Puhutun kielen vaikutus toimintakykyyn

TheRomanRuler

Kapteeni
Eli tämä saattaa kuulostaa oudolta, mutta mietin että puhutulla kielellä saattaa olla jonkinmoinen vaikutus toimintakykyyn. Sama henkilö saattaa kuulostaa ihan erilaiselta puhuessaan saksaa kuin suomea, ja onhan ihmisten äänensävyllä myös vaikutusta siihen miten ihminen suhtautuu sanottuun. Rauhallisella äänellä kun sanoo "tuossa on muuten miina" niin siihen suhtaudutaan ihan eri tavalla kuin "MIINA PERKELE". Fakta on että kielet kuulostavat erilaiselta, monen mielestä ruotsi, norja, tanska ja hollanti kuulostavat koomiselta versiolta saksasta. Suomen kieli taas kuulostaa rauhalliselta.
Napoleonin sotien aikaan oliko ihan Napoleon itse ketä oli mennyt panikoivan osaston luokse ja puhunut rauhoittavalla saksalla ranskan sijaan.

En toki usko että Saksan armeijan tehokkuuden taustalla olisikin saksan kieli :D mutta pientä vaikutusta varmasti on ollut.
Harmi vaan kun tutkimusta asiasta on mahdotonta tehdä käytännössä, mutta kyllä se faktaa on että kielet kuulostavat erilaiselta ja sillä miten jonkin asian sanoo on vaikutusta. Kuinka paljon vaikutusta on sitten ihan eri asia, kuten sanoin, en usko Saksan olleen sotilasmahti saksan kielen ansiosta:D

Onko muilla jotain ajatuksia tai kokemuksia kielien merkityksestä? Pitäisikö kuvitteellisessa Suomen ja Ruotsin yhteisessä osastossa puhua komentokielenä rauhallista suomea koomisen ruotsin sijaan - vai onko kielellä tarpeeksi eroa jotta sillä olisi merkitystä?
 
Piti muuten laittaa tämä iltavapaan puolelle - voiko joku kiltti moderaattori siirtää kun oikeen kauniisti pyydän ja hienot on silmätkin moderaattorilla.
 
Onhan kielellä merkitystä. Ja kielen käyttökulttuurilla.
Please dont step on the grass.
Eintritt verboten!
Älä tallaa nurmikkoa.

Sotilaskielestä en osaa varmaksi sanoa, korkeajännitys(TM) -saksan perusteella... ja marinet ei edes puhu vaan viittoo.
 
Tosimies ei puhu.

Kaverini isä ei puhunut koskaan, paitsi kerran jouluna kännissä. Kaverini hämmästyi suunnattomasti kun isä puhuikin ruotsia, vaikka kukaan muu perheessä ei puhunut sanaakan kyseistä kieltä!
 
Tosimies ei puhu.

Kaverini isä ei puhunut koskaan, paitsi kerran jouluna kännissä. Kaverini hämmästyi suunnattomasti kun isä puhuikin ruotsia, vaikka kukaan muu perheessä ei puhunut sanaakan kyseistä kieltä!
Olisin luullut että olisi puhunut a-holin vaikuttaessa ennemminkin norjaa...
 
On miehiä jotka johtaa ilman puhetta, on miehiä jotka on pomoja puhumalla.... Se on yksilöllistä
 
Back
Top