Puolustusbudjetin pitäminen nykytasolla. Mihin investoitte?

Protheon_93

Respected Leader
BAN
HX-hankkeen-elinkaaren-aikaisten-kustannusten-arvioitu-jakautuminen-vuosina-2021%E2%80%932060-768x362.jpg


Eli tässä on kuinka HX-hankkeen maskut ovat suunniteltuja tehtäväksi.

Ensimmäisen kerran maksettava määrä pienenee puolella miljardilla vuonna 2024. Ja LV2020 pysyy rahoituskehyksissä vielä v. 2025 asti. Ja tuosta eteenpäin laskee pikkuhiljaa niin, että ollaan takaisin niin kutsutussa normaalin kokoisessa puolustusbudjetissa.

Mutta mihin laittaisitte rahaa, jos tuosssa 2024 pitäisi jo keksiä mitä puoella miljardilla ylimääräistä rahaa tehtäisiin, ja siitä eteenpäin aina tulisi muihin käyttökohteisiin rahaa, kun HX ja LV2020 hoituvat alta pois.
 

mechanicus

Majuri
2024 tulee siinä mielessä silmille, että nyt aloittaen siihen ei täysin uutta monimutkaista järjestelmää ehditä hankkimaan. Onneksi jo käynnistetyissä hankinnoissa on hyvin potentiaalia paljon isommankin rahamäärän kohdentamiseen: K9-optio, IT:n alueellinen kattavuus + korkeatorjuntakyky, Patria 6x6 ja mahdollisesti vastatykistötutkien optiot. LV2020-, HX- ja maavoimien ampumatarvikeiden lisähankinnat voisivat olla mahdollisia ja varmaan vielä monta hankintaa, jotka eivät ole olleet julkisuudessa.

Itse varmistaisin K9-option käytön + tarvittavat a-tarvikkeet (koska vielä saa jotain kohtuu hintaan käytettynä) ja antaisin lisärahoituksen IT:n hankkeille.
 

magitsu

Greatest Leader
Tuo 24-25 alas hivuttautuminen käy hyvin yksiin sen kanssa, että korkeatorjunnan it siirtyi 23 tehtäväksi.
 
Top