Puna-armeijan lentäjä ammuttiin taivaalta 1987 - löytyi 31 vuoden jälkeen elossa Aasiasta,

Merten sheriffi

Supreme Leader
BAN
Puna-armeijan lentäjä ammuttiin taivaalta 1987 - löytyi 31 vuoden jälkeen elossa Aasiasta, tarvitsee apua: ”Tämä on häkellyttävää”
article_clock.svg
Tänään klo 21:07
Neuvostoliittolainen hävittäjälentäjä on löytynyt elossa Afganistanista vuosikymmeniä sen jälkeen, kun hänen koneensa ammuttiin alas konfliktitilanteessa.
  • Entinen neuvostopilotti on löytynyt yli kolmen vuosikymmenen jälkeen elossa Pakistanin alueelta.
  • Sotilas katosi afgaanikapinallisia vastaan soditussa konfliktissa vuonna 1987.
  • Selvitysjärjestö pitää tapausta häkellyttävänä.Mies on ilmoittanut halustaan palata kotiin.
fe15d99f65fa5458f413ce75d9e5b7f9f7a47d7ead6caa0bbed1e9ef2c61098e.jpg

fe15d99f65fa5458f413ce75d9e5b7f9f7a47d7ead6caa0bbed1e9ef2c61098e.jpg

Puna-armeijan entinen pilotti löytyi hengissä Aasiasta. Kuvituskuva. MIIKKA PIHLAJAMÄKI
Venäläiset ja kansainväliset uutisviestimet kertovat harvinaisesta tapauksesta, jossa iäkäs entinen sotilas on löytynyt elossa Pakistanista.
Neuvostoliitto oli vuosina 1979-1989 osallisena sotatilassa, jossa Afganistanin islamistit pyrkivät kaappaamaan itselleen valtaa. Entinen suurvalta osallistui kapinan tukahduttamiseen vahvasti myös ilmavoimilla: Ria Novostin mukaan 125 ilmavoimien konetta putosi alas taisteluissa vuosikymmenen aikana.
Yksi koneista putosi vuonna 1987. Sitä lensi venäläispilotti, joka katosi 31 vuodeksi.
Nyky-Venäjällä toimii viranomainen, joka selvittää ulkomailla kuolleiden ja kadonneiden sotilaiden kohtaloita. Järjestön edustaja Valeri Vostrotin sanoo Ria Novostille, että sotilas on osiltaan pystytty paikantamaan idemmäs Aasiaan.

Miehen ikä on arviolta yli 60 vuotta.
- Hän on edelleen elossa. Tämä on häkellyttävää. Nyt hän tarvitsee apua, Vostrotin sanoo.
Haluaa palata
Guardian siteeraa myös veteraanijärjestön edustajaa Vjatsheslav Kalininia. Hänen mukaansa miehen nimi on tiedossa, mutta sitä ei voi paljastaa yksityisyyden suojan vuoksi. Pilotti on löydetty ilmeisesti Pakistanista, jossa afgaaneilla oli aikoinaan vankileirejä.
Sotilas haluaisi tulla takaisin Venäjälle.
Talouslehti Kommersant on Guardianin mukaan kertonut, että vuonna 1987 vain yksi venäläishävittäjä putosi alueella. Sitä lensi Sergei Panteljuk -niminen sotilas. Hän jäi kadoksiin noustuaan ilmaan Bagramin sotilaslentokentältä. Tukikohta on nykyään Yhdysvaltojen hallussa, Guardian kirjoittaa.
Venäläismedian mukaan sotilaan äiti ja sisko ovat kummatkin yhä elossa. Lisäksi miehellä on lehtitietojen mukaan 31-vuotias tytär. Tyttö syntyi vain kuukausia ennen kuin isä putosi taivaalta.

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201806022200987769_ul.shtml
 
Kyllä tuo liene mahdollista on. Kävi vaan mielessä, että ei palaa sama mies kotiin reissusta, kuin oli lähtiessään.
Kerran pääsin juttelemaan erään hepun kanssa, joka oli jäänyt aikoinaan hetkeksi vangiksi ja hänet oli sitten vapautettu, niin sanoi että huolimatta vajaan kuukauden vankiaika ei lie pitkäkään, mutta koko ajan oli odotusarvona, että sapeli vie pään. Sai onneksi asiantutevaa hoitoa kotimaassa ja eläkettä, jotta pysyi perhe leivässä kiinni sairasloman ajan. Vietnamin aikaan vastaavia heppuja kotiutettiin suoraan katuojaan... Onneksi joku on muuttunut systeemissä.
 
Hieman vastaavia mutta äärimmäisen mielenkiintoisia oli myös tapaukset jossa japanilaiset sotilaat jäivät vuosikymmeniksi piileskelemään saarilla. Muistaakseni viimeiset pinnistelivät autioilla saarilla 70 luvulle.
 
Mietin miksi kyseinen jamppa ei ole "kävellyt" kotiinsa jo aikaisemmin. Kyseinen sota on ollut loppu aikoja sitten, pari uuttakin on käyty välissä ja Neuvostoliittokin lakannut olemasta. Miksi ei ole palannut?

Kunnes mieleeni tuli vanha neukku tapa pistää sotavangeiksi jääneet omat seinää vasten, tai Siperiaan. Eli ei ole halunnut lähteä kokeilemaan onneaan, vaan omaksunut tavat, oppinut kielen, löytänyt naisen ja tavan elättää itsensä.
 
Back
Top