Poliisikomentaja jyrähti: Lopettakaa ruikutus - karsikaa johdosta

Creidiki

Ylipäällikkö
BAN
Jumalauta, poliisipuolella aletaan herätä


Poliisikomentaja Jukka Riikosen mukaan poliisin tilanne on pahin hänen 35-vuotisen uransa aikana. Poliisin on hänen mielestään kuitenkin selvittävä ahdingosta omin avuin rakenteellisilla muutoksilla ja lopetettava rahasta ruikuttaminen ja lisäbudjettien odottaminen.

Riikosen mielestä säästötoimet tulee kohdistaa ensimmäisenä poliisin johtoon ja hallintoon.
 
Tämä Riikonen on ennenkin osannut avautua maallikon katsannossa oikeista asioista. Hyvä että edes joku uskaltaa, kun hallinnolle näyttää olevan taipumus paisua kuin pullataikina ja täyttyä erilaisista mielistelijöistä. Tämä ei ilmeisesti ole pelkästään poliisin ongelma, vaan enemmänkin vallitseva olotila vähän jokaisella hallinnonalalla. Virastot ovat unohtaneet miksi ne ovat olemassa.
 
Riikonen vaikuttaa muutenkin olevan fiksu ja ammattitaitoinen mies, toisin kuin Paatero, joka on laskenut suomalaisen poliisikunnan luottamusta omissa silmissäni. Luotan kyllä edelleen yksittäiseen poliisimieheen, mutta poliisiylijohtaja lausuntoineen on vähintäänkin "erikoinen".
 
pstsika kirjoitti:
Luotan kyllä edelleen yksittäiseen poliisimieheen, mutta poliisiylijohtaja lausuntoineen on vähintäänkin "erikoinen".

Olen samaa mieltä - ja mitä olen poliisissa työskentelevien tuttujen kanssa jutellut, niin aika vahavsi vaikuttaa siltä että samanlaisia ajatuksia on kenttämiesten mielissä siellä poliisiorganisaation sisälläkin.
 
Edellisten kanssa samoilla linjoilla.
Harmi vain, että tätä kentän väkeä vähennetään johdon turvotessa niin poliisissa, pv:ssa, rvl:ssa kuin muissakin valtion instansseissa.
 
Tvälups kirjoitti:
Edellisten kanssa samoilla linjoilla.
Harmi vain, että tätä kentän väkeä vähennetään johdon turvotessa niin poliisissa, pv:ssa, rvl:ssa kuin muissakin valtion instansseissa.

Yle
 
Back
Top