Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Puolalaisia ja ruotsalaisia mukana Lapin harjoituksessa

Viestiketju osiossa 'Kansainvälinen toiminta' , aloittaja Myrskyhiiri, 02.03.2015.

 1. Myrskyhiiri

  Myrskyhiiri Kenraali

  Liittynyt:
  24.04.2014
  Viestejä:
  2,139
  Tykkäykset:
  3,038
  Pisteet:
  636
  Rosomakin käyttäjät Lapissa.

  http://yle.fi/uutiset/ruotsin_ja_puolan_sotilaita_harjoittelee_lapin_tuntureilla/7839446


  Kotimaa 2.3.2015 klo 14:01 | päivitetty 2.3.2015 klo 14:20
  Ruotsin ja Puolan sotilaita harjoittelee Lapin tuntureilla

  Ruotsin ja Puolan asevoimien edustajia on mukana Utin jääkärirykmentin talviharjoituksessa Lapissa. Harjoitus alkoi maanantaina 2. maaliskuuta ja kestää 20. maaliskuuta saakka.

  [​IMG]
  NH90-kuljetushelikopteri ilmassa. Kuva: Utin Jääkärirykmentti / Puolustusvoimat

  Harjoituksen tavoitteena on kehittää sotilaiden kykyä toimia tunturiolosuhteissa. Harjoitukseen osallistuu noin 450 henkilöä puolustusvoimista ja rajavartiolaitoksesta, 150 ajoneuvoa sekä NH90- ja MD500-kevythelikoptereita.

  Helikopterimiehistöt harjoitelevat lentämistä talvisilla tuntureilla ja muualla Lapissa. Lisäksi helikoptereilla harjoitellaan etsimistä ja lennetään pimeässä tunturissa. Helikopterit lentävät myös matalalla ja ne tekevät maastolaskuja. Harjoituksen helikopterit lentävät koko Lapin alueella kaikkina vuorokauden aikoina.

  Harjoitukseen osallistuvat varusmiehet ja työntekijät muun muassa harjoittelevat toimintakyvyn ylläpitoa talvisissa olosuhteissa ja pitkillä siirtymisillä. Joukot liikkuvat maastossa pääosin hiihtäen ja moottorikelkoilla. Harjoitukseen kuuluvia ampumaharjoituksia järjestetään puolustusvoimien ja rajavartiolaitoksen ampuma-alueilla.

  Utin jääkärirykmentin talviharjoitukseen osallistuu väkeä myös Ruotsin ja Puolan asevoimista, yhteensä noin 20 henkilöä. Ruotsin ja Puolan harjoitusosastojen tavoitteena on saada lisäkoulutusta kylmissä ja pimeissä talviolosuhteissa toimimiseen.

  Lapin harjoituksen jälkeen puolalaiset osallistuvat Utin jääkärirykmentin koulutus- ja harjoitustoimintaan Utissa 27. maaliskuuta asti.

  Harjoituksen ajalle on puolustusvoimista annetun lain perusteella päätetty kiinteistöjen tilapäisestä käyttämisestä puolustusvoimien harjoitustoimintaan Rovaniemen, Pelkosenniemen, Kemijärven, Sodankylän, Savukosken, Sallan, Kittilän, Kolarin, Muonion, Enontekiön ja Inarin kuntien alueilla.
   
 2. RPG83

  RPG83 Soome Majori Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  20.06.2010
  Viestejä:
  3,751
  Tykkäykset:
  920
  Pisteet:
  1,286
  Öh, noinko heikoksi ruotsalaisten taso on mennyt? Ei taida olla mikään skånelainen panssariosasto kyseessä, jos harjoitellaan Utin porukoiden kanssa...
   
 3. Mainos
Jaa tämä sivu