 epäiltyinä muista rikoksista kuin liikennerikoksista ja -rikkomuksista 1,5–2,0 kertaa useammin kuin suomalaiset; 15–24-vuotiaat maahanmuuttajat 1,7-kertaa useammin; 25–39-vuotiaat vähän suomalaisia harvemmin ja tätä vanhemmat vähän useammin. Seksuaalirikoksista epäiltyjen maahanmuuttajien määrä oli 2012 väkilukuun suhteutettuna 2–4-kertainen suomalaisiin verrattuna eri ikäryhmissä. Vuonna 2011 kaikista vankiloiden ulkomaalaisista 27 % oli virolaisia, 13 % romanialaisia, 10 % venäläisiä ja 6 % liettualaisia. Ulkomaalaisista tutkintavangeista 27 % oli virolaisia ja 21 % romanialaisia
   
  VLF ja Tähystäjä tykkäsivät tästä.
 7. Tetra

  Tetra Ylipäällikkö BAN Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  07.01.2013
  Viestejä:
  5,009
  Tykkäykset:
  5,188
  Pisteet:
  1,286
  Tämä tilastointijuttu on toki tiedossani, mutta toisaalta en äkkiseltään keksi miksi rikollisuus ei oikeastikin voisi olla laskussa. Onko siitä esittää jotain valistuneita arvauksia?
   
 8. Vonka

  Vonka Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  14.08.2013
  Viestejä:
  19,546
  Tykkäykset:
  33,260
  Pisteet:
  1,286
  Rikostyypeistä kantasuomalaisten henkeen ja terveyteen kohdistuvat rikokset vähenevät alkoholinkäytön vähenemisen tai ainakin humalahakuisen juomisen vähenemisen myötä. Ne ovat vähentyneet 1990-luvun lopulta alkaen.

  Vankilaväen suurin ongelma (keskimäärin) on päihdeongelma. Poliisien rahoilla se asia ei korjaannu.

  Liikennerikkomukset ovat taas olleet pari vuotta nousussa, eli säästöt ja toimet sillä puolella näkyvät.

  Itsekin olisin valmis satsaamaan enemmän turvallisuuteen sisäministeriön hallinnonalalla, mutta en ymmärrä tämän puheenjohtajan kirjoituksen sävyä. Hänhän suorastaan vihjailee kuin olisi sukellusvene tilattu määrärahojen vuoksi. Pöljä kirjoitus.
   
  Erkki ja Tähystäjä tykkäsivät tästä.
 9. SJ

  SJ Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  29.04.2010
  Viestejä:
  17,422
  Tykkäykset:
  6,568
  Pisteet:
  1,286
  Ei ihmekkään, kun valvonnasta on siirrytty verotukseen, kun poliiseja on vähennetty ja kameratolppia lisätty.
   
  Tähystäjä tykkäsi tästä.
 10. skärdis

  skärdis Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.04.2010
  Viestejä:
  4,054
  Tykkäykset:
  5,750
  Pisteet:
  1,286
  Neljäkymmentä uutta kamera-autoa tuossa näkyy, eikä mikään muu.

  Kaupungissa kadun varteen pysäköidyn Transporterin takaikkunalla välkkyy salama alvariinsa kun auto on parkissa jossakin sisääntuloväylällä juuri nopeusrajoitusmerkin jälkeen. Satoja rikollisia jää haaviin, mutta ketään ei edes puhalluteta. Ei vissiinkään kannata, kun keskistytään oikeisiin rikollisiin eli pientä ylinopeutta ajaviin.

  Uuden kamera-aseen esittely: http://yle.fi/uutiset/tahan_ei_ponttopoliisi_pysty_kamera-auto_paasee_pahoihinkin_paikkoihin/7813206

  Jostakin syystä uutisessa puhutaan koulujen kohdalla valvomisesta, mutta ihmeellisesti Tampereellakin kamera-autoon törmää säännöllisesti Rantaväylällä, Hervannan valtaväylällä ym.
   
 11. Torrakko

  Torrakko Kapteeni

  Liittynyt:
  30.10.2013
  Viestejä:
  761
  Tykkäykset:
  846
  Pisteet:
  76
  Eihän sitä voi edes kaahata enää kun käy autoa sääliksi. Pitää muka tommosella "tiestöksi" kutsutulla perhanan pellolla ajella.
   
 12. kaislajääkäri

  kaislajääkäri Kapteeni

  Liittynyt:
  30.01.2012
  Viestejä:
  579
  Tykkäykset:
  903
  Pisteet:
  76
  Juuri tämä minuakin ihmetyttää. Ensin blogissa viitataan noottikriisiin, ja jatkossa todetaan kuinka sopivasti aluevesiloukkaus tuli hallitusneuvotteluiden aikaan. Haluan uskoa, ettei Suhonen ole tosissaan tätä tarkoittanut, mutta sellainen mielikuva siitä helposti syntyy.

  Todella harkitsematonta tekstiä, koska kyseessä ei ole kuka tahansa Jaska Jokunen, vaan Suomen poliisin edunvalvontajärjestön puheenjohtaja.
   
  Lepukki, PSJ-Ukko, skärdis ja 3 muuta jäsentä tykkää tästä.
 13. Rajajääkäri

  Rajajääkäri Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  03.12.2014
  Viestejä:
  2,272
  Tykkäykset:
  3,744
  Pisteet:
  636
  Todella typerää tekstiä.
   
  Umkhonto tykkäsi tästä.
 14. Mainos 15. kimmo.j

  kimmo.j Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  01.05.2010
  Viestejä:
  4,665
  Tykkäykset:
  4,427
  Pisteet:
  1,286
  Suhonen on poliisien AY-pomo, hänen tehtävänsä ei ole edistää yleistäturvallisuutta, vaan jäsenten ammatillisia etuja, siis lisää liksaa, vähemmän duunia ja lisää jäseniä. Mitä hän ei ole, on luotettava sisäisenturvallisuuden asiantuntija.
  Tuollaiset esiintulot ovat normaalia AY-toimintaa. Se että kirjoitus antaa kuvan, että poliisia olisi jotenkin sorrettu resurssien jaossa ei mielestäni pidä paikkaansa. Poliisi organisaationa on itse tehnyt huonoja päätöksiä.
  Lisäksi poliisi on hölmoillyt julkisuudessa ja toiminta on kärsinyt tästä johtuen. Nyt kansalaisten luottamus poliisia kohtaan on huonontunut ja poliisi löytää syyllisen katsomalla peiliin.

  Tällaisena hetkenä hyökkäys on usein käytetty puolustus.
   
  baikal, Umkhonto ja Erkki tykkäsivät tästä.
 16. Rajajääkäri

  Rajajääkäri Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  03.12.2014
  Viestejä:
  2,272
  Tykkäykset:
  3,744
  Pisteet:
  636
  Jokatapauksessa raukkamaista vetää puolustusvoimia mukaan heidän AY-asioihin, tällaisena aikana.
   
 17. Erkki

  Erkki Majuri Lahjoittaja

  Liittynyt:
  25.02.2014
  Viestejä:
  1,491
  Tykkäykset:
  2,472
  Pisteet:
  156
  Ja vähän outoa asettaa vastakkain sisäinen ja ulkoinen turvallisuus ja vielä noin tympeän kömpelöllä tavalla.
   
  Umkhonto ja Rajajääkäri tykkäsivät tästä.
 18. kimmo.j

  kimmo.j Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  01.05.2010
  Viestejä:
  4,665
  Tykkäykset:
  4,427
  Pisteet:
  1,286
  AY-toiminnassa ei yleensä jakseta ajatella noin pitkälle.
  Olen kuitenkin samaa mieltä, että on tyylitöntä yrittää kilpailuttaa ulkoista- ja sisäistä turvallisuutta keskenään.
  Siksi kirjoitus pitääkin laittaa sille kuuluvaan luokkaan.
   
 19. jurppi

  jurppi Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  01.08.2014
  Viestejä:
  3,397
  Tykkäykset:
  7,684
  Pisteet:
  1,286
  Tässä osuu poliisin tutkinta oikeaan paikkaan. Kyseessä oleva syyttäjä on todellinen rasite oikeuslaitokselle..

  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016011520964676_uu.shtml


  Tämän kyseessä olevan tapauksen tutkintaan liittyy toki paljon, paljon muutakin poliisihallituksen ylilyöntiä, jopa rikkomuksia, tutkinnan laiminlyöntejä jne. jotka on kategorisesti jätetty tutkimatta. Toivottavasti uusi poliisin ylin johtaja ottaa tiukemman otteen poliisihallituksen "mätäpaiseista" kuin edeltäjänsä.

  Toivotaan nyt kuitenkin että edes tämä lehden uutisessa mainittu tapaus tutkitaan loppuun asti..
   
  TBman, Bushmaster ja Tetra tykkäsivät tästä.
 20. Tetra

  Tetra Ylipäällikkö BAN Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  07.01.2013
  Viestejä:
  5,009
  Tykkäykset:
  5,188
  Pisteet:
  1,286
  Näkisin mahdottomana, että Suomessa virkamieheen kohdistuvaa rikostutkintaa tarkoituksella viivytettäisiin, jotta rikos vanhentuisi.
   
  Bushmaster tykkäsi tästä.
 21. Hemmo Paskiainen

  Hemmo Paskiainen Luutnantti

  Liittynyt:
  17.11.2015
  Viestejä:
  375
  Tykkäykset:
  997
  Pisteet:
  36
  Hmmmm. foliohattuani vähän kiristää:
   
  Bushmaster tykkäsi tästä.
 22. jurppi

  jurppi Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  01.08.2014
  Viestejä:
  3,397
  Tykkäykset:
  7,684
  Pisteet:
  1,286
  Vahvaa sarkasmin hajua....

  Tässä tapauksessa on syyttäjän osalta kyseessä nimenomaan *absoluuttisesti tahallinen* tutkinnan viivyttäminen jotta viranhaltijoiden tekemät kurmuutukset ja laittomuudet ns. vanhenisi. Koskien lehtiuutisessa mainitun tullin tutkijan toimia ja monia muitakin. Kaikkiaan tähän kokonaisuuteen liittyy poliisin toimesta monenlaista hämärähommaa, rikkomuksia virkamiehenä, vääriä ja tahallisen valheellisia lausuntoja todistajina jne. Poliisihallinnon virkamiehet (osa johtajia) ovat (mitä ilmeisemmin) käyttäneet mielivaltaa kansalaisia ja yrittäjiä kohtaan, luottaen siihen että syyttäjä suojelee kollegoitaan seurauksilta. Eikä tämä tapaus ole suinkaan ainoa jossa poliisit ovat käyttäneet virkavaltaansa ihan muuhun kuin rikosten tutkimiseen, minkä jälkeen syyttäjät ovat joutuneet peittelemään tapahtumia. Toivottavasti asiat perataan juuria myöten.

  Mitä todennäköisemmin tästä tullaan kirjoittelemaan vielä monet jutut kevään aikana. Perimmältään kysymys on siitä että poliisinkin tulee noudattaa lakia, toimia rehellisesti, luotettavasti ja avoimen tasapuolisesti kaikkia kansalaisia ja yrityksiä kohtaan. Jos poliisin tekemät laittomuudet sallitaan/peitellään, vaarantuu sekä poliisin että syyttäjien uskottavuus lainvalvonnan osalta.
   
  TBman ja Bushmaster tykkäsivät tästä.

Jaa tämä sivu