(Pommi)kuoppien tunnistaminen

touche

Alokas
Moi,
Törmäsin jokin aika sitten tämmöisiin monttuihin lidar kartassa, jäivät sen verran häiritsemään mieltä että olisi kiva saada jokin selitys näille montuille. Eli tämän näköisiä
knfy5e84n
(https://postimg.cc/image/knfy5e84n/), ylemmässä kuvassa on lidar kartan kuva ja alemmassa google mapsin kuva samasta paikasta.

Alan epäillä että kyseessä on toisen maailmasodan pommitusten jälkiä. Paikka on pellon ja järven välissä, eli suoperäistä / kosteikkoa ja noiden rinkuloiden halkaisija on noin 10metriä. Paikka on suhteellisen lähellä kaupunkia jota on pommitettu yhteensä 8 kertaa, 306 pommilla. Pommitetut kohteet sijaiset tuosta paikasta muutaman kilometrin pohjoiseen ja muutaman kilometrin itään, joten pommitussuunta voisi osua oikeaan. Vahvin spekulaationi on tällä hetkellä että joku pommikoneista olisi pommittanut ennenkuin joutuu ilmatorjunta tulituksen ylle.

Osaisiko joku neuvoa koordinaatit jossa olisi näkyvissä venäläisen pommien jälkiä? Voisin vertailla kuvia lidar kartassa. Toki nuo ovat voineet muodostua muullakin tavoin, esim. vanhoja järvenlähteitä.
Kaikki vinkit otetaan vastaan! Kiitos ja anteeksi epämääräisestä avauksesta!
 
En osaa näistä sanoa mitä ovat. Saksassa on kyllä etsitty ilmakuvista räjähtämättömiä. Näitä on kaivettu kohdista, missä pommikuoppajonosta näyttäisi puuttuvan yksi välistä.
 
En osaa näistä sanoa mitä ovat. Saksassa on kyllä etsitty ilmakuvista räjähtämättömiä. Näitä on kaivettu kohdista, missä pommikuoppajonosta näyttäisi puuttuvan yksi välistä.
Ei olis linkkiä tämmöseen alueeseen, varmaan about samaa kamaa satanut taivaalta?

Kenkkuili jotain tuo linkkaus toiminto (en osaa), ni laitoin laitoin linkin sulkuihin, siitä pitäs aukea..
 
Harvemmin ilmakuvista Suomessa tunnistaa pommitusten jäljet. Tiputetut pommit oli pieniä, ei mitään 250kg-500kg. Yleensä niistä jäävät kraaterit on täyttynyt vedellä, tasotettu yms tai ovat pieniä 2-4m halkasijaltaan, ehkä 30cm-70cm syviä.
Mutta ne tosiaan on sellasessa "helminauhassa". Edellisessä työpaikassa oli nähtävissä hiekkämäntykangas maastossa tälläsiä.
 
Back
Top