Puolalaisia ja ruotsalaisia mukana Lapin harjoituksessa

Myrskyhiiri

Respected Leader
Rosomakin käyttäjät Lapissa.

http://yle.fi/uutiset/ruotsin_ja_puolan_sotilaita_harjoittelee_lapin_tuntureilla/7839446


Kotimaa 2.3.2015 klo 14:01 | päivitetty 2.3.2015 klo 14:20
Ruotsin ja Puolan sotilaita harjoittelee Lapin tuntureilla

Ruotsin ja Puolan asevoimien edustajia on mukana Utin jääkärirykmentin talviharjoituksessa Lapissa. Harjoitus alkoi maanantaina 2. maaliskuuta ja kestää 20. maaliskuuta saakka.


NH90-kuljetushelikopteri ilmassa. Kuva: Utin Jääkärirykmentti / Puolustusvoimat

Harjoituksen tavoitteena on kehittää sotilaiden kykyä toimia tunturiolosuhteissa. Harjoitukseen osallistuu noin 450 henkilöä puolustusvoimista ja rajavartiolaitoksesta, 150 ajoneuvoa sekä NH90- ja MD500-kevythelikoptereita.

Helikopterimiehistöt harjoitelevat lentämistä talvisilla tuntureilla ja muualla Lapissa. Lisäksi helikoptereilla harjoitellaan etsimistä ja lennetään pimeässä tunturissa. Helikopterit lentävät myös matalalla ja ne tekevät maastolaskuja. Harjoituksen helikopterit lentävät koko Lapin alueella kaikkina vuorokauden aikoina.

Harjoitukseen osallistuvat varusmiehet ja työntekijät muun muassa harjoittelevat toimintakyvyn ylläpitoa talvisissa olosuhteissa ja pitkillä siirtymisillä. Joukot liikkuvat maastossa pääosin hiihtäen ja moottorikelkoilla. Harjoitukseen kuuluvia ampumaharjoituksia järjestetään puolustusvoimien ja rajavartiolaitoksen ampuma-alueilla.

Utin jääkärirykmentin talviharjoitukseen osallistuu väkeä myös Ruotsin ja Puolan asevoimista, yhteensä noin 20 henkilöä. Ruotsin ja Puolan harjoitusosastojen tavoitteena on saada lisäkoulutusta kylmissä ja pimeissä talviolosuhteissa toimimiseen.

Lapin harjoituksen jälkeen puolalaiset osallistuvat Utin jääkärirykmentin koulutus- ja harjoitustoimintaan Utissa 27. maaliskuuta asti.

Harjoituksen ajalle on puolustusvoimista annetun lain perusteella päätetty kiinteistöjen tilapäisestä käyttämisestä puolustusvoimien harjoitustoimintaan Rovaniemen, Pelkosenniemen, Kemijärven, Sodankylän, Savukosken, Sallan, Kittilän, Kolarin, Muonion, Enontekiön ja Inarin kuntien alueilla.
 
Ruotsin ja Puolan harjoitusosastojen tavoitteena on saada lisäkoulutusta kylmissä ja pimeissä talviolosuhteissa toimimiseen.

Öh, noinko heikoksi ruotsalaisten taso on mennyt? Ei taida olla mikään skånelainen panssariosasto kyseessä, jos harjoitellaan Utin porukoiden kanssa...
 
Back
Top