Presidentti Niinistö otti vastaan John Boehnerin

Bushmaster

Greatest Leader
Onhan niitä hyviäkin uutisia :)


http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015063019955633_uu.shtml


Presidentti Niinistö otti vastaan John Boehnerin


Tiistai 30.6.2015 klo 10.23

(KARI PEKONEN)" style="margin-right: 0px; margin-left: 0px; padding-right: 0px; padding-left: 0px; color: rgb(102, 102, 102); text-decoration: underline;">
Presidentti Sauli Niinistö ja Yhdysvaltain kongressin edustajainhuoneen puhemies John Boehner tapasivat tiistaina. (KARI PEKONEN)
Tilaisuudessa keskustellaan ulko-, turvallisuus- ja puolustuspolitiikkaan liittyvistä aiheista.

- Odotin kyllä hieman enemmän auringonpaistetta, Niinistö naurahti kättelyn lomassa.

Kättelyn jälkeen presidentti ja puhemies siirtyivät varsinaiseen keskusteluhuoneeseen, jossa paikalla oli muun muassa seitsemän muuta Yhdysvaltain edustajainhuoneen jäsentä.

Niinistö avasi keskustelun ja toivotti Boehnerin tervetulleeksi. Niinistö korosti Yhdysvaltain ja Suomen suhteiden tärkeyttä. Hän huomautti, että turvallisuustilanteessa on tapahtunut paljon muutoksia muun muassa Ukrainan kriisin myötä.

- En myöskään aliarvoi talouden merkitystä. Se on tärkeä arvo, Niinistö totesi Kreikkaan viitaten.

- Välitän maidemme suhteista paljon. Meillä on tänään paljon asioita keskusteltavana, Boehner sanoi.

Lyhyen keskustelunavauksen jälkeen tilaisuus jatkui medialta suljetuin ovin.

Edustajainhuoneen puhemies on Yhdysvaltain valtiollisessa arvojärjestyksessä kolmas presidentin ja varapresidentin jälkeen. Puhemies Boehner on toiminut tehtävässään tammikuusta 2011 lähtien.

HANNA GRÅSTEN
HANNA.GRÅ[email protected]
 
Sentään hymyillään, Moskovassa kun oli niin hevosenkengät väärin päin.
 
Puhemiehen lehdistötiedotteen mukaan vierailuohjelmassa on käsitelty paljon sotilaallisia asioita:

http://www.speaker.gov/press-releas...presses-full-support-stronger-us-finland-ties

Mm. Rajavartiolaitos on brieffannut sukellusvenetapauksesta ja kansliapäällikkö Arto Räty on myös pitänyt brieffin. Vierailun ohjelmaa ei ole tältä osin käsitelty kotimaisessa mediassa.
Näköjään parempi pitää oma kansa tiedotuspimennossa jostain asioista? Hassua kuinka monesta turvallisuuspoliittisista asiasta saamme tietoa muualta paremmin kuin meidän valtionhallinnosta.
 
Angloamerikkalaisessa kulttuurissa uutisoidaan ja käydään julkista keskustelua aika vapaasti hankalistakin asioista mitä taas ei tehdä Suomessa vaikka kovasti muistetaan kertoa miten läpinäkyvää ja avointa meillä on ...
Maan tapa. Jätetään kertomatta varmuuden vuoksi.
 
Mm. Rajavartiolaitos on brieffannut sukellusvenetapauksesta
Mitäs luulette, annettiinko Boehnerille sama info ko. case:sta kuin Suomen rahvaalle, elikkä "ei todisteita sukellusveneestä". Vai kerrotiinko hänelle u-boot malii merkki jne ja lopuksi kapun kengän numerokin:)
 
Mitäs luulette, annettiinko Boehnerille sama info ko. case:sta kuin Suomen rahvaalle, elikkä "ei todisteita sukellusveneestä". Vai kerrotiinko hänelle u-boot malii merkki jne ja lopuksi kapun kengän numerokin:)


Toisaalta on sekin pointti että ei kaikkea pidäkään kertoa julkisesti, koska silloin vastapuoli tietää mitä toinen tietää ja osaa sen jälkeen tehdä tarvittavat johtpäätökset/toimenpiteet seuraavaa kertaa varten ettei jäisi kiinni/paljastuisi.... ?
 
OT:nä menee mutta menköön:

Tähän voisi vastata Putlerin porukalle seuraavasti; Me tiedämme, että te tiedätte ja kaiken lisäksi tiedämme sen, että teidän U-boot:in kapulla on neekerisankkeri joka todettiin viimeisimmässä vuotuisessa lääkärin tarkastuksessa.... Pientä psykologista sodankäyntiä:)
 
Back
Top